Co je Eurorebus? vědomostní soutěž pro žáky 1. a 2. stupně základních škol a pro studenty středních škol začala ve školním roce 1995–1996, letos bude již.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Advertisements

Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Čtyřleté studium.
1 SEZÓNA ZIMNÍ SEMESTR Co je UNIpoker? (kdo jsme, pro koho je liga?) •Vysokoškolská amatérská pokerová soutěž pro studenty, absolventy a přátele.
1 Soutěž NÁŠ KRAJ UMĚLECKÁ SOUTĚŽ PRO ŽÁKY A STUDENTY pod záštitou hejtmana Středočeského kraje MUDr. Davida Ratha Téma soutěže: Život v našem kraji.
Flash – interaktivní aplikace a prezentace
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Voda. V pátek probíhal na naší škole Den Země na téma Voda. Žáci druhého stupně soutěžili v mnoha soutěžích. Třída se vždy rozdělila na skupiny.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ASOCIACE ŠKOLNÍCH SPORTOVNÍCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY.
Vzdělávání dospělých - kategorie 50+. UNIV2 kurs 50+ Historie Založena roku 1994 Do výuky v České republice zavedla nové obory: ― Výpočetní techniku ―
č t v r t e k, hřiště ZŠ Novosedlice.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Prezentace školy. (Lucie Antošová). Historie školy Na dnešním Václavském náměstí (dříve nazývaném Otakarovo) byl postaven na poč. 15. st. gotický kostel.
Počítačová grafika a digitální fotografie ve škole
Soutěž zdravé pětky 5 klíčů k tajemství pyramidy.
Škola Jídelna Sportovní odpoledne v ŠD Odehnalová Vladimíra Kočí Jaroslava Jančíkova Marie Strašák Zdeněk x Němcová Jana x Husaříková Marie Skalník.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha
Moderní vzdělávací portál Tomáš Tuček a Ondřej Martinek
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Prezentace pro ESPG Daniela Černá
STUDENT CUP SŽDC 2014 Sportovně-vzdělávací projekt II. ročník
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Základní škola a Mateřská škola Horní Stropnice Školy pro venkov.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Čtyřleté studium.
NázevDigitální zařízení – ostatní – pracovní list Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií Anotace Pracovní list pro.
GYMNÁZIUM J. A. KOMENSKÉHO A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY UHERSKÝ BROD.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
ZKUŠENOSTI S CHEMICKOU OLYMPIÁDOU VE STŘEDOČEESKÉM KRAJI 1979 – 2013
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
Vnitřní lékařství - blok 4 Pokyny k elektronickému testu.
STATISTIKA. Jak jsme se ptali  Položili jsme lidem z 8.C otázky, kolik bodů by dali vybraným předmětům  Mohli bodovat od 1 do 5  Tím, že 1 bod je samozřejmě.
Školní časopis ZŠ a MŠ Kpt. O. Jaroše Louny. Měli jsme na čem stavět Do roku 2011 pár článků na internetu - název 2012/13 papírová podoba v režii školy.
Možnosti seberealizace v odborných soutěžích Patrik Čermák.
Kraje pro bezpečný internet Republikový výbor pro prevenci kriminality MUDr. Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, předseda Komise Rady AKČR.
EU peníze školám Zasíťování školy Rekonstrukce podlahy v tělocvičně Arboretum – Přírodní učebna Odborná pracovna humanitních předmětů Dokončení výměny.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR: Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 ÚVODNÍ SEMINÁŘ K PROJEKTU
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
La section franco-tchèque de SGO ČESKO-FRANCOUZSKÁ SEKCE SGO.
Informatika a výpočetní technika. Výuka výpočetní techniky v nižším gymnáziu.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2010 a z Evropského.
1 Gymnázium Český Těšín, Frýdecká 30 Úspěšné soutěžní práce žáků a studentů gymnázia v oblasti přírodních věd Soubor obsahuje u každé práce abstrakt a.
ICT ve výuce přírodopisu a biologie.  Školení proběhne v termínu od do pokud se přihlásí alespoň 10 zájemců.  Školení bude probíhat.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2015, 2014, 2013 a.
finanční vzdělávání dětí
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
Aktivity pracovní skupiny el. bezpečnosti
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2017/18
7. ROČNÍK HRAVĚ ŽIJ ZDRAVĚ
VOLEJBALOVÝ ODDÍL TJ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Lyžaři TJ Žďár nad Sázavou
ČAS a POHYB /hravé činnosti s časem/
Rodičovská unie , 17:30.
BSE České Budějovice o. s.
Kraje pro bezpečný internet 26. 9
Pohár vědy (Science cup)
EKOBECEDA - Umíme žít bez odpadů?
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
STUDENT CUP SŽDC Sportovně-vzdělávací projekt.
Porada ředitelů škol a školských zařízení
Školní vzdělávací program
JUNIORSKÝ MARATON 2019.
Katalog sociálních služeb BENCHMARKING v katalogu sociálních služeb SocialniSluzbyUK.cz Projekt „Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich.
ZOORISKUJ 2017.
Transkript prezentace:

Co je Eurorebus? vědomostní soutěž pro žáky 1. a 2. stupně základních škol a pro studenty středních škol začala ve školním roce 1995–1996, letos bude již 21. ročník zaregistrováno je zhruba 75 000 žáků, přičemž každoročně soutěží asi 60 000 žáků a studentů čtyři kategorie – Junior, ZŠ01, ZŠ02 a SŠ

V čem soutěž spočívá? soutěží se online na webu několik druhů soutěží elektronická a korespondenční kola doprovodné hry bleskovky (s časopisem Dnešní svět nebo s Dominem) → získávání bodů pro další postup krajská kola – soutěž tříd a jednotlivců celostátní kolo hlavní soutěž tříd a jednotlivců doprovodná hra Dnešní svět v pohybu

V čem se soutěží? je to vědomostní soutěž, takže je to hlavně zeměpis a dále dějepis přírodopis základy společenských věd všeobecný přehled o momentálním dění u nás i ve světě kultura ... to vše se objevuje v soutěžních testech

ukázka soutěžních testů v krajském a celostátním kole

S čím je nutné počítat časová náročnost připojení k internetu dlouhodobá soutěž (září – květen)

Co ti soutěž může přinést? spoustu nových informací zdokonalení ve vyhledávání na internetu srovnání s ostatními řešiteli z celé republiky hodnotné ceny (notebooky, tablety, digitální čtečky, smartphony, tiskárny, fotoaparáty, flashky, MP3, PC hry...) exkurze v rámci celostátního kola hlavní cena E.ON expedice hlavní cena – pohár pro vítěznou školu a taky jedničky navíc do zeměpisu!

Naše úspěchy účastníci celostátního finále doprovodné hry s Českou spořitelnou – 2011

primán Vojta vítězem celostátního kola Hlavní soutěže jednotlivců – 2012 náš první účastník na expedici

krajské kolo v Ústí nad Labem – 2013

družstvo sekundy a Jakub Strašlipka 1. místo v kraji 2014 družstvo sekundy a Jakub Strašlipka 1. místo v kraji 3. místo v celostátním kole GFXŠ celkově na 4. místě Jakub na expedici Eurorebus

2015 na krajském kole v Ústí nad Labem úspěšně reprezentujeme v nových školních tričkách

Jak se můžeš zůčastnit i ty? jednoduché přihlášení na www.eurorebus.cz případné dotazy zodpoví vyučující zeměpisu a Jana Hrnčířová (kabinet matematiky)

Pohár čeká!