Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilLubomír Říha
1
DĚLENÍ MOUČNÍKŮ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: Moučníky, dělení, druhy těst Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice Anotace: Výukový materiál k technologii přípravy pokrmů pro III.ročník oboru kuchař - číšník Dum: 482 Vypracováno: II.pololetí 2012/2013
2
ZÁKLADNÍ DĚLENÍ 1. Teplé a studené ( hotové výrobky)
2. Moučníky na objednávku ( flambované) 3. Rozdělení podle těst 4. Ostatní moučníky 5. Moučníky podávané po hlavním chodě (do 150g) Moučné pokrmy podávané jako hlavní chod ( 250 – 350g) 1.
3
ROZDĚLENÍ PODLE TĚST TĚSTA: Litá Odpalovaná Kynuté Piškotové Listové
Linecké Vaflové 2.
4
OSTATNÍ MOUČNÍKY bramborové tvarohové těstovinové nákypy kaše
teplé pudinky, studené krémy a pudinky moučníky s použitím ovoce a ovocné moučníky nepečené zmrzliny a poháry 3. cz.123rf.com
5
glissybaby.blog.cz
6
ZDROJ Vlastní zkušenosti znalosti a poznatky z praxe
Sedláčková, H. Technologie přípravy pokrmů 2, Fortuna, ISNB s
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.