Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

D EZERTNÍ SMĚSI 3 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Anotace:Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "D EZERTNÍ SMĚSI 3 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Anotace:Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin."— Transkript prezentace:

1 D EZERTNÍ SMĚSI 3 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Anotace:Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Dezertní směsi. Klíčová slova: Dezertní směsi, obaly dezertních směsí, složení, druhy složek. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_26 Digitální učební pomůcka

3 D EZERTNÍ SMĚSI 3 Rozdělení podle složení Skládání dezertních směsí

4 R OZDĚLENÍ DEZERTNÍCH SMĚSÍ PODLE SLOŽENÍ Jednosložkové Dvousložkové Vícesložkové

5 R OZDĚLENÍ DEZERTNÍCH SMĚSÍ PODLE SLOŽENÍ Jednosložkové a dvousložkové směsi – pro konzervativnější spotřebitele Vícesložkové směsi – více složek jednoho druhu, aby bylo možné druh víckrát ochutnat Popis a název složek – na každém obalu

6 O BALY Motivy na obalech – reprodukce obrazů a květin Dezertní směsi mohou mít různé obaly při stejném složení Změna motivů – Velikonoce, Vánoce atd. Složky ukládány v proložkách z plastů

7 D EZERTNÍ SMĚSI Složení musí respektovat požadavky spotřebitelů Navrhování nových směsí je složité z důvodu  Strojního zařízení  Ruční práce  Použitých surovin  Ceny  Použitého obalu atd.

8 T VARY SLOŽEK Měly by mít vztah k náplni Tvar by měl napovědět o chuti náplně Povrch tvarů by neměl být hladký Reliéfní zdobení tvarů

9 S KLÁDÁNÍ DEZERTNÍCH SMĚSÍ Kombinací výrobků tvoříme řadu směsí Kombinují se různé tvary formovaných složek – kostky, oříšky, jahody s kruhovou, čtvercovou a jinou základnou Kombinují se tekuté, polotekuté a polotuhé náplně Rozdělení náplní – likérové, krémové, ovocné, marcipánové, tukové

10 SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje


Stáhnout ppt "D EZERTNÍ SMĚSI 3 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Anotace:Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin."

Podobné prezentace


Reklamy Google