Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Využití ovoce v kuchyni
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_VYUZITI_OVOCE_V_KUCHYNI_PREZENTACE_04 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 1. Vzdělávací oblast Odborné vzdělávání Vzdělávací obor Potraviny a výživa Tematický okruh Ovoce Téma Využití ovoce v kuchyni Jméno autora Bc. Jarmila Vohradníková Vytvořeno dne Metodický popis (anotace) Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint seznamuje žáky s možnostmi různého využití domácího i dováženého ovoce v gastronomii. Prezentaci lze uložit rovněž ve formátu PDF a poskytnout ji žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání.
2
Využití ovoce v kuchyni
Ovoce v kuchyni má rozmanité možnosti Lze jej využívat jak v syrové podobě, tak tepelně upravené Syrové – výhoda – zachování nutriční hodnoty – hlavně vitamínu C Hojně lze využít v kuchyni také ovoce sušené
3
Konzumace za syrova Ideální způsob využití ovoce
Lze konzumovat jednotlivé druhy samostatně Hodně se využívá čerstvé ovoce k přípravě ovocných salátů Další oblíbená kombinace ovoce v kombinaci se sýrem
4
Využití v teplé kuchyni
Ovoce lze využít v kombinaci s vařeným nebo pečeným masem Ideální je hlavně drůbeží maso Příprava sladkých jídel s ovocem - Žemlovka - Ovocné kynuté nebo tvarohové knedlíky
5
Studená kuchyně Ve studené kuchyni se ovoce používá jako plněné různými saláty – vhodné jako předkrm Plněná broskev drůbežím salátem Hojně se využívá na rauty – rautové ovocné mísy Vyřezávané ovoce
6
Cukrářská výroba V cukrařině široké využití Poháry Zmrzliny Dezerty
Koláče, buchty Flambované ovoce Obr.1
7
Výroba nápojů Ovoce je velmi důležité při výrobě alkoholických i nealkoholických nápojů Nealkoholické nápoje Mošty Džusy Sirupy Ovocné šťávy Obr.2
8
Výroba nápojů Alkoholické nápoje Vína Pálenky Likéry Ovocná piva Obr.3
9
ZDROJE www.cs.wikipedia.org
PODHAJSKÁ, Zdenka. Kuchařské suroviny a přísady. Praha: Slovart, 1996, ISBN Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora
10
Použité obrázky Obr.1 CHMEE2. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr.2 FLUNSE. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr.3 THEMADCHOPPER. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.