Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: 17. 11. 2005 Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Enterprise Europe Network Podpora podniků na dosah ruky European Commission Enterprise and Industry.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
EURAXESS pomáhá vědcům Podpora mobility a vzdělávání výzkumných pracovníků UK, Praha Mgr. et Mgr. Hana Hušková.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Volně přístupné informační zdroje z oblasti průmyslového vlastnictví MZK- Brno Ing. Z. Čapková, ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Tel.: Technologické centrum AV ČR Ve Struhách Praha 6 Podpora možného zapojení do.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
ČESKÉ CENTRUM PRO MOBILITU STŘEDISKO SPOLEČNÝCH ČINNOSTÍ AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY v.v.i. Robert HrubýJindra Emmerová Kateřina Hošková.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
Financování zdravotnického výzkumu z evropských zdrojů Miloslav Špunda.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro II South Moravian.
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Program Horizont 2020 – současný stav projednávání a podpora účasti.
TECHNOLOGICKÉ CENTRUM AV ČR a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Akce: Workshop "Evropská podpora výzkumu v oblasti dopravy a možnosti zapojení subjektů České republiky v období 2016–2017" Datum: Místo: Kongresové.
Projekt POLYCE Markéta Borovská, Útvar rozvoje hl. m. Prahy Národní informační den pro zájemce OP ESPON února 2011.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
- aplikace pro vyhledávání vědecko- výzkumných výzev
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha 1

CZELO se představuje M. Karlíková, M. Kolmanová, D. Kolman, H. Sobotková, I. Šanc

CZELO CZech Liaison Office for Research & Development CZELO = CZech Liaison Office for Research & Development CZELO je projektem Technologického centra AV ČR a je podporováno grantem Národního programu výzkumu řízeného Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR. CZELO je kancelář se sídlem v Bruselu a jejím hlavním úkolem je napomáhat úspěšnému zapojení českého výzkumu do evropské výzkumné spolupráce, a to zejména prostřednictvím Rámcových programů pro výzkum a vývoj EU. Kancelář poskytuje služby výzkumníkům ze všech oborů a vývojových organizací v České republice. Činnost kanceláře byla zahájena v květnu Co jsme?

Kdo jsme a co děláme? Dr. Ivo Šanc – ředitel Mgr. Hana Sobotková – asistentka ředitele Ing. Marie Kolmanová – socio-ekonomické vědy, finanční otázky v RP, regiony Ing. David Kolman, PhD. – vědy o neživé přírodě, technologie & inovace, IT podpora RNDr. Marie Karlíková, PhD. – vědy o živé přírodě, udržitelný rozvoj, mobilita, IPR

Co nabízíme (1)? Poskytování aktuálních informací o chystaných výzvách k podávání projektů, akcích, příležitostech zapojení do mezinárodních výzkumných konsorcií atd. – webové stránky prostřednictvím NCP nebo cílená rozesílkawww.czelo.cz Předběžné projednávání návrhů projektů s relevantními úředníky Evropské komise; Příprava a zprostředkování setkání českých výzkumníků s relevantními úředníky Evropské komise pro jednání o probíhajících projektech; Zajišťování základní podpůrné infrastruktury a asistence při setkáních českých výzkumníků s potenciálními projektovými partnery v Bruselu;

Co nabízíme (2)? Pořádání informačních dnů a prezentací českého VaV pro představitele evropských institucí (Evropský parlament, Evropská komise, Rada EU a další), ostatní LO, regionální zastoupení v Bruselu atd. Vyhledávání partnerů do projektů prostřednictvím osobních kontaktů a pomocí sítě IGLO Poradní servis pro české subjekty Lobbování pro český výzkum individuálně i prostřednictvím zapojení se do networků Propagace českého výzkumu

Slavnostní zahájení

CZELO se stalo aktivním členem následujících networků: IGLO (Informal Group of Liaison Offices) – zapojení do pracovních skupin RIBN (Research, Innovation and Business Network for Central and South-Eastern Europe) – Dr. Šanc členem Steering Committee ERRIN (European Regions Research and Innovation Network)

Úzká spolupráce CZELa s dalšími českými institucemi v Bruselu: Stálým zastoupením ČR při EU zastoupením CzechInvestu v Bruselu CEBRE (Czech Business Representation) zastoupeními českých regionů českými poslanci v EP

Naše aktuální aktivity Příprava 2 prezentací v Bruselu: – – Future European research – Challenge for Czech Science (round table s českými MEP a prezentace pracovišť UTAM AV ČR a IKEM) –9.11. – The Innovation Region of North-East Bohemia ( prezentace VaV v regionu Liberec, Hradec Králové a Pardubice) Společně s CEBRE příprava brožury o úspěšných projektech pro MSP– podpořeno Úřadem vlády Společně s KoWi příprava semináře „Cesty k úspěšnému projektu 6.RP“ v rámci Třetích českých dnů pro evropský výzkum ( ) Podpora zapojení ČR do mezinárodního výzkumného programu Finské akademie „Návykové látky a závislosti“ Spolupráce na přípravě pilotní studie irské LO „New Member States Research Profile Report“

Plánované akce Seminář Cercle Tcheque (Brusel) – prosinec 2005 Workshop IPR Helpdesk (Praha) – společně s TC AV ČR a Úřadem průmyslového vlastnictví – únor 2006

Kontakt Virtuální: Tel.: Adresa: Bastion Tower level 21 place du Champ de Mars Brussels, Belgium