Porada ředitelů 8. – , Luhačovice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY
Advertisements

Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
šablona pro tvorbu DUMů – PowerpointPowerpoint šablona pro tvorbu DUMů – WordWord šablona pro tvorbu DUMů – ExcelExcel.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Školení k Příručce pro žadatele a příjemce v OPTP
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Ekonomická část (oddělení financování nepřímých nákladů)
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE místo konání:KULK Liberec datum konání:
Hospodaření příspěvkových organizací Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. dubna 2008 Ing. Jana Štancíková.
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Čerpání rozpočtu přímých výdajů za rok 2009 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
Porada ředitelů dětských domovů zřizovaných Moravskoslezským krajem odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK oddělení přímých nákladů.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných obcemi únor 2010 Odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK oddělení přímých nákladů.
ROZVOJ ICT V PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍCH KRAJE VYSOČINA Poskytování finančních prostředků.
PROVOZNÍ ONIV 2015 Pro rok 2015 byl rozpočet provozních ONIV stanoven ve výši tis. Kč Do příjmů rozpočtu kraje byl stanoven odvod z investičních.
PORADA ŘEDITELŮ 8. – Luhačovice Ing. Bc. Miroslav Trávníček.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM NÁVRH ZMĚNY FINANCOVÁNÍ PROVOZU ŠKOL (PO)  důvody  cíle  záměry  způsoby provedení.
 Významný pokles počtu žáků na základních školách  Dlouhodobější demografické trendy  Zvýšené nároky na rozpočet města při financování provozu škol.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Ing. Michaela Stříbrná.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Porušení rozpočtové kázně při čerpání dotací z rozpočtů územně samosprávných celku. Ing. Michal Obrusník.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Ing. Michaela Stříbrná.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Pracovní schůzka ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 15. dubna 2015 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Ing. Michaela Stříbrná.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Rozpočet přímých NIV na rok 2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 KÚ Liberec.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Rozpočet přímých NIV na rok 2014
Kapitola 3 směrnice 36/INA-VOK Zásad vztahů Změny navrhované OE
Individuální projekt OP VVV
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍCH ZÁVĚREK
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Liberec.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Ing. Michaela.
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Účetnictví, inventarizace, dotace a rozpočty u p.o. v roce 2018
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 20. – 21. září 2018 Hejnice Ing.
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Rozpis rozpočtu a normativy
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
Financování silnic II. a III. třídy
Transkript prezentace:

Porada ředitelů 8. – 9. 4. 2014, Luhačovice Aleš Skopalík

Interní pokyny OŠMS IPO_ŠK/01/2014 IPO_ŠK/02/2014 PRAVIDLA PRO ROZPOČTOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ NA PROVOZ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH ZLÍNSKÝ KRAJEM IPO_ŠK/02/2014 PRAVIDLA PRO ČERPÁNÍ A ROZPOUŠTĚNÍ REZERVY FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ ŠKOLÁM A ŠKOLSKÝM ZAŘÍZENÍM ZŘIZOVANÝCH ZLÍNSKÝM KRAJEM

Zpráva o činnosti a hospodaření PO Rozbory hospodaření za rok 2013 termíny odevzdání: OK rozsah zprávy: dle pokynů odboru EKO, snaha o zjednodušení a zefektivnění úroveň zaslaných podkladů: tabulková část: OK textová část: doporučení k opakovanému přečtení, komentáře u jednotlivých částí jsou někdy nevypovídající nebo zbytečně rozsáhlé s nulovou vypovídající hodnotou příklady

Stanovisko OŠMS a schválení účetní závěrky za rok 2013 rozdělení HV do fondů fond odměn (metodika odboru EKO, z HV HČ – max. 20% - min. 5 tis. Kč) rezervní fond schválení účetní závěrky schválení za rok 2013 je v „pilotním režimu“ vyjádření kontrolního oddělení ke každé PO RZK 22. 4. 2014 – návrh na schválení ÚZ u 97 školských PO RZK 23. 6. 2014 – předpokládané schválení ÚZ u 3 školských PO po provedení nápravných opatření

Rozpočet provozních ONIV na rok 2014 71% škol má zvýšené požadavky (nepokryto) dohodovací řízení: duben, květen 2014 příspěvek na licenční politiku ZK aktualizace počtu zaměstnanců (školy – LAR partner ZK) úprava ZU (do 09/2014)

ISTR ŠK ZK 1-denní roadshow MSFT určená pro ředitele, správce ICT, moderní učitele předpokládaný termín: konec dubna, začátek května licenční smlouva byla prodloužena na další období

MS Office 2013 Prof. pro studenty informativní email na školy www.eduzk.cz licence pro studenty MSFT nakoupil pod touto doménou, proto budou specifické účty pro studenty Office 365 aktuálně procesováno cca 15 škol

www.zlinskedumy.cz ukládání a sdílení Digitálních Učebních Materiálů portál plně funkční všechny připomínky zapracovány registrace do portálu zpravidla prostřednictvím správce školy (pověřený pracovník školy) aktuálně registrováno škol: 18 (38%) aktuálně publikováno materiálů: 276

www.zlinskedumy.cz

VLSC portál – správa licencí doporučujeme provést kontrolu uživatelských jmen a hesel upozornění na veřejné předávání licenčních klíčů u 2 prováděcích smluv došlo k výraznému překročení počtu aktivací u MS Office a u Windows 7 ENT (1500-2000 aktivací) – nyní řešeno s MSFT přihlášení do portálu by měl mít ředitel, následně pověřený pracovník školy (správce ICT)

VLSC PORTÁL

Kontakt: ales.skopalik@kr-zlinsky.cz; 731 555 270 DĚKUJI ZA POZORNOST