Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Provozovny společného stravování

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Provozovny společného stravování"— Transkript prezentace:

1 Provozovny společného stravování
Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová Provozovny společného stravování Anotace: Prezentace charakterizuje provozovny společného stravování, uvádí jejich dělení a označení. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: provozovna společného stravování, veřejná a neveřejná provozovna Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_01

3 Provozovny stravovacích služeb
provozovnou se rozumí prostor, v němž je uskutečňována podnikatelská činnost za provozovnu se považuje i stánek, pojízdná prodejna,…

4 Provozovny společného stravování
se zabývají hromadnou výrobou a prodejem pokrmů a nápojů pro spotřebitele v souvislosti s tím mohou poskytovat i další doplňkové služby

5 Provozovny společného stravování dělíme:
Podle okruhu spotřebitelů, kterým slouží na:  - veřejné - poskytování služeb spojené s výrobou a konzumací pokrmů a nápojů široké veřejnosti (kavárny, restaurace, bufety,)

6 neveřejné (účelové formy stravování)
- zabezpečuje stravování zavřených skupin spotřebitelů (stravování závodní, školní, ústavní, zbrojených sil a sborů, ve zdravotnických zařízeních,…)

7 Každá provozovna musí být trvale zvenčí viditelně označena:
obchodním jménem podnikatele identifikačním číslem jménem a příjmením osoby odpovědné za činnost provozovny (odpovědný vedoucí) prodejní dobou

8 provozovatel je povinen viditelně označit, zda jde o:
a) nekuřácké zařízení musí být označeno grafickou značkou „Kouření zakázáno” Obrázek č. 1

9 musí být označeno grafickou značkou „Kouření povoleno“
b) kuřácké zařízení musí být označeno grafickou značkou „Kouření povoleno“ Obrázek č. 2

10 c) zařízení s vyhrazenými prostory
musí být označeno grafickou značkou „Stavebně oddělené prostory pro kuřáky a nekuřáky“ Obrázek č. 3

11 prostory, v nichž je kouření zakázáno, musí být
a zároveň prostory, v nichž je kouření zakázáno, musí být označeny grafickou značkou „Kouření zakázáno“ Obrázek č. 4 a prostory, v nichž je kouření povoleno, musí být „Kouření povoleno” Obrázek č. 5

12 Obrázek č. 6 Obrázek č. 7

13 Obrázek č. 9 Obrázek č.8

14 Obrázek č. 10

15 Obrázek č. 11

16 Obrázek č. 12

17 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Literatura: Cón, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. Internetové zdroje: Zákon 379/2005 Sb., o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami a o změně souvisejících zákonů [online].[cit ] dostupné na www: < Obrázky: č Zákon 379/2005 Sb., o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami a o změně souvisejících zákonů [online].[cit ] dostupné na www: < č. 6 – 10 [online].[cit ] dostupné na č archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Provozovny společného stravování"

Podobné prezentace


Reklamy Google