Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
2
Vareniky (Nataliye) Vareniky jsou plněné knedlíky pro Ukrajinu tak typické, že jsou dokonce považovány za její národní jídlo. Nicméně pokud vám “vareniky”, jejichž název doslova znamená “vařené”, nápadně připomínají polské pirohy nebo ruské pelmeně, asi na tom něco bude... Doba přípravy: 1 hod Nasytí: osob (recept vystačí asi na 100 vareniků při použití hrnku o průměru 9 cm)
3
Na přípravu potřebujeme: Těsto:. Náplň: 1 kg mouky
Na přípravu potřebujeme: Těsto: Náplň: 1 kg mouky 2 kg brambor 1 vejce 2 krabičky tvarohu 1 hrnek teplého mléka sůl sůl 3 cibule zakysaná smetana Postup: Těsto: Do mísy nasypeme mouku s trochou soli, doprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme 1 vejce. Pomalu přiléváme teplé mléko a mícháme, až vznikne měkké těsto. Náplň: Brambory uvaříme, rozšťoucháme a smícháme je s tvarohem a trochou soli. Poté oddělujeme kousky těsta, rozvalujeme je na co nejtenčí placky a skleničkou z nich vykrajujeme kolečka. Neustále trochu posypáváme moukou, aby se těsto nelepilo. Na kolečka pokládáme vychladlou náplň (brambory už nesmí být teplé) a okraje slepujeme tak, aby vznikaly malé půlkruhy. Takto připravené vareniky postupně vaříme. Vkládáme je do osolené vroucí vody, pomalu mícháme a když vyplavou, necháme je ještě 2 minuty vařit. Uvařené je pokládáme do mísy. Nakonec na pánvi osmahneme cibulku a nalijeme ji na hotové vareniky. Náš tip: Při jídle můžeme ochutit zakysanou smetanou.
4
Dobrou Chuť! Proudly created by maasha 2016
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.