Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Třené, jádrové a smetanové výrobky
VY_32_INOVACE_ Harlekýn, Šlehačkový dort a Čokoládový chlebíček Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky úterý, 17. října 2017
2
Anotace PowerPoint je zaměřen na výrobu Harlekýnu, Šlehačkového dortu a Čokoládového chlebíčku. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu.
3
výrobek je určený k rychlé spotřebě
Harlekýn výrobek je určený k rychlé spotřebě kakaový korpus rozkrojíme na dvě části střídavě stříkáme do kruhu pařížskou šlehačku lehkou a bílou šlehačku zdobíme čokoládou.
4
Hotový výrobek
5
světlý korpus rozkrojíme na dvě stejné části potřeme jahodovým džemem
Šlehačkový dort světlý korpus rozkrojíme na dvě stejné části potřeme jahodovým džemem rozetřeme ušlehanou smetanu uložíme ovoce a potřeme agarem, aby ovoce neoschlo nakrájené, balíme do papírových přířezů.
6
Fotopostup
7
Hotový výrobek
8
Čokoládový chlebíček kakaový korpus upečený v chlebíčkové formě nakrájíme na šířku 2 cm rozloží na tácky a jednotlivé kusy zdobíme pařížskou šlehačkou lehkou a bílé šlehačkou povrch zdobíme CKP. Aby výrobek nebyl suchý, můžeme chlebíček potřít džemem.
9
FOTOPOSTUP
10
úterý, 17. října 2017 Hotový výrobek
11
Použitá literatura Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, s. ISBN Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba II. 3. vydání Praha 4: Informatorium, s. ISBN Obrázky – vlastní archivbrázky
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.