Spolupráce operátorů a spojování sítí Motivy spojování – potřeba komunikovat: na co možná největší vzdálenosti s co nejvyšším počtem účastníků (informačních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Referenční nabídka propojení (RIO)
Advertisements

Připojení k internetu.
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Modely pro komutovaný přístup k Internetu AORTA Zájmová sekce alternativních operátorů APVTS 29.říjen 2002.
Finalizace akvizičního procesu
Ochrana letišť Zákon 49/1997 o civilním letectví Pro výkon státní správy ve věcech civilního letectví je zřízen Úřad pro civilní letectví se sídlem v Praze.
Historie počítačových sítí a jejich postupný vývoj
Informační nástroje pro řízení po linii výkonu
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
PhDr. Pavel Dvořák, CSc. Český telekomunikační úřad Trhy elektronických komunikací ČR Analýzy relevantních trhů – zhodnocení – nápravná opatření.
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Společnost E-metro s.r.o. prezentuje. Čím se zabýváme? Vytvořeni Wi-Fi síti v pražském metru Proč? 1.Velmi slabé pokryti mobilního internetu 2.Není žádný.
Tisková konference APVTS, ČTÚ1 Nové služby v pevných telekomunikačních sítích Výběr provozovatele krátkou individuální volbou čísel pro jednotlivá.
Předmět: Řízení podniku 1
Jan Křečan ISSS 2006 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
1 VŠFS KSM MEI Společný rozpočet EU Společný rozpočet EU Osnova: 1. Obecná charakteristika společného rozpočtu EU 2. Příjmy společného rozpočtu.
Vývoj trhu s elektřinou v Evropě z pohledu provozovatele přenosové soustavy Pavel Šolc, ČEPS, a.s.
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o. EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/ VY_62_INOVACE_01_15 Zpracoval(a):RNDr. Lucie Cabicarová.
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
Umístění maloobchodní sítě - maloobchodních provozoven
Práce operátora trhu – roční zkušenost Ing. Miroslav Marvan Seminář AEM „Otevření trhu s elektřinou – první rok zkušeností a jak dále“ 5. března 2003.
AUKCE SPEKTRA - očekávání a realita – Marek Ebert, ČTÚ Digitální výzvy 2012 Praha, 8. listopadu 2012.
Zásady koncepce KIVS a CMS, realita roku KIVS -Centralizovaná komunikační infrastruktura s centrálním místem služeb, které je jediným místem bezpečného.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
AEM 20. Listopadu 2003 Operátor trhu s elektřinou - činnosti, přeshraniční přenosy, burza.
Problémy provozovatelů PS v Evropě Pavel Šolc, ČEPS, a.s.
1 Zabezpečení dlouhodobé spolehlivosti přenosu v podmínkách mezinárodního trhu s energií Poděbrady 18. a 19. března 2003.
TVORBA HODNOTY VNÍMANÁ ZÁKAZNÍKEM
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
ŘÍZENÍ DOPRAVY POMOCÍ SW AGENTŮ Richard Lipka, DSS
Liberalizace trhu z elektřinou a plynem má být prostředkem k dosažení větší konkurenceschopnosti evropského průmyslu, ne cílem za který je často vydávána.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
1 Název celé následující kapitoly Řízení hospodárnosti režijních nákladů.
FINANČNÍ ZÚČTOVÁNÍ A HV 2011 FINANČNÍ ZÚČTOVÁNÍ ZA ROK 2011 A VÝSLEDKY HOSPODAŘENÍ Datum: únor 2012.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
5.konference Udržitelnost ve výstavbě Ing. Michal Strnad.
Průběh otevírání trhu s elektřinou v České republice 1.část Pavel Kašpar Seminář AEM v Praze 14. dubna 2004.
GSM.
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_EKO_1182 Ročník:3. Vzdělávací obor:Ekonomika Tematický okruh:Kalkulace Téma:Kalkulace dělením pomocí poměrových čísel.
Rozpočetnictví a kalkulace
TARIFY aneb Ceny telekomunikačních služeb. Způsoby tvorby cen z hlediska marketinku: 1. Nákladově určená cena 2. Podle konkurence (vůdce a následovatel…)
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
Zákon o elektronických komunikacích
Nájemní bydlení EKBY- 9. přednáška 26. dubna 2005.
Dimenzování sítí Uspokojení uživatele služby závisí na její jakosti, která představuje schopnost sítě poskytnout službu s předepsanými parametry. Pohotovost.
Akademický senát AMU 4. listopadu Akademický senát AMU.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Cena dopravního výkonu v dlouhodobé smlouvě o zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou Kroměříž
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Financování podniku. náklady přímé – stanoví se na jednotky (materiál, úkolová mzda, pojištění z úkol. mezd) přímé – stanoví se na jednotky (materiál,
Změny v tabulkách traťových poměrů. Změny v tabulce č. 01 Proti původní směrnici byly z tabulky vyjmuty údaje o zábrzdné vzdálenosti a údaje o délce vlaku.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
osobní doprava patří do sféry služeb
Virtuální privátní sítě
Kalkulace ceny zájezdu
o vodovodech a kanalizacích
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Rozpočetnictví a kalkulace
MARKETINGOVÝ PLÁN PRO ROK 2009
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
PCO – případová studie problematika redundance
Ing. František Řezáč, Ph.D. Mgr. Silvie Kafková Masarykova univerzita
Vyhodnocení stavební zakázky
Autor: Ing. Alice Horáčková
Problematika MHD v městech SR Bojnice 30. září 2010
Transkript prezentace:

Spolupráce operátorů a spojování sítí Motivy spojování – potřeba komunikovat: na co možná největší vzdálenosti s co nejvyšším počtem účastníků (informačních zdrojů) s co nejvyšší rychlostí

Akty připojení (propojení):  připojení drobného účastníka  připojení velkého účastníka resp. neveřejné telekomunikační sítě  propojení dvou stejně velkých veřejných telekomunikačních sítí  připojení malé veřejné sítě k velké (dominantní) veřejné síti

Mezinárodní spolupráce Mezinárodní telekomunikační unie založena 1865 jako M. telegrafní unie v Paříži. Po sloučení s M. radiotelegrafní unií v roce 1932 má sídlo v Ženevě. Činnost – koordinace kmitočtových a číselných plánů - technická doporučení a normalizace - tarifní doporučení - podpora výstavby sítí v rozvojových zemích

Dělení tržeb v mezinárodním provozu Směr volání odchozí podíl tranzitní podíl příchozí podíl země s volajícím účastníkem země s volaným účastníkem národní prodloužení mezinár. prodlouž. konc. délka

Technické podmínky propojení telekomunikačních sítí  Geografická struktura a hiearchie  Časová pásma  Signalizace SS7  Číselný plán TNT 1412  Umístění POI  Synchronizace (malý přebírá takt od většího)  Směrovací plán (1.a 2.výběr)  Prognóza provozu z obou směrů - zvyšování kapacity propojení  Testování a přesnost odpočtů  Rychlost reakce na poruchu a penále za ušlé zisky  Zaručitelná doba ustanovení spojení  Platnost propojovací smlouvy a způsob finančního vyrovnání

Metody stanovení vzájemných úhrad za přestupný provoz  Poměrné dělení výnosů  Pevný dělící poměr  Plně alokované náklady (FAC) HistorickéHistorické ReprodukčníReprodukční  Dlouhodobé marginální (inkrementální) náklady (LRIC)

Cenová rozhodnutí ČTÚ Cenové rozhodnutí č. 02/PROP/2005, kterým se stanoví způsob výpočtu cen za propojení veřejných telekomunikačních sítí1) a maximální cena za propojení veřejných telekomunikačních sítí pro službu koncového volání do veřejných mobilních telekomunikačních sítí. například Pro výpočet ceny za propojení se použije metoda plně alokovaných historických nákladů (FAC). Maximální cena za propojení se stanoví ve výši 3,11 Kč/min bez DPH