Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilMária Pešková
1
KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ 11. 6. 2013 AKTUALIZACE 21. 11. 2013
2
ÚVOD ▪ Kvalita školního stravování ▪ Budkov – dvě jídelny pro děti
3
SOUČASNÝ STAV Obec Budkov Základní škola Budkov Dětský domov Budkov Obecné poznatky systému HACCP Plnění spotřebního koše Organizace stavebního členění prostor Způsob stravování Stavba denního menu Pestrost jídelních lístků Doporučený denní příjem soli
4
CÍLE C1: Zjistit dodržování postupů HACCAP v rámci vyhotovení pokrmů C2: Zjistit plnění potravního koše C3: Zjištění subjektivní spokojenosti C4: Analýza kritérií HACCAP a plnění potravinového koše
5
METODIKA K popisu současného stavu byly použity odborné knihy a internetové stránky V kapitole výsledky byly použity nejnovější interní dokumenty a informace obou zařízeních Pořízena fotodokumentace Měření teplot připravovaných pokrmů Celodenní sledování gramů použité soli k dochucení pokrmů Subjektivní hodnocení pomocí metody ankety
6
VÝSLEDKY ZŠ BUDKOV ▪ 90 obědů / den ▪ HACCP – měření teplot při ukládání do termonádob ▪ Dovoz surovin – ve stanovené dny a hodiny ▪ Odvoz odpadů – technické služby MB ▪ Odvoz organického odpadu – zaměstnankyně ▪ Odvoz použitých rostlinných olejů – 1x měsíčně DD BUDKOV ▪ +/- 47 obědů / den ▪ HACCP – měření teplot při dochucování pokrmů, při výdeji pokrmů ▪ Dovoz surovin – ve stanovené dny, 24 hodin denně ▪ Odvoz odpadů – technické služby MB ▪ Odvoz organického odpadu – zaměstnankyně ▪ Odvoz použitých rostlinných olejů – 1x měsíčně
7
ZŠ Budkov – plnění spotřebního koše DD Budkov – plnění spotřebního koše Skup. potravin MJ NormaSkutečnostRozdílSkut v % Maso1135941176824088103,6 Ryby17542197402198112,53 Mléko190966127330-6363666,68 Mléčné výrobky 35811456659854127,52 Tuky volné23776262522476110,41 Cukry volné2836424809-355587,47 Zelenina158349132746-2560383,83 Ovoce137463103232-3423175,10 Brambory23016129023060069126,10 Luštěniny164399820-661959,74 Maso rostlinné 000--- Vejce000--- Ostatní000--- Spotřební koš za období: 01. 09. 2012 – 30. 09. 2012 Skup. potravin MJ NormaSkutečnostRozdílSkut v % Maso1081841167158531107,89 Ryby1745616410-104694,01 Mléko209036156360-526774,80 Mléčné výrobky 54598611026144111,18 Tuky volné2419023500-69097,15 Cukry volné3743334472-296192,09 Zelenina160496144617-1587990,11 Ovoce146111127788-182387,46 Brambory207620192600-1502092,77 Luštěniny1715413038-411676,01 Maso rostlinné 000--- Vejce000--- Ostatní000---
8
SPOTŘEBA SOLI ZŠ BUDKOV DenMnožství použité soli na oběd Čtvrtek2,92 g Pátek1,95 g Sobota1,16 g Neděle1,44 g Pondělí2,43 g Úterý1,95 g Středa1,21 g DD BUDKOV Den Množství použité soli na oběd jedné osoby Pondělí2,46 g Úterý2,43 g Středa2,25 g Čtvrtek1,9 g Pátek4,39 g
9
SUBJEKTIVNÍ HODNOCENÍ TEPLOTY VYDÁVANÝCH JÍDEL ZŠ BUDKOVDD BUDKOV
10
ROZMANITOST NABÍZENÝCH DOPLŇKŮ ZŠ BUDKOV DD BUDKOV
11
SLANOST PODÁVANÝCH JÍDEL ZŠ BUDKOVDD BUDKOV
12
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BUDKOV - SKLADOVACÍ PROSTORY, KUCHYNĚ, JÍDELNA
15
DĚTSKÝ DOMOV BUDKOV - SKLADOVACÍ PROSTORY, KUCHYNĚ, JÍDELNA
18
NOVÉ VÝSLEDKY Z ŠETŘENÍ – PODZIM 2013 ZŠ BUDKOV
19
JÍDELNÍ LÍSTEK – NOVÁ ÚPRAVA ▪ Jídelní lístek z projektu Sestav si vlastní menu
20
JÍDELNÍ LÍSTEK S ALERGENY
21
PROJEKT SESTAV SI VLASTNÍ MENU
22
VYMALOVÁNÍ JÍDELNY
23
VIZUÁLNÍ STRÁNKA JÍDELNÍCH LÍSTKŮ Z POHLEDU STRÁVNÍKA
24
ZHODNOCENÍ PŘÍNOSU PODÁVANÝCH DOPLŇKŮ
25
UVAŘENÁ JÍDLA NA PŘÁNÍ STRÁVNÍKŮ
26
ZAZNAMENANÁ ZLEPŠENÍ OD POSLEDNÍHO ŠETŘENÍ
27
NOVÉ VÝSLEDKY Z ŠETŘENÍ – PODZIM 2013 DD BUDKOV POKRMY VYBRANÉ DĚTMI ▪ Pokrmy označené křížkem si děti zvolily samy ▪ Polévka drůbeží, pečené kuře, rýže okurek, šťáva ▪ Polévka kroupová, bramborový knedlík, zelí, uzené maso, šťáva, oplatek
28
DĚKUJI VÁM ZA VAŠI POZORNOST
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.