ORGANIZACE A ŘÍZENÍ NADNÁRODNÍCH SPOLEČNOSTÍ METODIKA A VÝSLEDKY VÝZKUMU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CO: Pořízení nových technologií s vyššími technickými a užitnými parametry KDE: strukturálně postižené regiony ČR KDO: MSP vhodné CZ-NACE (především zpracovatelský.
Advertisements

Personální řízení a jeho úloha v podniku
Průmysl. O čem tato lekce bude: o průmyslu obecně, o koeficientu průmyslu, o ukazatelích charakterizujících průmysl.
Inovační vouchery v Olomouckém kraji Konference VĚDA V OLOMOUCI Přírodovědecká fakulta 17. listopadu 12, Olomouc Ing. Marta Novotná.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
1 Záměry státu v oblasti zdanění energií a dopady na průmysl Seminář SVSE, Praha Vladimír Toman Hutnictví železa, a.s.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Ministerstvo průmyslu a obchodu
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Sekundární sektor hospodářství
VSTUPY A VÝSTUPY V EKONOMICE
Postavení a význam cestovního ruchu – makroekonomický komentář Ing. Vladimír Pikora, Ph.D. Hlavní ekonom Next Finance.
Hospodářství Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
ODVĚTVOVÁ ANALÝZA INOVAČNÍHO POTENCIÁLU PRAHY PRO TVORBU RIS3 Pokorný Ondřej Vladislav Čadil Technologické centrum AV ČR 10. prosince 2012.
Hospodářství Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Kód Kategorie odvětví A-B Zemědělství, lesní hospodářství, rybolov C-EPrůmysl celkem FStavebnictví G Obchod, opravy motorových vozidel HPohostinství.
Možnosti úspor v Domovech pro Seniory. Nabízíme našim zákazníkům více než pouze výrobky!
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Upřednostňujete vlastní podnikání? Ing. Petr Mareš Trh pracovních příležitostí 2011 pro studenty AF Mendelu v Brně 20. dubna 2011.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek Listopad 2004.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Organizace a organizování podniku
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
PODNIKY V ČR VÝSLEDKY EMPIRICKÉHO ŠETŘENÍ KONKURENCESCHOPNOSTI PODNIKŮ Ladislav Blažek Výzkum konkurenceschopnosti podniků realizovaný v rámci Centra konkurenční.
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
ORGANIZACE A ŘÍZENÍ NADNÁRODNÍCH SPOLEČNOSTÍ METODIKA A VÝSLEDKY VÝZKUMU Ladislav Blažek.
Odborný seminář KFÚ FSE UJEP v Ústí nad Labem Sociální ekonomika jako producent sociální a veřejné přidané hodnoty.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
Studie dopadů ukončení těžby lomu ČSA zpracovaná pro HSRM v roce 2015.
ŘETĚZY VAMBERK.
1 Výběr a přijímání zaměstnanců. 2 Výběr a přijímání zaměstnanců : Je realizováno na základě jednotné metodiky přijímacího pohovoru, jehož základem je.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
5. PROJEKCE MODERNÍCH ORGANIZAČNÍCH A ŘÍDÍCÍCH PODNIKOVÝCH STRUKTUR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Podnik Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
SAP - Společný akční plán „BRÁNA k technické kariéře“ Verze k
Přehled činnosti SÚIP v roce 2011 Počty provedených kontrol Úrazy v ČR v roce 2011 –Rozdělení dle zdroje –Analýza podle odvětví Pokuty.
Světové hospodářství.
Nezaměstnanost Základy ekonomie Ing. Jana Holá,Ph.D. Zdroj:Kraft,J.: Ekonomie, TU Liberec, 2002 Helísek, M.:Makroekonomie, VŠE Praha, 2002.
INDEX OČEKÁVÁNÍ FIREM XI. vlna Exkluzivně pro PRÁVO Legislativní změny.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
Seznámit žáky s pojmy ekonomie, ekonomika, konkurence, monopol. Vysvětlit odvětví a sektory NH, fungování výroby. Zopakovat význam peněz. Materiál slouží.
Krajská správa ČSÚ v Plzni | Slovanská alej 36, Plzeň | Miloslav Chlad CHARAKTERISTIKA A VÝVOJ PLZEŇSKÉHO KRAJE Tisková konference,
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jana Pulcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Z_10 TEMA:
N á zev š kolyS Š HS Kroměř í ž Č í slo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zme š kalov á N á zev š ablony VY_32_INOVACE EKO N á zev DUMu EKO
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Plánování zakázek ve vybraném výrobním podniku ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autorka bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Optimalizace strategických činností nákupu v mezinárodní společnosti.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Hospodářství (ekonomika)
Charakteristika a vývoj plzeňského kraje
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Evropský průzkum o nových a nastupujících rizicích v podnicích: ESENER-2 Zásadní zjištění v České republice Pardubice, 9. října 2017 Daniela Kubíčková.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Škola PRO firmu firma PRO školu Zlín, 4. října 2018
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY dotační příležitosti pro zemědělské podnikatele
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ NADNÁRODNÍCH SPOLEČNOSTÍ METODIKA A VÝSLEDKY VÝZKUMU

V současné době je značná část společností sídlících v ČR součástí nadnárodních společností Pokud vybereme z celkového počtu společností ty společnosti, které mají 50 a více zaměstnanců, roční obrat 30 mil. Kč a více, formu akciových společností nebo společností s ručením omezeným, jsou vlastněny částečně nebo plně zahraničními osobami, pak dle informací databáze Creditinfo máme v ČR co do činění s cca 2500 organizacemi. Cestou kvalitativního a kvantitativního výzkumu těchto společností byla provedena analýza organizace a řízení nadnárodních společností Výzkumné otázky Jak jsou nadnárodní společnosti organizovány? Jaká je míra centralizace jednotlivých oblastí rozhodování v nadnárodních společnostech? Jakým způsobem se šíří a využívají informace v rámci nadnárodních společností? Jakým způsobem je posilováno etické chování a sjednocována kultura v rámci nadnárodních společností?

 Adecco, s.r.o.  Ahold Czech Republic, a.s.  Automotive Lighting, s.r.o.  Bosch Rexroth, s.r.o.  E.ON Česká republika, s.r.o.  HARTMANN - RICO, a.s.  Heineken Česká republika, a. s.  Homecredit, a.s.  OHL ŽS, a.s.  Siemens, s.r.o.  Synthon, s.r.o.  ŠKODA AUTO, a.s.  Tajmac-ZPS, a.s.  Toray Textiles Central Europe, s.r.o.  TRW – DAS a.s. KVALITATIVNÍ VÝZKUM

velikost podniku základní soubor základní soubor v % výběrový soubor výběrový soubor v % %8124,2 % %13339,7 % 250 a více67527 %12136,1 % celkem % % KVANTITATIVNÍ VÝZKUM porovnání základního a výběrového souboru dle velikosti

právní forma základní soubor základní soubor v % výběrový soubor výběrový soubor v % a. s %6720 % s. r. o %26880 % celkem % % dle právní formy

Sekce CZ-NACE základní soubor základní soubor v % výběrový soubor výběrový soubor v % A Zemědělství, lesnictví a rybářství 110,44%10,30% B Těžba a dobývání 190,76%00,00% C Zpracovatelský průmysl ,38%19758,81% D Výroba a rozvod elektřiny, plynu, tepla a klimatizovaného vzduchu 160,64%41,19% E Zásobování vodou; činnosti související s odpadními vodami, odpady a sanacemi 301,20%61,79% F Stavebnictví 612,43%92,69% G Velkoobchod a maloobchod; opravy a údržba motorových vozidel 46418,49%4513,43% H Doprava a skladování 1114,42%144,18% I Ubytování, stravování a pohostinství 512,03%61,79% J Informační a komunikační činnosti 1084,30%144,18% K Peněžnictví a pojišťovnictví 501,99%41,19% L Činnosti v oblasti nemovitostí 451,79%20,60% M Profesní, vědecké a technické činnosti 1375,46%205,97% N Administrativní a podpůrné činnosti 1003,99%92,69% P Vzdělávání 70,28%10,30% Q Zdravotní a sociální péče 170,68%00,00% R Kulturní, zábavní a rekreační činnosti 50,20%00,00% S Ostatní činnosti 130,52%30,90% celkem ,00%335100,00% dle odvětví

Magneti Marelli FIAT Automotive Lighting PŘÍKLAD ORGANIZAČNÍHO ZAČLENĚNÍ V RÁMCI SKUPINY