Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Opakování kovy a nekovy Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: 31.10. 2011, 9.roč. Stručná anotace:Opakovací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strojírenství Strojírenská technologie Technické materiály (ST 9)
Advertisements

Test znalostí o kovech a nekovech
Kovy – plamenové zkoušky
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
TŘÍDĚNÍ CHEMICKÝCH PRVKŮ I. Chemie 8. ročník
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Chemie – kovy, nekovy, polokovy
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kovech, nekovech a polokovech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Rozpozná.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět :Chemie Ročník : 8. Téma.
Název šablony Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název VM 8. ročník- Člověk a příroda – Chemie - periodická soustava prvků Autor VM Gabriela.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kovech
Kovy Chemie 8. třída.
5.4 Většinu prvků tvoří kovy
Mgr. Ivana Blažíčková Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Tyršova 446 EU-ICT-Ch-8-02.
Kovy Mgr. Helena Roubalová
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky se společnými vlastnostmi kovů a.
Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Tyršova 446
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s vlastnostmi a využitím železa,
Jméno autoraMgr. Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony V/2 Inovace.
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Opakování vlastností oxidů Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: , 9.roč. Stručná anotace: Opakovací.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Zlato, Stříbro Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: roč. Stručná anotace: Seznámení se základními.
Ch_096_Prvky_Vlastnosti a použití chemických prvků-Kovy-Slitiny
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Oxid siřičitý a dusičitý Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: , 9.roč. Stručná anotace: Seznámení.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
TŘÍDĚNÍ CHEMICKÝCH PRVKŮ II. Chemie 8. ročník
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
CHEMICKÝ KUFR Chemické prvky
VÝZNAMNÉ KOVY. ŽELEZO Výskyt: v přírodě v různých sloučeninách – železné rudy součást krevního barviva hemoglobinu v lidském organismu Vlastnosti: stříbrolesklý,
Tento projekt je spolufinancován z Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU OP vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Název vzdělávacího materiálu: AZ kvíz – chemické prvky Číslo vzdělávacího materiálu: ICT9/20 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Ověřování základních znalostí z chemie
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiří Hajn Název DUM: VY_32_Inovace_ – Procvičování prvků Název sady: Chemie – 8. ročník Číslo projektu:
KOVY, NEKOVY, POLOKOVY obecně. KOVY elektrická a tepelná vodivost kovový lesk kujné, tažené kromě rtuti Hg pevné látky.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Lumír.
Zapiš, nebo nalep do sešitu!!! „K O V“ Používání kovů lze právem považovat za velmi důležitý mezník v lidských dějinách. Pomocí kovů člověk mnohonásobně.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Ch Datum ověření ve výuce: Ročník:8.
Chemické prvky. Chemický prvek Je látka, která se skládá z atomů, které mají stejné protonové číslo Z. Např.: prvek s názvem síra je z atomů, které mají.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada09 AnotaceTechnické.
Magnetické vlastnosti látek
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Jiří Hajn Vzduch (opakování)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Další důležité kovy. Vypracoval: Lukáš Karlík
Autor: Stejskalová Hana
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Autor: Mgr. M. Vejražková
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
RISK Chemie 9 I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Kovy VY_32_INOVACE_29_588 Projekt.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Autor Mgr. Žaneta Hrubá Datum vytvoření Datum ověření ve výuce Ročník
Škola: Základní škola Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín,
Autor: Mgr. M. Vejražková
AUTOR: Mgr. Gabriela Budínská NÁZEV: VY_32_INOVACE_7B_16
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Kateřina Wernerová Název materiálu: VY_52_INOVACE_Ch.8.We.02_Kovy_priklady_vlastnosti_vyuziti.
Transkript prezentace:

Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Opakování kovy a nekovy Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: , 9.roč. Stručná anotace:Opakovací test, Opakování – základní názvy, rozlišení kovů a nekovů Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl, 9. května 1181, Litomyšl

Zinek- Zn, Olovo- Pb Cín-Sn Vlastnosti a použití 8.1 opakovací test učebnice str -15

1) Jak se nazývá látka, ze které už nelze oddělit látku jednodušší? 2) Co vytéká z vysoké pece? 3) Jaký je rozdíl mezi železem a ocelí? 4) Je dusík hořlavý? 5) Jakou barvu má měď? Opakovací test Opakovací test (Učebnice strana 14 – 16) Odpověz na otázky ! Prvek Litina Železo je prvek,ocel je směs Ne Červeno hnědou

Zakroužkujte a spojte: a) červeně kovy b) modře nekovy c) zeleně slitiny měď kyslík dusík vodík mosaz hliník bronz železo ocel Opakování pracovní sešit str.8 Opakování pracovní sešit str.8 Pracuj samostatně !

Vyluštěte osmisměrku: Vyluštěte osmisměrku: SZŽELEZO ChTLCÍNRD VEŘAMITU ÁKCÍTKUS PEÉPBOŤÍ NNRVKRYK ÍICHLORO:-) K Z H L iNÍK Tajenka: ______________Chemické prvky Aktivita Aktivita Pracujeme společně !

Použité materiály Text je zpracován podle učebnice Chemie pro devátý ročník zvláštní školy, nakladatelství Parta ISBN a pracovního sešitu Chemie pro 9.ročník zvláštní školy, nakladatelství Parta Použité obrázky: Osmisměrka. ISSN