Úvod Rozvoj venkova. Struktura předmětu 12. Března – 2. blok  Venkovský prostor z architektonického a urbanistického hlediska  Kulturní hodnoty, jejich.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Život na venkově.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Agroturistika v JMK Gabriela Šifaldová, 4.ag.
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Památková hlediska ochrany urbanistické struktury sídla příklady ze Zlínského kraje dubna 2010.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Sídla.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví Název předmětu:Pozemní stavby Název a ID tématu:Vhodné a méně vhodné staveniště (STA20) Zpracoval: Ing.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Úvod Rozvoj venkova. Struktura předmětu 8. března Venkovský prostor z architektonického a urbanistického hlediska 15. března Kulturní hodnoty, jejich.
SUBURBANIZACE.
Centrum rozvoje venkova Olomouckého kraje 27. listopadu, hotel FIT v Přerově Obnova a rozvoj vesnic, občanského vybavení a služby na ochranu kulturního.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Ochrana kulturních památek M. Horáková. Témata seminářů Úvod, základní právní úprava, základní pojmy Ochrana kulturních památek,Státní památková péče.
Urbanizace a urbanismus
Úvod Zhodnocení realizace cílů projektu z pozice českého partnera Jméno:doc.Ing.Milan Mikoláš,Ph.D. Instituce:VŠB –TU Ostrava Ostrava
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Ekonomika bydlení Ing. Katarína Poluncová Katedra veřejné ekonomie
CVIČENÍ Z HODNOCENÍ KRAJINY Jaro 2010 Mgr. Ondřej Herzán.
Veřejný sektor a regionální rozvoj Jiří Guth Úvodní povídání 2. října 2007.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Úvod do bydlení Ekonomika bydlení Přednáška č února 2007.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Národní dotační programy
Zdravotnický management
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
Program obnovy venkova Jihočeského kraje
Dotační program Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2011
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Zdravotnický management
ve středověku a raném novověku
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Změny v soutěži Vesnice roku
Plnění Politiky architektury a stavební kultury ČR
TÝDEN VĚDY A VÝZKUMU FA ČVUT WORKSHOP I
Poznatky veřejného ochránce práv na úseku památkové péče
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
Zdravotnický management
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Politika architektury a stavební kultury ČR – informace o plnění
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Transkript prezentace:

Úvod Rozvoj venkova

Struktura předmětu 12. Března – 2. blok  Venkovský prostor z architektonického a urbanistického hlediska  Kulturní hodnoty, jejich ochrana a regenerace jako jeden z faktorů formujících venkovský prostor Pro zájemce Po 18. dubna 11:05 P3 Mgr. Víšková - Rozvoj venkova v zemích třetího světa Po 2. května 11:30 – Úřad JMK RNDr. Macurová – Dotace pro venkov 2011 Po 9. května 11:30 – ve vybrané lokalitě Přednáška „v terénu“

Podmínky ukončení předmětu Zpracování POTu – 15. května Závěrečný zkouškový test – Min. 60 % – Termín testu 22. května 12:50 P9

Skripta Nunvářová, S.; Rozvoj venkova, ESF MU, Brno 2007

Literatura Sýkora J.; Územní plánování vesnic a krajiny;ČVUT Praha 2002 Anderle A.: Obyvatelstvo a bydlení ve venkovském osídlení. TERPLAN, Praha 1988 Cílek V.; Krajiny vnitřní a vnější;Dokořán 2002 Glück A, Magel H. a kol.; Venkov má budoucnost ; MZ ČR+ Brázda 1992 Hájek V. a kol.; Lidová stavení, Opravy a úpravy; GRADA 2001 Knopp A.: Vesnice – stavby a krajina mají svůj řád. ÚÚR, Brno 1994 Kolouchová J.; Vesnice, díl 3.Přírodní prostředí vesnice ÚÚR Brno 1995 Kučová V., Bureš P.; Principy péče o lidové stavby / Příloha časopisu Zprávy památkové péče roč. 59, Praha 1999/ Langer J.; Co mohou prozradit lidové stavby; READY Rožnov pod Radhoštěm 1997 Martinek M., Kozel J.; Architektura a plánování venkova;VUT Brno 1993 Patřičný V.; K přípravě projektů v rámci předvstupního programu SAPARD; MMR ČR 1999 Perlín R.; Obnova venkova, Program obnovy vesnice; MZČR Praha 1994 Agroturistika; 1994 Škabrada J.;Lidové stavby, Architektura Českého venkova; Arco 2003

Web