Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KPMG a ZPMG pro rok 2017 Společné skladby linie B pro rok

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KPMG a ZPMG pro rok 2017 Společné skladby linie B pro rok"— Transkript prezentace:

1 KPMG a ZPMG pro rok 2017 Společné skladby linie B pro rok 2017 12. 2
KPMG a ZPMG pro rok Společné skladby linie B pro rok PhDr. Iveta Holá, Ph.D Mgr. Olga Vodičková

2 Mezinárodní pravidla FIG 2017 - 2020
Platnost pro KP a ZG moderní gymnastiky Všeobecná ustanovení – hudba, CD, trikoty, chování, překročení závodní plochy, normy náčiní apod. Srážky koordinační rozhodčí Technické skupiny s náčiním a Statické náčiní Prvky bez náčiní, výměny, kolaborace (s úpravami dle požadavků KP a linie B) Série tanečních kroků (s úpravami dle požadavků KP a linie B) Pre-akrobatické prvky Provedení – artistika a technické chyby (s úpravami dle požadavků KP a linie B) – jednotlivkyně a společné skladby

3 Povinné sestavy KPMG a ZPMG - hodnocení

4 Povinné sestavy KPMG a ZPMG – HODNOCENÍ
Celková hodnota sestavy je 10 bodů (1 skupina rozhodčích = 4 rozhodčí). Povinná sestava – sestava dle popisu na povinný hudební doprovod Popisy sestav KPMG a jejich opravy: rok 2009 (ŠVIHADLO, MÍČ, KUŽELE), rok BN, OBRUČE, STUHA), rok 2016 (ŠVIHADLO I. KATEGORIE) Popisy sestav ZPMG 2004 Závodnice má možnost zacvičit povinnou sestavu „na druhou stranu, na druhou nohu apod.“, musí si tak „obrátit“ celou sestavu, tzn. od začátku až do konce (včetně směru pohybu, pravé a levé ruky apod.)

5 Poznámka: Bezpodmínečnou nutností každé rozhodčí pro objektivní rozhodování povinných sestav je znalost popisu a hudebního doprovodu a znalost srážek za neprovedené vazby uvedené na konci každého popisu.

6 Povinné sestavy KPMG a ZPMG
Rozhodčí penalizují: 1) Nesoulad pohybu s popisem a s hudbou srážky za neprovedení jednotlivých prvku/vazeb 0,3; 0,5 či 1,00 (viz srážky pro jednotlivé sestavy v popisech sestav KP, ZP) z důvodu: zásadní chyby v provedení nesouladu s popisem nesouladu s hudbou apod. z důvodu pádu náčiní či gymnastky (pád náčiní či gymnastky je navíc penalizován v provedení!!!) srážka 0,1 nebo 0,3 bodu za každou další odchylku od popisu mimo povinné vazby malá odchylka od popisu – 0,1, např. postavení hlavy apod. dle závažnosti chyby změny směru 0,1 nebo 0,3 bodu (dle závažnosti chyby)

7 Povinné sestavy KPMG Rozhodčí penalizují:
2) Celkový nesoulad pohybu s hudbou srážka 0,1 nebo 0,3 bodu (pouze jedenkrát) 0,3 – hudba jako kulisa, v tomto případě navíc přibývají srážky za neprovedení jednotlivých požadovaných prvku/vazeb, jelikož byly provedeny jinak/jindy než je požadovaný soulad popisu s hudbou (např. pokud v daném taktu má gymnastka provést určitý prvek, který ale provede např. o takt později – neprovedla požadovanou vazbu správně s hudbou – 0,00 bodu za vazbu) ukončení sestavy po hudbě je chyba v provedení (srážka 0,5 – dle FIG). 3) Provedení (srážky viz. PRAVIDLA MODERNÍ GYMNASTIKY FIG , kapitola PROVEDENÍ, bez chyb artistiky, platí Technické chyby a srážky, strana 73

8 Povinné sestavy KPMG a ZPMG
Srážka za neprovedení vazby (0,3; 0,5; 1,0) v sobě JIŽ zahrnuje srážku nesprávného provedení, pouze v případě neprovedení vazby z důvodu pádu náčiní či gymnastky, je navíc udělena odpovídající srážka v provedení. Možná tolerance rozsahu závodnic KPMG a ZPMG u dálkového skoku ze 180º na minimálně 135º, a to v povinné i volné sestavě. V povinné sestavě s kuželi v KPMG – dohra I. takt 1.–2. stoj na pravé (levé), zanožit levou (pravou), hlubokým předklonem „íčko“ – dle popisu stačí zanožit (není uvedeno zanožit povýš či vzhůru vzhledem k trupu), tedy „íčko“ je v také toleranci 135° a více.

9 Výpočet výsledné známky:
U povinné sestavy hodnota známky odpovídá celkové hodnotě sestavy, od které jsou odečteny srážky (10 - srážky) za neprovedené vazby, nesoulad pohybu s popisem, s hudbou a srážky za provedení. Výsledná známka je průměr dvou středních známek rozhodčích.

10 Volné sestavy KPMG

11 VOLNÉ SESTAVY KPMG Volná sestava – sestava na libovolný hudební doprovod (1:00 – 1:30), ve které musí závodnice provést uvedené povinné vazby. Jeden hudební doprovod lze použít i se slovy. Celková hodnota sestavy je 10 bodů (3 b. + 7 b., 1 skupina rozhodčích= 4 rozhodčí). Rozhodčí hodnotí a penalizují: Obtížnost - Povinné vazby 6 x 0,5 = 3,0 body každý prvek za 0,5 b. = 0,3 hodnota prvku bez náčiní (z pravidel FIG izolované prvky 0,1 – 0,3) + 0,2 hodnota prvku náčiní

12 VOLNÉ SESTAVY KPMG Povinné vazby/prvky pro Volné sestavy KPMG = Povinné izolované prvky (prvky s obtížností 0,1; 0,2 a 0,3 dle FIG) – maximální počet zařazených prvků obtížnosti je 6 (skok, rotace, rovnováha) bez ohledu na jejich hodnotu, z toho se do známky za povinné vazby započítávají dle pravidel KPMG 4 prvky: 1 skok obtížnosti 1 rovnováha obtížnosti 1 rotace obtížnosti 1 prvek obtížnosti z jakékoliv z uvedených 3 skupin obtížností. Počet tanečních kroků a vln/osem je neomezen, započítává se ale je 1 taneční krok a 1 vlna/osma do hodnocení povinných vazeb. Celkem tedy 6 povinných vazeb. V případě zařazení většího počtu prvků obtížnosti než 6 bude udělena gymnastce srážka 0,5 b.

13 VOLNÉ SESTAVY KPMG Výpočet výsledné známky:
U volné sestavy známka sestává ze součtu známek za hodnotu povinných prvků/vazeb, choreografii, soulad s hudbou a provedení. Výsledná známka se vypočítá jako průměr dvou středních známek.

14 Povinné prvky/vazby pro volné sestavy KPMG
I. a II. kategorie – bez náčiní skok obtížnosti rovnováha obtížnosti rotace s obtížnosti prvek dle výběru (skok, rotace, rovnováha) taneční kroky vlna/osma celým tělem III. kategorie – obruč skok obtížnosti s vyhozením či chycením obruče z vyhození během letové fáze skoku rovnováha obtížnosti s kutálením obruče po těle nebo po zemi rotace obtížnosti s viditelným kroužením obruče prvek dle výběru (skok, rotace, rovnováha) s libovolnou manipulací typickou pro obruč taneční kroky s přetáčením či roztáčením obruče vlna/osma celým tělem s libovolnou manipulací typickou pro obruč IV. kategorie – stuha skok obtížnosti s průchodem velkou kresbou (kruhy) rovnováha obtížnosti s hádkem rotace obtížnosti se spirálou prvek dle výběru (skok, rotace, rovnováha) s libovolnou manipulací typickou pro stuhu taneční kroky s únikem (echapé) vlna/osma celým osma tělem s libovolnou manipulací typickou pro stuhu V. kategorie Ženy – dvojboj volných sestav skok s obtížností s libovolnou manipulací typickou pro dané náčiní rovnováha s obtížností s libovolnou manipulací typickou pro dané náčiní rotace s obtížností s libovolnou manipulací typickou pro dané náčiní prvek dle výběru (skok, rotace, rovnováha) s libovolnou manipulací typickou pro dané náčiní taneční kroky s libovolnou manipulací typickou pro dané náčiní vlna/osma celým tělem s libovolnou manipulací typickou pro dané náčiní Každá obtížnost s libovolnou manipulací musí být provedena s různými manipulacemi z fundamentálních či vedlejších skupin manipulací s daným náčiním.

15 Poznámky: Všeobecná ustanovení dle pravidel FIG
Povinné vazby - prvek BN (prvek obtížnosti) musí být proveden s předepsanou manipulací (není možné počítat prvek BN a prvek manipulace zvlášť). S nedokončenou či nesprávně provedenou manipulací je hodnota prvku 0,3 b. (Je odečtena hodnota 0,2 za manipulaci, která je chybně provedena, jiná srážka není závodnici již udělena, viz níže). Požadovaná manipulace provedená v jiném než předepsaném prvku BN se nehodnotí. Prvek BN s jinou než předepsanou manipulací se nehodnotí. Povinná vazba s pádem náčiní či pádem gymnastky není hodnocena (0 b.) a navíc bude udělena srážka v provedení (pouze v případě pádu těla gymnastky (opora o ruce či náčiní, celý pád těla) nebo/a pádu náčiní) jako technická chyba. Prvky obtížnosti, které závodnice mohou zařadit do svých volných sestav, jsou uvedeny v pravidlech FIG Jsou povoleny pouze prvky 0,1 - 0,3 jako prvky bez náčiní do povinných vazeb.

16 Poznámky: Zařazení prvku s vyšší obtížností (prvky obtížnosti 0,4 a více) je možný, prvek nebude započítán jako povinný prvek/vazba obtížnosti (ale max. 6 prvků celkem). Vlny (0,1) – za vlnu celého těla mohou být považovány pouze ty vlny, kdy pánev zahájí pohyb a celé tělo na tento impuls postupně reaguje. Za vlny nejsou považovány pohyby, kdy se zapojují pouze části těla (hrudník, paže apod.). Všechny vlny mohou být provedeny s doprovodnými pohyby paží, nohou nebo v kombinaci s jinými prvky (skoky, rovnováhy apod.). Pohyb musí být plynulý a být doprovázen pohybem krku i hlavy. Přemet vpřed či vlna (před nebo za prvkem) nenavyšuje hodnotu prvku, muže tedy být spojen s prvkem, ale hodnota se nemění.

17 Poznámky: Taneční kroky dle FIG – str. 25
V délce minimálně 8 vteřin od prvního tanečního pohybu; všechny kroky musí byt jasné a viditelné během celého trvaní série Tanečních kroků. Provedené podle tempa, rytmu, hudebního charakteru a akcentů hudby. Minimálně s 2 různými změnami pohybu: rytmus, směry, modalita nebo úrovně. V tanečních krocích může gymnastka zařadit házeni (malé, střední, velké), v případě, že to podporuje myšlenku tanečních kroků, nebo napomáhá zvýšení amplitudy a různorodosti pohybu. Pro potřeby sestav KPMG musí být taneční kroky (tedy prvek obtížnosti) dle jednotlivých kategorií spojeny s libovolnou typickou manipulací (základní nebo vedlejší skupiny) a nebo se stanovenou (předem vypsanou) manipulací. Viz povinné vazby.

18 Taneční kroky nebudou uznány v následujících případech:
- Taneční kroky provedené jinak než dle pokynů KPMG - Méně než 8 vteřin tanečních kroků - Velké odchýleni od základní techniky manipulace s načiním – pád těla, náčiní apod. - Žádný vztah mezi rytmem a charakterem hudby, pohyby těla a manipulace načiní. - Celá Série tanečních kroků je provedena na zemi.

19 Poznámky: Libovolná manipulace jsou základní (dle FIG fundamentální) a vedlejší skupiny cvičení daného náčiní – strana 18 pravidel FIG V případě např.: prvek dle výběru (skok, rotace, rovnováha) s libovolnou manipulací typickou pro obruč – může gymnastka provést: (ve zkratce: průchod, kutálení (po těle), kroužení, rotace obruče, rotace obruče na zemi, kutálení na zemi, manipulaci s náčiním v pohybu, vyvažování, malá házení, vyhazování a chytání. Libovolná (libovolně vybraná typická – základní a vedlejší skupina manipulací) manipulace musí splňovat požadavek stanovený pravidly FIG.

20

21 PRVKY OBTÍŽNOSTI FIG (2017 – 2020) od strany 33
Skoky s obtížností dle pravidel FIG 0,1 – 0,3 Možná tolerance rozsahu závodnic - snížení požadavku u dálkového skoku ze 180º na minimálně 135º. Závodnice musí splnit základní požadavky – zafixovaný a řádně definovaný tvar skoku během letu a dostatečná výška skoku. Rovnováhy s obtížností dle pravidel FIG 0,1 – 0,3 Závodnice musí splnit základní požadavky – zafixovaný a řádně definovaný tvar se stop pozicí a v provedení ve výponu, plném chodidle či jiné části těla. Pro potřeby KP je možné zařadit prvek rovnováhy v hodnotě 0,4 na plném chodidle – tedy rovnováha má hodnotu 0,3. Výdrž ve vysokém unožení bez dopomoci na plném chodidle – hodnota 0,3

22 PRVKY OBTÍŽNOSTI FIG (2017 – 2020) od strany 33
Rovnováhy: V sestavě lze provést maximálně jeden prvek promenády (slow turn – na výponu/relevé či na plném chodidle) viz pravidla FIG - přičtením 0,1 na plném chodidle nebo 0,2 na relevé k základní hodnotě prvku do hodnoty 0,3 – neplatí pro kozák, podpor na předloktí a promenádu na koleni. (Pro potřeby KPMG ve spojení s náčiním 0,5 viz pravidla KPMG).

23 PRVKY OBTÍŽNOSTI FIG (2017 – 2020) od strany 33
Rotace s obtížností dle pravidel FIG 0,1 – 0,3 Závodnice musí splnit základní požadavky – zafixovaný a řádně definovaný tvar a v provedení ve výponu, plném chodidle či jiné části těla s minimální rotací o 360° (kromě výjimek) Př.: Pokud závodnice zařadí obrat v přednožení za 0,20 (360°) a provede „náhodou“ 720°, lze gymnastce základní hodnotu 0,20 uznat mezi povinné vazby.

24 PRVKY OBTÍŽNOSTI - OBECNĚ
Platnost prvky obtížnosti: bez jedné nebo více z níže uvedených vážných technických chyb: Výrazná odchylka od základní charakteristiky specifické pro každou skupinu prvků bez náčiní Velká technická chyba s náčiním. Ztráta náčiní během prvku obtížnosti, včetně pádu 1 či 2 kuželů Ztráta rovnováhy během prvku obtížnosti s oporou o ruku/ruce, náčiní, nebo pád těla

25 Provedení volných sestav KPMG
Provedení dle FIG (chyby v provedení a v artistice) – maximum 7 bodů Viz mezinárodní pravidla MG 2017 – 2020, strana 67 Artistické a technické srážky jsou udávány samostatně (jednou rozhodčí jsou uvedeny 2 sumy za dílčí srážky – artistické a technické chyby, které stanoví výslednou známku provedení) a následně k výsledné známce provedení rozhodčí přičte body za povinné prvky/vazby obtížnosti.

26 Společné skladby linie B OBTÍŽNOST

27 HODNOCENÍ SS LINIE B Hodnocení společné skladby KPMG a ZPMG – linie B: celkem 16 bodů 6 bodů obtížnost (3 body povinné vazby, 1 bod kolaborace, 2 body výměny náčiním); 10 bodů provedení a artistika. Dílčí známky, které tvoří výslednou známku, vycházejí z výše uvedených požadavků a jsou především kontrolním mechanismem pro případný rozchod středních (krajních) známek.

28 Doporučení: Neomezovat spolupráce na maximální hodnotu 1 bod.
Spolupráce je podstatou společných skladeb. Tím lze navýšit celkovou hodnotu za skladby na 20 bodů. 6 bodů obtížnost (3 body povinné vazby, 2 body výměny náčiním, 5 bodů kolaborace) 10 bodů provedení a artistika

29 HODNOCENÍ SS LINIE B Hodnocení společné skladby KPMG a ZPMG – linie B: celkem 20 bodů 6 bodů obtížnost (3 body povinné vazby, 5 bodů kolaborace, 2 body výměny náčiním); 10 bodů provedení a artistika. Dílčí známky, které tvoří výslednou známku, vycházejí z výše uvedených požadavků a jsou především kontrolním mechanismem pro případný rozchod středních (krajních) známek.

30 OBTÍŽNOST SS LINIE B Povinné vazby (izolované prvky), kolaborace a výměny: 1. Skok obtížnosti s libovolnou manipulací typickou pro dané náčiní = 0,5 b. 2. Rovnováha obtížnosti s libovolnou manipulací typickou pro dané náčiní = 0,5 b. 3. Rotace obtížnosti s libovolnou manipulací typickou pro dané náčiní = 0,5 b. 4. Prvek dle výběru (skok, rotace, rovnováha) obtížnosti s libovolnou manipulací typickou pro dané náčiní = 0,5 b. 5. Série tanečních kroků (min. 8 vteřin se změnou rytmizace) s libovolnou manipulací typickou pro dané náčiní = 0,5 b. 6. Vlna/osma celým tělem s libovolnou manipulací typickou pro dané náčiní = 0,5 b. 7. Kolaborace – hodnota kolaborace bez vyhození 0,1 bodu; hodnota kolaborace s vyhozením jednoho nebo více náčiní 0,3 bodu, hodnota kolaborace se „zvedačkou“ (s nebo bez vyhození) 0,4 bodu = celkově za všechny kolaborace max. 1,0 b. (5 bodů) 8. 4 výměny vyhozením a chycením všech náčiní = 4 x 0,5 b = 2,0 b.

31 POZNÁMKA: Maximální počet zařazených prvků obtížnosti je 6 (bez ohledu na obtížnost), z toho se do známky započítávají dle pravidel SS linie B čtyři, a to 1 skok, 1 rovnováha, 1 rotace a 1 prvek z jakékoliv ze skupin obtížnosti. V případě zařazení většího počtu prvků obtížnosti než 6 bude udělena gymnastce srážka 0,5 b. RO obtížnosti. Počet tanečních kroků a vln/osem je neomezen, započítává se ale je 1 taneční krok a 1 vlna/osma. Celkový počet kolaborací je neomezen. Maximální počet výměn je 4. V případě zařazení většího počtu výměn než 4 bude udělena skladbě srážka 0,5 b. RO obtížnosti.

32 PRVKY OBTÍŽNOSTI FIG (2017 – 2020) od strany 33
Viz volné sestavy KPMG

33 DOPLNĚNÍ K PRVKŮM OBTÍŽNOSTI:
Viz volné sestavy KPMG Všechny závodnice musí správně provést prvek obtížnosti (skok, rovnováhu, rotaci, sérii tanečních kroků, vlnu/osmu), aby byla tato obtížnost uznána. Podskupina gymnastek (min. 2) může provést prvek s nižší obtížností nebo vyšší obtížností (např. 2 gymnastiky skok 0,1 a 3 gymnastky skok 0,2).

34 PŘIPOMENUTÍ K PRVKŮM OBTÍŽNOSTI :
Povinné prvky BN (tj. prvek obtížnosti) - Povinné vazby Spojení prvku bez náčiní s manipulací s náčiním. Prvek BN má vždy hodnotu 0,3, manipulace s náčiním 0,2. Prvek BN (prvek obtížnosti) musí být proveden s libovolnou manipulací. Maximální hodnota správně provedeného prvku BN s předepsanou a správně provedenou manipulací je 0,5 b (RO obtížnosti). S nedokončenou či nesprávně provedenou manipulací je hodnota prvku 0,3 b. (Je odečtena hodnota 0,2 b. za manipulaci, která je chybně provedena RO obtížnosti a RO provedení). Povinná vazba s pádem náčiní či pádem gymnastky není hodnocena (0 b. RO obtížnosti) a navíc bude udělena srážka v provedení (v případě pádu těla gymnastky nebo/a pádu náčiní) jako technická chyba a v artistice jako porušení jednoty kompozice (RO provedení). Vlny/osmy a taneční kroky viz volné sestavy KPMG.

35 VÝMĚNY PRO SPOLEČNÉ SKLADBY LINIE B
Skladba nemůže obsahovat vetší počet výměn (více než 4) - srážka 0,5 bodu RO obtížnosti. Výměny - platné jsou pouze výměny házením (vyhození náčiní a chycení náčiní od partnerky), Výměny mohou být provedeny: Simultánně nebo velmi rychle po sobě. S přemístěním nebo bez přemístění. Všemi 5 gymnastkami nebo podskupinami. Mezi 1 typem náčiní nebo 2 typy náčiní. Výměna je platná: - při minimální výšce vyhození nad vzpažení gymnastky; - náčiní je chyceno; - výměna má hodnotu 0,5 b. Výměna není platná – při pádu náčiní během výměny; – pád jedné kužele s vyhozením obou kuželů ve výměně; – pokud se více náčiní srazí; – ztráta rovnováhy či pád gymnastky.

36 VÝMĚNY PRO SPOLEČNÉ SKLADBY LINIE B
Ve výměnách nelze provádět prvek obtížnosti!!! Výměna je prvkem obtížnosti a platí pro ni tedy, že musí být prováděna pokaždé jiným způsobem (identická výměna provedena podruhé nemůže být uznána), jiným způsobem provedení se rozumí alespoň jedna změna z níže uvedených: - jiný způsob vyhození (bez pomoci rukou, bez zrakové kontroly, z proskočení / průchodu, ze země, z poskoku apod.); - jiný způsob letu náčiní (rotační vyhození, šikmé vyhození, vyhození složeného / rozloženého náčiní, apod.); - jiný způsob chycení (bez pomoci rukou, bez zrakové kontroly, do proskočení / průchodu, na zemi, do poskoku apod.). Kužele: výměna je platná, pokud je vyhozena 1 kužel a i v případě vyhození obou kuželů

37 KOLABORACE/SPOLUPRÁCE
Hlavním rysem společných skladeb je společná práce, kdy se každá gymnastka účastní vztahů s jednou, nebo více náčiními a s jednou nebo více gymnastkami. Různé prvky vztahu a spolupráce mezi všemi gymnastkami či jejich podskupinami, různé typy organizace kolektivní spolupráce, spolupráce s nebo bez fyzického kontaktu, spolupráce s vyhozením či bez. KOLABORACE/SPOLUPRÁCE - HODNOTA hodnota kolaborace bez vyhození 0,1 bodu; hodnota kolaborace s vyhozením jednoho nebo více náčiní 0,3 bodu; hodnota kolaborace se „zvedačkou“ (s nebo bez vyhození) 0,4 bodu.

38 „Zvedačka“ Skladba nesmí obsahovat akrobatické prvky s letovou fází. Zvedačkou je myšleno, že gymnastka ztratí kontakt s podložkou, je držena jinou/jinými gymnastkou/tkami. Zvedaná gymnastka musí být aktivní (pomoci svou silou, zpevněním celého těla). Zvedaná gymnastka nesmí ztratit kontakt s gymnastkami/ty (nesmí být vyhozena, muže být pouze držena). Za „zvedačku“ se považuje, pokud je celá gymnastka vyzvednuta nad úroveň hlav gymnastek, které ji zvedají.

39 KOLABORACE/SPOLUPRÁCE MUSÍ OBSAHOVAT:
Kolaborace se účastní všech 5 gymnastek, nebo je Kolaborace prováděna v podskupinách (dvojice, trojice, atd.). Gymnastky musí být v kontaktu buď přímo, nebo spojením s náčiním. Kolaborace musí být provedena různými způsoby jednou nebo několika gymnastkami (s vyhozením nebo bez vyhození náčiní jednou nebo několika gymnastkami, různými směry, různorodost přemístění a útvarů, atd.). Všechny prvky spolupráce musí být dobře sladěny s prací náčiní. Kolaborace ve skladbě musí být různé.

40 ZAKÁZANÉ PRVKY KOLABORACE (TEDY NEPLATNÁ KOLABORACE)
Pozice nebo akce v nalehnutí na 1 nebo několik partnerek bez kontaktu se zemí déle než 4 pohyby (4 vteřiny). Nesení nebo tažení gymnastky po zemi více než 2 kroky. Chůze – s více než 1 oporou – přes jednu nebo několik gymnastek seskupených dohromady. Vytváření pyramid. Bočný či čelný rozštěp se zastavením, stoj na rukou bez přemetu.

41 Provedení společných skladeb linie B
Provedení dle FIG (chyby v provedení a v artistice) – maximum 10 bodů Viz mezinárodní pravidla MG 2017 – 2020, strana 86 Některé srážky jsou jednotné pro celou skupinu a některé pro každou gymnastku. Artistické a technické srážky jsou udávány samostatně (jednou rozhodčí jsou uvedeny 2 sumy za dílčí srážky – artistické a technické chyby, které stanoví výslednou známku provedení) a následně k výsledné známce provedení rozhodčí přičte body za povinné prvky/vazby obtížnosti.

42 SLOŽENÍ SBORU ROHODČÍCH
hlavní rozhodčí asistentka / 1 rozhodčí dvě skupiny / 8 rozhodčích I. skupina - provedení (10 bodů) II. skupina - obtížnost (6 bodů) pomezní rozhodčí / 2 rozhodčí časomíra /1 rozhodčí Hodnocení společné skladby linie B = celkem 16 (20) bodů. Výsledná známka je součet průměrů dvou středních známek rozhodčích provedení a průměru dvou středních známek rozhodčích obtížnosti.


Stáhnout ppt "KPMG a ZPMG pro rok 2017 Společné skladby linie B pro rok"

Podobné prezentace


Reklamy Google