Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilVít Vojtěch Vlček
1
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, 273 03 EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/34.0497
2
NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov AUTOR: Marcela Krombholzová NÁZEV: VY_32_INOVACE_21_Technika obsluhy_Nápoje_Víno_18 TÉMA: Skladování – 8 listů OBDOBÍ: 01 – 2013 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/34.0497
3
Anotace NEZNÁMÝ. Sklanice na víno [online]. [cit. 10.4.2013]. Dostupný na WWW: http://www.sklenicenavino.cz/ Tento materiál je určen pro výuku žáků středních odborných škol, oborů: Hotelnictví a turismus, Gastro a Kuchař-číšník v předmětech Technika obsluhy, Potraviny a nápoje a Potraviny a výživa. Je zaměřen na seznámení s vínem a vinařstvím v celé jeho šíři, od historie a oblastí pěstování, jeho rozšíření po světě, škále nejznámějších odrůd, výrobě, podávání, skladování i uplatnění v gastronomii a to jak vín tichých, tak i šumivých.
4
Vinný sklep MILLENIUM187,.volné Dílo. Wikimedia commons [online]. [cit. 14.2.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brno_Underground_-_Cabbage_Square_-_Winery.JPG
5
CHE. http://commons.wikimedia.org [online]. [cit. 4.11.2012]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Wine_cellar.jpg?uselang=cs Optimální teplota sklepa 9 -11 °C. Nesmí kolísat! Stabilní! Nízká teplota - vysrážení vinného kamene a barviva u červených vín. Vysoká teplota - vysrážení termolabilní bílkoviny, stimulace mikrobio činnosti ve víně = znehodnocení.
6
MORAVEC, Hynek. http://commons.wikimedia.org [online]. [cit. 4.11.2012]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/11/Mutenice_wine_cellar_4841.JPG?uselang=cs Kvalitní vína 3-5 let 8-25 let -100 let Doba skladování vína Péče o víno Vlhkost okolo 65 %.
7
SELIGMANWAITE. Wikimedia commons [online]. [cit. 5.2.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Underground_wine_cellar_of_Pontet-Canet.jpg Největší moldavský vinný sklep SERHIO. http://commons.wikimedia.org [online]. [cit. 4.11.2012]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/aa/Moldova_biggest_wine_cellars.jpg?uselang =cs Vinný sklep Temnota. NE přímé sluneční světlo, ani příliš umělého. Lahve s korkovou zátkou vodorovně.
8
NEZNÁMÝ. AZ víno [online]. [cit. 5.2.2013]. Dostupný na WWW: http://www.azvino.cz/search/vinot%C3%A9ka/ NE zbytečný pohyb! NE agregát, otřesy Klimatizované vinotéky
9
NEZNÁMÝ. Apliancist [online]. [cit. 5.2.2013]. Dostupný na WWW: http://www.appliancist.com/accessories/flexible-wine-rack-vacuvin.html NEZNÁMÝ. AZ víno [online]. [cit. 5.2.2013]. Dostupný na WWW: http://www.azvino.cz/search/stojan%20na%20v%C3%ADno/ REDHEAD08. Wikimedia commons [online]. [cit. 5.2.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Winerack.jpg NEZNÁMÝ. Bordex [online]. [cit. 5.2.2013]. Dostupný na WWW: http://www.bordex.cz/produkty_6.php Stojany na víno
10
1.Jaká je optimální teplota vinného sklepa?optimální teplota 2.Co způsobí vyšší nebo nižší teplota?vyšší nebo nižší 3.Jaké jsou další požadavky na uložení vína?další požadavky JON. Wikimedia commons [online]. [cit. 29.11.2012]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Wine_Cellar_at_Chateau_Kirwan_.jpg
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.