Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora podnikání a investic v regionech ze Strukturálních fondů EU
Advertisements

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Operační program Podnikání a inovace Aktuální.
© 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Ing. Zuzana Matějíčková ředitelka odboru implementace.
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Operační program Podnikání a inovace
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
Operační program Podnikání a inovace Ing. Marian Piecha odbor strukturálních fondů, MPO.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Financování regenerace brownfieldů z Operačního programu Podnikání a inovace Mgr. Alena Chodovská
Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům.
Sněm RVŠ dne 19. května 2011 Vladimír Kebo
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšnost čerpání OPPI a budoucnost OP PIK.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Infrastruktura pro inovační podnikání a alternativní formy financování Ing. Jaroslav Branda.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno 20.dubna 2005 Podpora inovací a technologií Operační program průmysl a podnikání Program Prosperita a Inovace.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
O kolik přijdeme, pane Nečasi? Aktuální čerpání peněz z fondů EU Praha,
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE - OPPI Program Prosperita.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
POSTUP IMPLEMENTACE PROGRAMU SLUŽBY INFRASTRUKTURY OPPIK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
oddělení absorpční kapacity Odboru strategického rozvoje kraje
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Operační program Podnikání a inovace

 proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld. Kč Proplacená podpora Operační program Podnikání a inovace 2

Proplacená dotace z OPPI CELKEM: 17,2 mld. Kč 3

Dotační programy OPPI 2010

 Počet podaných registračních žádostí o podporu:  Hodnota projektů (registrační žádosti): 71,2 mld. Kč  Počet podaných plných žádostí o podporu:  Hodnota projektů (plné žádosti): 32,8 mld. Kč  Počet Rozhodnutí o poskytnutí dotace:  Hodnota udělené podpory (Rozhodnutí o poskytnutí dotace): 15,9 mld. Kč Zájem o OPPI

Podané registrační žádosti do roku

 Počet podaných žádostí o platbu:  Počet autorizovaných žádostí o platbu:  Hodnota proplacené podpory: 5,5 mld. Kč Proplacená podpora v roce 2010 Zájem o OPPI

Proplacená dotace z OPPI CELKEM: 10 mld. Kč 8

Podané plné žádosti dle programů CELKEM:

Podané plné žádosti dle krajů CELKEM:

Tesla Blatná Úspěšný projekt  PROJEKT: Moderní laboratoř pro výzkum a vývoj nových výrobků z oblasti senzorové techniky  PROGRAM: Potenciál  ZPŮSOBILÉ VÝDAJE: 26 milionů Kč  PODPORA: 36 % z celkových způsobilých výdajů 11

 Počet rozhodnutých projektů:  Celková přislíbená dotace: 35,4 mld. Kč Dotace k Operační program Podnikání a inovace 12

Výzvy OPPI v roce 2011

 Leden: 819,2 mil. Kč  Únor: 771,2 mil. Kč  Cíl pro rok 2011: 10 miliard korun Proplacená podpora v roce 2011 OPPI v roce

Aktuálně otevřené programy:  Progres Příjem žádostí do  Potenciál Příjem žádostí do  Inovace – Patent Příjem žádostí do  Projekt CzechAccelerator Příjem žádostí: – Výzvy OPPI v roce

Předběžný kalendář otevírání programů pro rok 2011 Výzvy OPPI v roce 2011 Prosperitabřezen Školicí střediskakvěten Marketingkvěten Poradenstvíčerven ICT a strategické službysrpen ICT v podnicíchlistopad Spolupráce / Klastrylistopad O vyhlášení dalších programů se rozhodne dle aktuální situace 16

Program Prosperita Vyhlášení výzvy: dnes Příjem registračních žádostí: 1. dubna 2011 – 31. července 2011 Příjem plných žádostí: 1. června 2011 – 15. března 2012 Objem finančních prostředků: 4 mld. Kč Vyhlášení výzvy programu Prosperita 17

 vědeckotechnické parky  centra pro transfer technologií  podnikatelské inkubátory  sítě Business Angels Na co lze získat podporu  5 – 300 mil. Kč (projekty včetně stavebních prací)  5 – 400 mil. Kč v hospodářsky slabých regionech  1 – 30 mil. Kč. (projekty bez stavebních prací) Výše dotace: Zaměření dotace: 18

Podnikatelský inkubátor Kunovice - Panský dvůr Úspěšný projekt  PROJEKT: Přestavba brownfieldu na moderní podnikatelský inkubátor  REALIZOVAL: Město Kunovice  PODPORA: 124 mil. Kč 19

Optimalizace fungování OPPI Zefektivnění OPPI  ve spolupráci s Evropskou komisí  zefektivnění administrace programu  zintenzivnění spolupráce s klienty  posílení regionálních kanceláří  jednodušší metodické pokyny 20

Zdroje informací Zelená linka: