Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilOtakar Matějka
2
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny rostlinného původu Název materiáluOpakování mlýnských výrobků Číslo materiálu VY_(32)_INOVACE_4.B_PV_09(20) AutorIng. Petra Pechová
3
Anotace Cílem je ověřit znalosti z oblasti mlýnských výrobků. Úkolem je správně odpovědět na otázky, po označení správné odpovědi se ozve potlesk a automaticky se zobrazí nová otázka. Při označení špatné odpovědi se ozve řinčení skla. Materiál je určen pro žáky oboru kuchařské práce.
4
Test – opakování mlýnských výrobků Petra Pechová 2012
5
Z prosa se loupáním získají: Speciální krupice Žluté jáhlyKroupy Speciální mouky
6
Rýže natural je: Divoká rýže Přírodní neleštěná rýže se zbytky slupek Rýže kulatá S menším množstvím minerálních látek
7
Pšenice obsahuje: Nejméně bílkovin Nejvíce bílkovin
8
Hrubá mouka se nejčastěji používá na: vánočky, záviny knedlíky, noky, těstoviny rohlíky, vánočky, šátečky veky, rohlíky, koláče
9
Mezi jemné pečivo patří: rohlíky, veky, dalamánky šátečky, veky, záviny housky, hřebeny suchary veky, suchary, piškoty
10
Mezi trvanlivé pečivo patří: toastový chléb perníky, sušenky, tyčinky záviny vánočky, koláče, záviny
11
Z listového těsta připravujeme: koláče, buchty, rohlíky šátečky, záviny, hřebeny záviny, buchty, vánočky
12
Konec.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.