Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Místní akční skupina Rakovnicko
Pracovní skupiny Bystřice; 13. května Postup přípravy strategie:  – pracovní skupiny – Bystřice  – „kulatý stůl“ – Jablunkov.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
 socioekonomická analýza území Analýza problémů a potřeb území 6 oblastí rozvoje  Občanská vybavenost (zkvalitnění stavu obecních úřadů, kulturních.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Národní dotační programy
Shromáždění partnerů , Hanušovice
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný regionální operační program
Financování projektů z fondů EU
Přehled preferenčních kritérií
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Program rozvoje venkova
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Vazba na Operační programy
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Aktuální dotační příležitosti IROP
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Připravenost na nové plánovací období
Informace o vyhlášených výzvách
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období

Cíle Strategie komunitně vedeného rozvoje MAS Jablunkovska

Finanční alokace k přerozdělení  Integrovaný regionální operační program – Kč  Program rozvoje venkova – Kč  Celkem k přerozdělení Kč

Integrovaný regionální operační program ( celková alokace Kč) Podporovaná oblastAlokace Rozvoj udržitelných forem dopravy35 % Podpora rozvoje sociální infrastruktury a služeb včetně sociálního bydlení 30 % Rozvoj sociálního podnikání29 % Zkvalitnění podmínek pro vzdělávání a celoživotní učení5 % Efektivní veřejná správa1 %

Integrovaný regionální operační program  Pořízení pozemků a budov  Výstavba, rekonstrukce budov  Výstavba, rekonstrukce chodníků a cyklostezek  Nákup vybavení, strojů, techniky  Nelze hradit provoz, platy apod.

Program rozvoje venkova ( celková alokace Kč) Podporovaná oblastAlokace Podpora drobných zemědělců a podnikatelů16 % Podpora komplexních projektů34 % Podpora technologií a zemědělské techniky16 % Ochrana lesních porostů – mimoprodukční investice do lesů 34 %

Program rozvoje venkova  Pořízení pozemků a budov  Pořízení zemědělské a lesnické techniky  Pořízení vybavení dílen  Organizování trhů a informačních akcí

Časový harmonogram: Rok Měsíc Předložení a schválení strategie Jablunkovska Žádost MAS o peníze k přerozdělení Příjem žádosti o podporu konečných příjemců podpory

Příjem a hodnocení žádosti o podporu:  Vyhlášení výzvy k předkládání žádosti – 2 x ročně  Posouzení, hodnocení a výběr předložených projektů  Schválení seznamu vybraných projektů Ministerstvem pro místní rozvoj  Podpis smlouvy o poskytnutí podpory s konečným příjemcem dotace

Rozvoj udržitelných forem dopravy (alokace 35 % -16,4 mil. Kč) Možné aktivity:  Komplexní projekty cyklotras ve spojení s bezpečnostními prvky, doprovodnou zelení  Infrastruktura pro návaznost veřejné a osobní dopravy (park&ride, záchytná parkoviště, apod.)  Projekty zaměřené na bezpečnost na komunikacích (bezpečné přechody, osvětlení, bezpečnostní prvky na komunikacích)  Uzpůsobení komunikací pro osoby tělesně postižené  Doplnění chybějících úseků cyklostezek a cyklotras

Podpora rozvoje sociální infrastruktury a služeb včetně sociálního bydlení (alokace 30 % - 14,1 mil. Kč) Možné aktivity:  Zřizování center komunitní péče a integračních center (např. integrační kavárny)  Projekty zaměřené na rekonstrukci a modernizaci vybavení pro rozvoj sociálních služeb  Projekty doplňující síť sociálních služeb (např. integrační centra pro terénní služby)  Projekty řešící doplňkové úpravy venkovních prostor  Startovací byty pro mladé, sociální a nízkoprahové bydlení s doplňujícími sociálními službami, chráněná bydlení, včetně doprovodných venkovních úprav

Rozvoj sociálního podnikání (alokace 29 % - 13,6 mil. Kč) Možné aktivity:  Výstavba, rekonstrukce budov pro sociální podniky  Pořízení vybavení a strojů nezbytných pro vznik a rozvoj sociálních podniků  Doprovodné venkovní úpravy, apod.

Zkvalitnění podmínek pro vzdělávání a celoživotní učení (alokace 5 % - 2,3 mil. Kč) Možné aktivity:  Projekty zaměřené na udržení husté školské sítě a zajištění adekvátní kapacity školských zařízení (předškolní zařízení)  Projekty zaměřené na zlepšení vybavenosti školských zařízení (odborné učebny, síťování, apod.)

Efektivní veřejná správa (alokace 1 % - 0,5 mil. Kč) Zaměřeno na celý správní obvod obce s rozšířenou působností Možné aktivity:  Projekty na přípravu územních plánů a změn ÚP  Projekty zpracování územních studii, regulačních plánů řešící veřejná prostranství, koridory, krajinu, atd.

Podpora drobných zemědělců a podnikatelů (alokace 16 % - 2,4 mil. Kč) Možné aktivity:  Projekty lokálních zemědělských výrobců na rozvoj zemědělské činnosti  Projekty malých a mikropodniků na pořízení vybavení pro rozšiřování své činnosti v různých oblastech podnikání  Projekty zaměřené na vznik a rozvoj zemědělských i nezemědělských podniků  Projekty spolupráce subjektů při tvorbě řetězců od prvovýrobců, přes zpracovatele k prodejcům  Projekty zacílené na zvyšování hodnoty lesů a konkurenceschopnosti lesnické produkce  Projekty spolupráce, vzdělavání ve venkovských oblastech  Regionální akce, trhy, apod.

Podpora komplexních projektů (34 % - 5,2 mil. Kč) Možné aktivity:  Projekty řešící vícero oblastí podpory – regionální dílny s prezentací tradic regionu - spojuje oblast podpory drobných podnikatelů, podpory vybavení dílen s možností využití podpory sociálním podnikům IROP

Podpora technologií a zemědělské techniky (16 % - 2,4 mil. Kč) Možné aktivity:  Pořízení zemědělské techniky  Pořízování technologií za účelem rozvoje zemědělské produkce  Nákup lesnické techniky

Ochrana lesních porostů – mimoprodukční investice do lesů (34 % - 5,1 mil. Kč) Možné aktivity:  Značení, výstavba a rekonstrukce stezek pro turisty (do šíře 2 metrů) a významných přírodních prvků, výstavba herních a naučných prvků, fitness prvků  Zřizování odpočinkových stanovišť, přístřešků,  Informačních tabule, závory, zařízení k odkládání odpadků, mostky, lávky, zábradlí, stupně  Meliorační opatření, protierozní výsadba, apod.

Doplňující informace k žádostem o podporu:  Minimální výše celkových nákladů projektů – 50 tis. Kč  Maximální výše celkových nákladů projektů – 5 mil. Kč  Maximální dotace IROP – 95 %, vlastní vklad – 5 %  Maximální dotace PRV – 85 %, vlastní vklad – 15 % Pozn.: u opatření zaměřených na sociální podnikání a sociální bydlení je nutno počítat i s pravidlem de minimis

Děkujeme za pozornost Ing. Aneta Wojtas, Mgr. Petr Karlubík Najdete nás v Bystřici, v budově OÚ