Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Využití ovoce v kuchyni

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Využití ovoce v kuchyni"— Transkript prezentace:

1 Využití ovoce v kuchyni
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_VYUZITI_OVOCE_V_KUCHYNI_PREZENTACE_04 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 1. Vzdělávací oblast Odborné vzdělávání Vzdělávací obor Potraviny a výživa Tematický okruh Ovoce Téma Využití ovoce v kuchyni Jméno autora Bc. Jarmila Vohradníková Vytvořeno dne Metodický popis (anotace) Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint seznamuje žáky s možnostmi různého využití domácího i dováženého ovoce v gastronomii. Prezentaci lze uložit rovněž ve formátu PDF a poskytnout ji žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání.

2 Využití ovoce v kuchyni
Ovoce v kuchyni má rozmanité možnosti Lze jej využívat jak v syrové podobě, tak tepelně upravené Syrové – výhoda – zachování nutriční hodnoty – hlavně vitamínu C Hojně lze využít v kuchyni také ovoce sušené

3 Konzumace za syrova Ideální způsob využití ovoce
Lze konzumovat jednotlivé druhy samostatně Hodně se využívá čerstvé ovoce k přípravě ovocných salátů Další oblíbená kombinace ovoce v kombinaci se sýrem

4 Využití v teplé kuchyni
Ovoce lze využít v kombinaci s vařeným nebo pečeným masem Ideální je hlavně drůbeží maso Příprava sladkých jídel s ovocem - Žemlovka - Ovocné kynuté nebo tvarohové knedlíky

5 Studená kuchyně Ve studené kuchyni se ovoce používá jako plněné různými saláty – vhodné jako předkrm Plněná broskev drůbežím salátem Hojně se využívá na rauty – rautové ovocné mísy Vyřezávané ovoce

6 Cukrářská výroba V cukrařině široké využití Poháry Zmrzliny Dezerty
Koláče, buchty Flambované ovoce Obr.1

7 Výroba nápojů Ovoce je velmi důležité při výrobě alkoholických i nealkoholických nápojů Nealkoholické nápoje Mošty Džusy Sirupy Ovocné šťávy Obr.2

8 Výroba nápojů Alkoholické nápoje Vína Pálenky Likéry Ovocná piva Obr.3

9 ZDROJE www.cs.wikipedia.org
PODHAJSKÁ, Zdenka. Kuchařské suroviny a přísady. Praha: Slovart, 1996, ISBN Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

10 Použité obrázky Obr.1 CHMEE2. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr.2 FLUNSE. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr.3 THEMADCHOPPER. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Využití ovoce v kuchyni"

Podobné prezentace


Reklamy Google