Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilTadeáš Mareš
1
VHODNOST MASA NA MINUTKY A PŘÍLOHY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: Hovězí, telecí, vepřové, skopové maso, drůbež, zvěřina Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, 412 01 Litoměřice Komenského 3, 412 01 Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 504 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 504
2
VHODNOST DRUHŮ MASA na přípravu minutek musí být maso prvotřídní kvality a z mladých kusů, dobře vyzrálé a odleželé 1. http://www.burtfamilybutchers.co.uk/catering_butcher_meats.php
3
HOVĚZÍ MASO Urči části masa: Svíčková Roštěnec Kýta 1.2.3. 1.http://www.toppotraviny.cz/hovezi-maso/hovezi-svickova-4-5-lbs-irsko 2.http://www.eshop.maneo.cz/hovezi-rostenec-ku-vysoka-rostenka-ean48108-skup15Zn1ak5.php http://www.eshop.maneo.cz/hovezi-rostenec-ku-vysoka-rostenka-ean48108-skup15Zn1ak5.php 3.http://www.akcniceny.cz/detail/hovezi-kyta-bez-kosti-209255/
4
TELECÍ MASO Urči části masa: Kýta Pečeně Kýta Pečeně 1.2. 1.. http://www.toppotraviny.cz/teleci-maso/teleci-kyta-bez-kosti 2. http://www.toppotraviny.cz/teleci-maso-1/teleci-pecene-bez-kosti
5
VEPŘOVÉ MASO VEPŘOVÉ MASO Kýta Pečeně Panenka Krkovice 1.2. 3.4. 1.http://www.dumazahrada.cz/fotogalerie/ke-clankum/2012/5/8/galerie/budeme-potrebovat/item/30906- veprova-kyta / http://www.dumazahrada.cz/fotogalerie/ke-clankum/2012/5/8/galerie/budeme-potrebovat/item/30906- veprova-kyta /http://www.dumazahrada.cz/fotogalerie/ke-clankum/2012/5/8/galerie/budeme-potrebovat/item/30906- veprova-kyta / 2. http://www.jehnecimaso.cz/obchod/veprove-maso 3. http://www.srecepty.cz/ingredience/veprova-panenka http://www.srecepty.cz/ingredience/veprova-panenka 4. http://www.jehnecimaso.cz/obchod/veprove-maso/
6
SKOPOVÉ MASO Kýta Hřbet 1.2. 1. http://www.ceskamasna.cz/maso/jehneci-skopove/jehneci-kyta-bez-kosti- zmrazena.html 2.http://www.jehnecimaso.cz/obchod/jehneci-maso/
7
DRŮBEŽ krůty, kuře – prsa, husy, kachny, slepice - játra StehnoKřídlo 1. 2. 1. 2.http://www.toprecepty.sk/recept/2802-kyjevske-kotlety/
8
ZVĚŘINA srnec, jelen Kýta Hřbet Kýta Hřbet 1.2. 1.2. 1. http://www.pivnimajak.cz/index.php?stred=maso 2. http://www.akcniceny.cz/detail/zverina-jeleni-kyta-bez-kosti-372933/
9
VNITŘNOSTI Játra ( telecí, vepřové, drůbeží), telecí brzlík, telecí a vepřový mozeček 1. Játra2. Brzlík 1.http://www.ceskamasna.cz/maso/teleci-maso/teleci-jatra-zmrazena.html http://www.ceskamasna.cz/maso/teleci-maso/teleci-jatra-zmrazena.html 2. http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/te/12rocnik/0telvnitr.htm
10
ZDROJ: Sedláčková, H.: Technologie přípravy pokrmů 3, Fortuna 2004, ISBN: 80- 7168-737-5 Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.