seminář pro žadatele k 2. výzvě IROP „Územní plány“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
Advertisements

Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
ESIF – CO NÁS ČEKÁ A NEMINE ING. KLÁRA DOSTÁLOVÁ VÝROČNÍ KONFERENCE ROP JIHOZÁPAD
INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO REGIONY V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ ING. KLÁRA DOSTÁLOVÁ INVESTMENT AND BUSINESS FORUM
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) Ostrava, 25. února 2015.
Ing. Rostislav Mazal, MMR Brno, 25. března 2015
Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) Hradec Králové, 1. dubna 2015.
Integrovaný regionální operační program Dny malých obcí, 10. 3
IROP.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) Jihlava, 4. března 2015.
Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) Zlín, 11. února 2015.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) Praha, 4. května 2015.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
IROP PRIORITNÍ OSA 1 Zvyšování regionální mobility prostřednictvím připojení sekundárních a terciárních uzlů k infrastruktuře sítě TEN-T, včetně multimodálních.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
seminář pro žadatele k 2. výzvě IROP „Územní plány“
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 14. a 15. výzva IROP „INFRASTRUKTURA PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ“ Praha.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Představení priorit programu, podporovaných aktivit a alokací na jednotlivé specifické cíle Budoucí programové období.
Integrovaný regionální operační program Možnosti podpory sociálního začleňování v IROP.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM - aktuální stav Workshopy SMS ČR leden 2015.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Programový rámec Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období 2016.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.
Integrovaný regionální operační program a udržitelná městská mobilita 1.Česko – Slovenská konference Integrované plánování a plány udržitelné městské mobility.
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 19. výzva IROP Blok II. „Technika pro IZS“
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky DSO ORP Příbram.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 27. výzva IROP „VZDĚLÁVACÍ A VÝCVIKOVÁ STŘEDISKA IZS“ Praha.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Informace o výzvě pro školy
Vazba na Operační programy
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Aktuální dotační příležitosti IROP
Energetické úspory v bytových domech III
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Integrovaný regionální operační program
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

seminář pro žadatele k 2. výzvě IROP „Územní plány“ 20. 8. 2015 25.8.2015 PRAHA OLOMOUC

Program SEMINÁŘE 9:00 – 9:30 Prezence účastníků 9:30 – 10:00 Zahájení, představení Integrovaného regionálního operačního programu, rolí Řídicího orgánu IROP a Centra pro regionální rozvoj České republiky 10.00 – 11:00 2. výzva IROP „Územní plány”: parametry výzvy, podporované aktivity, způsobilé výdaje, povinné přílohy žádosti 11:00 – 12:30 Postup pro podání žádosti o podporu v MS2014+, Systém hodnocení projektů a další administrace projektu, výběrová a zadávací řízení 12:30 – 13:00 Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP – regulační plány a územní studie 13:00 – 13:30 Diskuse

Integrovaný regionální operační program Program schválen Evropskou komisí 4. 6. 2015 Celková alokace z EFRR: 4,64 mld. EUR Alokace i s kofinancováním: cca 144 mld. Kč Řídicí orgán: MMR, odbor řízení operačních programů Kofinancování: 85 % EFRR a 15 % (národní spolufinancování)

Role MMR a CRR řízení programu Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky = Řídicí orgán IROP (ŘO IROP) řízení programu příprava výzev a pravidel pro žadatele a příjemce, poskytovatel dotace Centrum pro regionální rozvoj České republiky = zprostředkující subjekt pro IROP konzultace, příjem a hodnocení žádostí o podporu, kontroly projektů, kontroly žádostí o platbu, administrace změn, zpracování podkladů pro certifikaci

Pravidla pro žadatele a příjemce Obecná pravidla (závazná pro všechny specifické cíle a výzvy) www.dotaceEU.cz/IROP Specifická pravidla (pro každou výzvu samostatný dokument) podporované aktivity, způsobilé výdaje, hodnoticí kritéria, povinné přílohy

Pravidla pro žadatele a příjemce Kapitoly Obecných pravidel

Harmonogram výzev IROP 2015 SC Výzvy, kde jsou příjemci obce Vyhlášení 1.2 Podpora veřejné dopravy 12/2015 1.3 Technika pro integrovaný záchranný systém 2.1 Deinstitucionalizace sociálních služeb 09/2015 2.2 Sociální podnikání v sociálně vyloučených lokalitách Sociální podnikání 10/2015 2.4 Infrastruktura pro předškolní vzdělávání 11/2015 Infrastruktura pro předškolní vzdělávání v sociálně vyloučených lokalitách 2.5 Energetické úspory v bytových domech 3.1 Revitalizace souboru vybraných památek 3.2 Aktivity vedoucí k úplnému elektronickému podání Kyberbezpečnost 3.3 Územní plány 07/2015 Regulační plány Územní studie

StruktUra IROP Prioritní osa 4 - Komunitně vedený místní rozvoj Prioritní osa 1 - Infrastruktura Konkurenceschopné, dostupné a bezpečné regiony Alokace 1,6 mld. EUR Doprava, integrované dopravní systémy, IZS Prioritní osa 2 - Lidé Zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionů Alokace 1,7 mld. EUR Sociální služby/bydlení, sociální podnikání, zdravotní péče, vzdělávání, zateplování Prioritní osa 3 - Instituce Dobrá správa území a zefektivnění veřejných institucí Alokace 0,8 mld. EUR Kulturní dědictví, e-Government, dokumenty územního rozvoje Prioritní osa 4 - Komunitně vedený místní rozvoj - Alokace 390 mil. EUR - Posílení CLLD, provozní a animační náklady

Prioritní osa 1: Konkurenceschopné, dostupné a bezpečné regiony

Prioritní osa 1 Prioritní osa 1 - Infrastruktura SC 1.1 Zvýšení regionální mobility prostřednictvím modernizace a rozvoje sítí regionální silniční infrastruktury navazující na síť TEN-T SC 1.2 Zvýšení podílu udržitelných forem dopravy SC 1.3 Zvýšení připravenosti k řešení a řízení rizik a katastrof

SC 1.2 Zvýšení podílu udržitelných forem dopravy 473 mil. EUR přestupní terminály pro veřejnou dopravu aplikace moderních technologií v dopravě nákup nízkoemisních a bezemisních vozidel, plnicí a dobíjecí stanice zvýšení bezpečnosti železniční, silniční, cyklistické a pěší dopravy rozvoj cyklodopravy a rozvoj zelené infrastruktury

SC 1.2 Zvýšení podílu udržitelných forem dopravy Příjemci: kraje, obce, dobrovolné svazky obcí, organizace zřizované nebo zakládané kraji, organizace zřizované nebo zakládané obcemi, organizace zřizované nebo zakládané dobrovolnými svazky obcí, provozovatelé dráhy nebo drážní dopravy, dopravci ve veřejné linkové dopravě, Ministerstvo dopravy ČR, subjekty zajišťující dopravní obslužnost

SC 1.3 Zvýšení připravenosti k řešení a řízení rizik a katastrof 151 mil. EUR modernizace stanic složek IZS pro zajištění jejich odolnosti při mimořádné události (např. směřující k energetické soběstačnosti stanic) technika a prostředky pro řešení mimořádných událostí modernizace výcvikových zařízení a trenažerů pouze ve vybraném území, kde dochází ke kumulaci negativních jevů (sucha, přívalové deště, mráz, orkány, havárie nebezpečných látek apod.) - viz příloha č. 6 PD IROP

SC 1.3 Zvýšení připravenosti k řešení a řízení rizik a katastrof Příjemci: základní složky IZS (HZS, PČR, ZZS), obce, které zřizují jednotky požární ochrany (§ 29 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně) - jednotky sboru dobrovolných hasičů kategorie II a III (podle přílohy zákona o požární ochraně); organizační složky státu a jimi zřizované nebo zakládané organizace, které zajišťují vzdělávání a výcvik složek IZS

Prioritní osa 2: Zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionů

Prioritní osa 2 Prioritní osa 2 - Lidé SC 2.1 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi SC 2.2 Vznik nových a rozvoj existujících podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání SC 2.3 Rozvoj infrastruktury pro poskytování zdravotních služeb a péče o zdraví SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení

SC 2.1 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi 338 mil. EUR zřizování a rekonstrukce zařízení pro dosažení deinstitucionalizované péče – transformace sociálních ústavů zřizování a rekonstrukce zařízení komunitní péče infrastruktura komunitních center pořízení bytů a bytových domů pro soc. bydlení nebudou podporovány ubytovny, substandardní a segregované bydlení

SC 2.1 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi Příjemci: nestátní neziskové organizace, organizační složky státu, příspěvkové organizace organizačních složek státu, kraje, organizace zřizované nebo zakládané kraji, obce, organizace zřizované nebo zakládané obcemi, dobrovolné svazky obcí, organizace zřizované nebo zakládané dobrovolnými svazky obcí, církve, církevní organizace

návaznost na aktivity OP Zaměstnanost SC 2.2 Vznik nových a rozvoj existujících podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání 26 mil. EUR výstavba, rekonstrukce, rozšíření a vybavení sociálních podniků na vymezeném území návaznost na aktivity OP Zaměstnanost zavedení systému podpory startu, rozvoje a udržitelnosti sociálních podniků; vzdělávání osob sociálně vyloučených a osob ohrožených sociálním vyloučením na trhu práce s cílem podpory vzniku nových podnikatelských aktivit zaměřených na sociální podnikání

SC 2.2 Vznik nových a rozvoj existujících podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání Příjemci: osoby samostatně výdělečné činné, malé a střední podniky, obce, kraje, organizace zřizované nebo zakládané kraji, organizace zřizované nebo zakládané obcemi, dobrovolné svazky obcí, organizace zřizované nebo zakládané dobrovolnými svazky obcí, nestátní neziskové organizace, církve a církevní organizace

modernizace přístrojového vybavení nemocnic pro návaznou péči SC 2.3 Rozvoj infrastruktury pro poskytování zdravotních služeb a péče o zdraví 284 mil. EUR pořízení přístrojů a nezbytné stavební úpravy pro vysoce specializovanou péči (síť onkogynekologických a perinatologických pracovišť) modernizace přístrojového vybavení nemocnic pro návaznou péči opatření směřující k transformaci psychiatrické péče (např. centra duševního zdraví, zázemí pro mobilní týmy, psychiatrické ordinace) Příjemci: PO MZd, kraje, organizace zřizované a zakládané kraji/obcemi, obce, DSO, NNO, subjekty poskytující veřejnou službu, církve, církevní organizace

SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení 473 mil. EUR výstavba v odůvodněných případech a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání výstavba v sociálně vyloučených lokalitách a rozšiřování kapacit základních škol výstavba, rekonstrukce a vybavení učeben, laboratoří, dílen a pozemků pro výuku přírodovědných, technických, jazykových a počítačových oborů a předmětů úpravy budov a učeben, vybavení pro žáky se specifickými vzdělávacími potřebami rozvoj vnitřní konektivity škol a školských zařízení, připojení k internetu

SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení doplňková zeleň v okolí budov nelze podporovat všeobecnou vzdělávací infrastrukturu návaznost na měkké aktivity z OP VVV Příjemci: školy a školská zařízení v oblasti předškolního, základního a středního vzdělávání a vyšší odborné školy, další subjekty podílející se na realizaci vzdělávacích aktivit, obce, organizace zřizované nebo zakládané obcemi

SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení 623 mil. EUR zateplení obvodového pláště, stěnových, střešních, stropních a podlahových konstrukcí, výměna a rekonstrukce oken a dveří prvky pasivního vytápění a chlazení, stínění a instalace systémů řízeného větrání s rekuperací odpadního vzduchu výměna a pořízení šetrných, ekologických zařízení pro vytápění nebo přípravu teplé užitkové vody výměna rozvodů tepla a vody Příjemci: vlastníci bytových domů a společenství vlastníků bytových jednotek - budovy se čtyřmi a více bytovými jednotkami