Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilPetr Doležal
1
Technika obsluhy – Kavárenský jídelní lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuTeO.1206.2F Stupeň a typ vzděláváníOdborné vzdělávání Vzdělávací oblastKavárny Vzdělávací oborTechnika obsluhy Vzdělávací okruhKavárenský jídelní lístek Druh učebního materiáluPrezentace Cílová skupinaŽák, 16 - 19 let AnotacePrezentace komplexně seznamuje žáky, jak sestavit kavárenský jídelní lístek. Vysvětlení pojmů a definic. Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaNáležitosti, pořadí pokrmů, DatumDatum vytvoření – 1 3. 2013
3
Název a sídlo střediska nebo provozovny Označení – smluvní ceny Hmotnost masa v syrovém stavu, upozornění Označení pokrmů s kostí Názvy jídel dle platných norem nebo vlastních kalkulací Ceny Jméno osoby, která odpovídá za přípravu pokrmů a skladbu JL
4
1) Studené předkrmy a pokrmy 2) Vaječné pokrmy 3) Speciality 4) Jídla na objednávku 5) Přílohy 6) Sýry 7) Moučníky 8) Zmrzliny
5
Masa – ryby, drůbež, zvěřina, Jídla na objednávku - hovězí, telecí, vepřové Speciality – šéfa, střediska, krajové Podle tepelné úpravy – vařené, dušené, zadělávané, pečené, smažené
6
1) Vaječné pokrmy 2) Moučníky 3) Speciality 4) Přílohy 5) Studené předkrmy a pokrmy 6) Sýry 7) Zmrzliny 8) Jídla na objednávku 1) ………………………………… 2) ……………………………….. 3) ………………………………… 4) ……………………………….. 5) ……………………………….. 6) ……………………………….. 7) ………………………………… 8) …………………………………
7
1) Dušení 2) Vaření 3) Pečení 4) Smažení 5) Zadělávání 1) ………………………… 2) ………………………… 3)........................... 4) ………………………… 5) ………………………..
8
Endlicherová,Z., Morávek J., Stolničení jasně, stručně a přehledně. Moravské nakladatelství 1992. ISBN 80-85382-12-1 Salač, G., Stolničení. Praha: Fortuna. 2010 ISBN:8071687529
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.