Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KRONIKA 1.C 31.ZŠ, E LIŠKY K RÁSNOHORSKÉ 10 Školní rok 2010 / 2011 Třídní učitelka: Jitka Kaiserová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KRONIKA 1.C 31.ZŠ, E LIŠKY K RÁSNOHORSKÉ 10 Školní rok 2010 / 2011 Třídní učitelka: Jitka Kaiserová."— Transkript prezentace:

1 KRONIKA 1.C 31.ZŠ, E LIŠKY K RÁSNOHORSKÉ 10 Školní rok 2010 / 2011 Třídní učitelka: Jitka Kaiserová

2 P ŘEDŠKOLÁČEK To jsme byli ještě malí. Chodili jsme ještě do školky, ale už jsme byli zapsaní do školy. V únoru jsme začali s našimi novými spolužáky chodit jednou týdně a vídat se s paní učitelkou Jitkou Kaiserovou.

3 P ŘEDŠKOLÁČEK

4

5

6

7 N ÁŠ PRVNÍ ŠKOLNÍ DEN A je to tady. Teď už nejsme malí a po prázdninách jdeme místo do školky poprvé do školy! Máme aktovku, penál – je to tady, 1.C teď bude naše třída. Vítají nás naši noví starší spolužáci a pan ředitel. V krásné sportovní hale vidíme co všechno se na naší škole můžeme naučit – tanec, gymnastika, judo – už se nemůžeme dočkat do třídy.

8 N ÁŠ PRVNÍ ŠKOLNÍ DEN

9

10 A KCE „P ODZIM “ V BOLEVECKÉM DOMEČKU Škola, to není jen třída, čtení, psaní a počítání... S paní učitelkou chodíme na spoustu dalších akcí – třeba do domečku v Bolevci na divadelní představení nebo třeba „Podzim“. Povídáme si, malujeme, vyrábíme a zpíváme…

11 A KCE „P ODZIM “ V BOLEVECKÉM DOMEČKU

12 V YSVĚDČENÍ OD PLUSÍKA A MÍNUSKY A to bylo naše první vysvědčení. Počítat nás učí dva skřítci – Plusík a Mínuska. A že jsme šikovní, skřítci jsou s námi spokojení a dostáváme první jedničky…

13 V YSVĚDČENÍ OD PLUSÍKA A MÍNUSKY

14 S AMOHLÁSKY NA DLANI

15

16

17 N ÁŠ PRVNÍ ŠKOLNÍ VÝLET Už umíme písmenka, číslice a moc hezky počítáme. Pravý čas vyrazit na výlet. 1. prosince jedeme vláčkem do Prahy, uvidíme Pražský hrad i s panem prezidentem, Muzeum hraček, přejdeme Karlův most, pak na Staroměstské náměstí s Orlojem – to je ten co je o něm film Kozí příběh. Budeme brzy vstávat a s námi pojedou starší kamarádi…

18 N ÁŠ PRVNÍ ŠKOLNÍ VÝLET

19

20

21 Č ERTÍ ŠKOLA Mikuláš se blíží – co když přijdou čerti a přinesou uhlí? My se jich nebojíme, protože v naší čertí škole s námi šijou všichni čerti, jen ať si přijdou. Naše třídní peklo už na tenhle den máme připravené, po stěnách visí čerti všech kategorií a máme nacvičenou básničku, kterou my ty velké čerty vystrašíme. Všech dvacet osm čertíků v čele s paní učitelkou už se nemůže dočkat.

22 Č ERTÍ ŠKOLA

23

24

25

26 A DVENT NA NÁMĚSTÍ Na adventním věnci už hoří 2 svíčky a my se půjdeme podívat na anděly, 3 krále, oslíky a kravičku na náměstí. Vánoce se kvapem blíží a my se nemůžeme dočkat Ježíška – v betlémě ho ještě nemají – narodí se až na Vánoce.

27 A DVENT NA NÁMĚSTÍ

28 V ÁNOCE JSOU ZA DVEŘMI … Jsme šikulky, už umíme číst, psát i počítat, takže před Vánoci polevujeme v učení a místo toho připravujeme třídu na Ježíška – máme adventní věnce, zdobíme stromeček, pijeme čaj, nosíme si cukroví a hodně si povídáme – o Vánocích, Ježíškovi a o tom proč to vlastně všechno slavíme.

29 V ÁNOCE JSOU ZA DVEŘMI …

30

31

32

33 M Y TŘÍ KRÁLOVÉ JDEME K VÁM … Štěstí, zdraví přejeme vám. A na dveře napíšeme K+M+B 2011. Proč to děláme? Protože jsme Kašpar, Melichar a Baltazar a chodíme koledovat. Kdysi jsme to byli my, kdo přišel čerstvě narozeného Ježíška pozdravit a přinesl mu dary.

34 M Y TŘÍ KRÁLOVÉ JDEME K VÁM …

35

36 B RUSLENÍ V T ŘEMOŠNÉ Od listopadu máme místo tělesné výchovy bruslení. Jezdíme autobusem do Třemošné a kromě paní učitelky se nám věnuje parta maminek, tatínků a babiček, kteří nám pomáhají nejen v šatně, ale i na ledu, kde pilně bruslíme a hrajeme si. Za snahu přichází sladká odměna.

37 B RUSLENÍ V T ŘEMOŠNÉ

38

39

40

41 A KCE „Z IMA “ V BOLEVECKÉM DOMEČKU Vždycky, když se změní počasí, chodíme si do domečku v Bolevci hrát a povídat o ročním období. V „Zimě“ jsme se dověděli, kdo se ukládá k zimnímu spánku, hráli jsme si na sněžení a vytvořili jsme veeelikánský zimní obraz…

42 A KCE „Z IMA “ V BOLEVECKÉM DOMEČKU

43

44 N AŠE PRVNÍ VYSVĚDČENÍ Dnešní den není jen o známkách - každý si zaslouží pochvalu: za pěkné domácí úkoly, za vzorné chování, za snahu, za pomoc ostatním a také za to, že jsme dobrými kamarády… Naše snažení se cení a my z toho máme radost.

45 N AŠE PRVNÍ VYSVĚDČENÍ

46 Tak tady končí vyprávění prvního pololetí a se samými jedničkami nadšeně vykročíme dál. Už umíme číst, večer rozsvítíme lampičku, abychom si tajně přečetli, co maminka před spaním nedokončila, umíme si spočítat penízky na svačinu a napsat rodičům nebo kamarádům přání k narozeninám. A ještě mnoho dalšího… Už nejsme „malíčkové“, ale šikulky co si dovedou poradit. Hodně štěstí!!!

47 A KCE J ARO V D OMEČKU V domečku v Bolevci se vždy dozvíme něco nového – tentokrát to bude o tom, jak se budí příroda a co dělají zvířata, rostliny a lidé na jaře. Budeme si hrát, povídat a mnohé si i vyzkoušíme…

48 A KCE J ARO V D OMEČKU

49

50 I NLINE BRUSLENÍ Led nám sice na jaře uplaval, ale na jeho místo přišla umělá plocha Ice Parku za naší školou. Když už umíme bruslit, půjde nám to i na kolečkách. První lekci jsme měli s odborníky a moc jsme si to užili.

51 I NLINE BRUSLENÍ

52

53 Kurs je za námi a teď už si zabruslíme místo tělocviku. Na kolečkách se nám daří ještě lépe než na ledu a navíc, bruslení na sluníčku je mnohem zábavnější. Když ještě nemáme dost, jdeme si zaskotačit na hřiště.

54 I NLINE BRUSLENÍ

55 A JSOU TU V ELIKONOCE Ráno přijdem do třídy a koukáme… Vajíčka, beránci, jarní výzdoba a hlavně: překvapení. Že by tady byl ráno zajíček? To asi paní učitelka ho pozvala, když jí děláme takovou radost… Každý dostane něco na památku a něco na zub, to se nám to panečku v hlavinkách srovnají písmenka i číslice…

56 A JSOU TU V ELIKONOCE

57

58 Š KOLNÍ BESÍDKA Naše škola, to není jen učení, ale také spousta zábavy a aktivity, které provádíme odpoledne ve školní družině a v zájmových kroužcích. Aby z toho něco měli i mamky a taťkové, připravili jsme na začátek května pod vedením našich vychovatelek školní besídku.

59 Š KOLNÍ BESÍDKA

60

61 Š KOLA V PŘÍRODĚ – P IRÁTI N AD S TARÝM M LÝNEM Na přelomu května a června jsme se vydali do rekreačního střediska Nad Starým Mlýnem, kde jsme k našim školním povinnostem přibrali také spoustu zážitků z přírody, koupání a hlavně pirátských aktivit v mezích zákona…

62 Š KOLA V PŘÍRODĚ – P IRÁTI N AD S TARÝM M LÝNEM

63

64

65 C YKLOVÝLET – T ŘEMOŠNÁ – Z RUČ A ZPĚT Máme tu červen a jelikož jsme byli pilní a šikovní, umíme vše, co se od prvňáčků očekává. Můžeme si tedy dovolit občas opustit školní lavice a vydat se do světa. Tentokrát na kolech. Vydali jsme z Plzně pryč až do Třemošné, Zruči a pak zpátky. Jak už to v naší třídě bývá, výlet zorganizovala paní učitelka s pomocí ochotných maminek a tatínků. Tak jedem…

66 C YKLOVÝLET – T ŘEMOŠNÁ – Z RUČ A ZPĚT

67

68

69

70

71

72 V ELKÝ VÝLET – C HODSKO A H ORŠOVSKÝ TÝN A zase se můžem bavit. Tentokrát to ale bude poučné – vydáme se na Chodsko po stopách Psohlavců a Jana Sladkého Koziny. Cestou navštívíme muzea a zámky, hodně se dozvíme moc si to užijeme…

73 V ELKÝ VÝLET – C HODSKO A H ORŠOVSKÝ TÝN

74

75

76

77

78

79

80 Tady někdo slaví!

81 N O, A MÁME TADY KONEC … To ale přece vůbec není konec, teď ještě vysvědčení a s ním zasloužené odměny v podobě jedniček na vysvědčení a za vysvědčení pochvala a možná nějaká pozornost od rodičů, babiček a dědečků… ALE HLAVNĚ: Z A Č Á T E K TĚCH PRVNÍCH OPRAVDU VELKÝCH A ZASLOUŽENÝCH P R Á Z D N I N !!!!!


Stáhnout ppt "KRONIKA 1.C 31.ZŠ, E LIŠKY K RÁSNOHORSKÉ 10 Školní rok 2010 / 2011 Třídní učitelka: Jitka Kaiserová."

Podobné prezentace


Reklamy Google