Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 1 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Potraviny a výživa Tematický okruh: Zásady správné výživy a způsoby stravování Téma: Zásady správné výživy 1. Ročník: 3. Jméno autora: Ing. Marcela Königová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky se zásadami správné výživy. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku obor kuchař, číšník do předmětu „Potraviny a výživa“. Slouží k procvičení učiva na interaktivní tabuli.
2
ZÁSADY SPRÁVNÉ VÝŽIVY 1.
3
OBSAH Výživa Složení stravy Zdroje
4
Výživa je proces uspokojování fyziologických potřeb organizmu přívodem potravy
5
složení stravy Správný poměr - Správná kombinace pokrmů –
základních živin vitamínů minerálních látek Správná kombinace pokrmů – denně musí být zastoupeny všechny základní skupiny potravin
6
Co patří mezi základní živiny a minerální látky?
Zapište do pracovního listu: ZÁKLADNÍ ŽIVINY MINERÁLNÍ LÁTKY draslík železo tuky bílkoviny vápník hořčík jód sacharidy sodík zinek
7
ZÁKLADNÍ ŽIVINY MINERÁLNÍ LÁTKY
Správné řešení ZÁKLADNÍ ŽIVINY MINERÁLNÍ LÁTKY draslík jód bílkoviny železo sodík tuky vápník zinek sacharidy hořčík
8
Zdroje Šebelová, Marie. Potraviny a výživa. Praha: nakladatelství Parta, ISBN Šindelková, Alena. Technologie 1. díl. Praha: nakladatelství Parta, ISBN Obrázky: Galerie Office,
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.