Koncept pro lesní školku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Otvory v nosných stěnách
Advertisements

Měření při výrobě a montáži strojních zařízení
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Ztužující věnce ST14 Ing. Naděžda Bártová.
Činnost řek.
Železobetonová stropní konstrukce vylehčená keramickými tvarovkami
montované STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství,
P Ř I R O Z E N É S U Š E N Í Ř E Z I V A
Název operačního programu:
NÁVRH ZASTŘEŠENÍ NÁSTUPIŠTĚ
VIP – vakuové izolační panely Prezentace společnosti VIRTUAL, s.r.o. Připravil: Zdeněk Hastrman.
Název operačního programu:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. Téma: Pěstování Rostlin zahrada
Obor: H/01 Zemědělec – farmář
Základní zadání POPR (2009 ZS) 1.základní informace k sestavení modelu objektu 2.pro model použijte stávající projekt z výuky nebo jiný dostupný projekt.
Železniční dvojkolejné příhradové mosty
KONTROLA SÁDROKARTONOVÝCH PŘÍČEK
Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm
STROJÍRENSTVÍ Technologie Svrtávání a skolíkování (ST7)
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
KONSTRUKČNÍ SYSTÉMY BUDOV POZEMNÍCH STAVEB
Rekapitulace obsahu modelu Předmět: Počítačová podpora řízení K126 POPR Obor E ZS, 2011, K126 EKO Přednášky/cvičení : doc.Ing. P. Dlask, Ph.D. Cvičení.
2) SPOJE S TVAROVÝM STYKEM
Princip vložkových stropů (miako)
Řezání na kotoučových pilách
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Stavitelství 10 Konstrukční systémy budov
Terasové palubky Kateřina TÓTHOVÁ.
Princip spřažené konstrukce
VY_32_INOVACE_34_17 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Podlahy a podlahové konstrukce.
TDI – Sádrokartonové příčky
Potrubí vedená nad zemí
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
Nejdůležitější část střechy?
Stropní konstrukce typu BSK
Princip bedničkového stropu
konektory z nerezové oceli úhel 50X50X38
Stávajíc stav: Dům (velmi malý) starý cca 60 let. Základy kameno-hliněné. Lokalita - Bernartice u Tábora. Vykopaná podlaha do hloubky cca 30 cm Místnosti.
Výroba vestavěného nábytku
Řešení poruchových oblastí příklady stěnových nosníků
Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_TRUBKOVÉ LEŠENÍ_Z2
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad hlubinných základů.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_32-05 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ JIHLAVA maturitní obor: STAVEBNICTVÍ zaměření: POZEMNÍ STAVITELSTVÍ 6.Lešení Zpracoval: Ing. Josef Svoboda Předmět: Pozemní stavitelství.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 21 AnotaceDruhy,
Parametry požáru I. část Požár a jeho rozvoj. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 18 Anotace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy povlakových podlah.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY-32-INOVACE-498 Cesty v sadovnických úpravách zatravněné a pískové Název školy Masarykova střední.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Hradčany – Sluneční ulice
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Poptávka po vestavěné skříni
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_07-11
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Přenosové cesty Metalická vedení Orbis pictus 21. století
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Propustek Propustek je stavba tunelového typu o průměru menším než 2 metry, která slouží k vedení vody pod náspem. Propustky jsou většinou používány pro.
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Zemní práce a zakládání staveb
SPJ TEPELNÁ DYNAMIKA BUDOV V LETNÍM OBDOBÍ
Transkript prezentace:

Koncept pro lesní školku (pěstování krytokořenných sazenic v prorůstavých tubách) Materiál k představení konceptu projektu

Základní nosníky záhonu jsou tvořeny ze stojin a příčného nosníku. Stojiny jsou z oceli o průměru 12 mm, příčníky z ocelové trubky ½“.

Základní nosníky záhonu jsou tvořeny ze stojin a příčného nosníku. Stojiny jsou z oceli o průměru 12 mm, příčníky z ocelové trubky ½“.

Stojiny jsou stabilizovány zapuštěním do země. Patky jsou z desek z recyklovaného plastu

Nosníky vytvářejí žebra pro uložení podélných ocelových tyčí o průměru 12 mm.

Nosníky vytvářejí žebra pro uložení podélných ocelových tyčí o průměru 12 mm.

Na ně se kladou jednotlivé roštové nosiče se sazenicemi. Podélné tyče jsou pak stabilizovány pomocí prohlubní v jejich dně.

Roštové nosiče sazenic postupně vytvářejí záhon o šířce 1,2 m. Na každém nosiči lze umístit 30 sazenic s balem o průměru 6 cm.

Na běžném metru záhonu odrůstá 300 sazenic.

Pro Mongolsko je počítáno se 3 takovými záhony v každém fóliovníku. Pěstební kapacita fóliovníku je pak dána jeho délkou.

Ve fóliovníku o délce 40 m tak lze vypěstovat okolo 35 200 ks sazenic.

Příprava začíná tím, že do fóliovníku nainstalujeme rozvod závlah Příprava začíná tím, že do fóliovníku nainstalujeme rozvod závlah. Je výhodné, aby každá větev rozvodu měla svůj uzavírací kohout. Závlaha pak může probíhat ve zvolených sekcích.

Dno všech fóliovníků je pokryto štěrkem ve vrstvě o sile cca 10 – 12 cm. Štěrk se od podloží odděluje vrstvou vodopropustné geotextíle.

Dno všech fóliovníků je pokryto štěrkem ve vrstvě o sile cca 10 – 12 cm. Vrstva štěrku funguje jako drenáž přebytečné vody. Zabraňuje se tak šíření plísní.

Záhony se postupně na začátku sezóny zaplní, - v souladu s rychlostí pikýrování semenáčků do tub.Osázené roštové přepravky se do fóliovníku transportují z pracovní haly.

Stínoviště je budováno na rovné ploše Stínoviště je budováno na rovné ploše. Na zemi se provede montáž (spojeni montážních trubek).

Konstrukce se pak vždy zvedne, a v celé linii zabetonuje do připravených jam.

Postaví se tak potřebný počet podélných řad.

Ty tvoří základ nosné konstrukce stínovky.

Vytvořené podélné linie se pak nahoře stabilizují příčnými rozpěrami.

K připravenému pracovnímu poli se přivede závlaha, a rozvede se až k jednotlivým tryskám. Ty se rozmístí podle schématu budoucích záhonů.

Stejně jako u fóliovníků se po podlaze rozhrne obdobná vrstva štěrku.

Na podlahu stínoviště se pak pro síje zhotoví pařeniště Na podlahu stínoviště se pak pro síje zhotoví pařeniště. Je tvořeno z dvojitých řad plastových přepravek. Ty jsou uloženy na vrstvě koňského hnoje.

Jeho rozkladem se postupně uvolňuje teplo Jeho rozkladem se postupně uvolňuje teplo. To, a zakrytí povrchu pařeniště deskami komůrkového polykarbonátu urychlí vývoj semenáčků. Boky pařeniště jsou zatepleny převislou fólií.

Proti intenzivnímu slunečnímu svitu je celé pracovní pole stíněno sítí.

Jakmile se všechny semenáčky z pařenišť osadí do tub, pole se vyčistí a připraví pro další závěrečnou fázi otužování už vyspělých sazenic. Ty mezitím odrůstají ve fóliovnících.

Ve fóliovnících urychlené sazenice se před výsadbou na několik týdnů uloží do chráněného prostoru stínoviště, aby se postupným odcloňováním otužovaly.

Konstrukce pařeniště: Je tvořeno z dvojitých řad plastových přepravek. Ty jsou uloženy na vrstvě koňského hnoje. Zákryt tvoří komůrková deska s převisy boční fólie.

Způsob zakrývání a zavlažování pařeniště.

Způsob zakrývání a zavlažování pařeniště pod ochranou stínící síťoviny.

Koncept pro rozvržení školky na výrobu 100 tisíc sazenic.

Možné řešení pracovní haly, pohled.

Vize půdorysného řešení pracovní haly.

Konstrukční detaily pro koncept pracovní haly.

Zpracoval Josef Střítecký - IJS leden 2015