Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilEmilie Lišková
1
Nová závěrečná zkouška oboru Pekař Konference Hotel Step, Praha 9 8. 3. 2012
2
Obsah prezentace Historie tvorby NZZ pro obor Pekař Autorský tým Specifikace zadání NZZ
3
Historie tvorby JZZZ Pekař Zapojení do projektu jako autorská škola v roce 2005 (v projektu Kvalita I) Tehdy se tvořila jednotná zadání pro 19 oborů v rámci soustavy oborů První ověřování - v roce 2006 Externí editor od roku 2010 V autorském týmu pracovalo celkem 5 středních škol
4
Autorský tým – zapojené školy 2005 – 2009 Střední škola potravinářská, SMIŘICE Střední škola hospodářská FRÝDLANT Střední škola hotelová a služeb KROMĚŘÍŽ 2010 Střední škola potravinářská SMIŘICE SŠ hotelová a služeb KROMĚŘÍŽ SOU gastronomie a podnikání PRAHA 9 2011 Střední škola potravinářská SMIŘICE SŠ hotelová a služeb KROMĚŘÍŽ Střední škola potravinářská a služeb Charbulova BRNO
5
Specifikace a vývoj zadání SOP: pouze v roce 2005, následující roky byla SOP nahrazena jiným výstupem žáků ve třetím ročníku v rámci závěrečné klasifikace Písemná zkouška: stanoveno 5 témat, která prověřují znalosti z odborných předmětů Technologie Stroje Suroviny Výpočet podle normy Cizí jazyk (v roce 2005 pouze překlad slovíček, později prověřování formou jednoduchých rozhovorů na téma oborových znalostí)
6
Praktická zkouška zadána jsou 3 témata, jedno si žák volí 2 části: Samostatná práce – vylosovaný pekařský výrobek ve stanoveném množství Týmová práce – zhotovení chleba a běžného pečiva (např. rohlíků, pletýnek apod.) – množství určí škola podle podmínek, které má, a také v souvislosti s odbytem hotových výrobků
8
Ústní zkouška Prověřování znalostí z odborných předmětů Zadáno 30 témat, která vždy obsahují průřez učivem Přiřazeny otázky z úvodu do světa práce Během tvorby témat pro ústní zkoušku se dbalo na zařazování témat směřujících k novým technologiím výroby, změnám v zákonech o potravinách, BOZP, hygienickým požadavkům apod.
9
Děkuji za pozornost Ing. Ema Baboráková, editor JZZZ Pekař nost
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.