Norsko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEVERNÍ EVROPA Mezi státy severní Evropy patří Norsko, Island, Švédsko, Dánsko a Finsko. Sever je méně obydlený, než zbytek Evropy. Norsko Finsko Švédsko.
Advertisements

Dánsko Vlajka znak.
VY_32_INOVACE_4.1.GE3N.03/Dm Autor materiálu: Mgr. Jaromír Dümler Datum vytvoření: Listopad Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vyučovací předmět: Geografie.
Přírodní podmínky v Evropě POLOHA
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
AMERIKA.
Finská republika je severská země v severovýchodní Evropě
Oceány a moře.
Norsko.
Severní Evropa I Mgr. Petr Králík.
Norsko Zeměpis Heřmánek Eduard 6.A.
NORWAY NORSKÉ KRÁLOVSTVÍ Kongeriket Norge
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA
Test – Severní Evropa Jak se jmenují původní obyvatelé SE? (1)
Oblast: Severní Evropa Norsko
REGIONY EVROPY SEVERNÍ EVROPA.
SEVERNÍ EVROPA EU – OP VK – III/2 ICT DUM 13
SEVERNÍ EVROPA Více ZDE.
SEVERNÍ EVROPA.
Norsko – země fjordů Geografie Autor: Mgr. Zdeněk Kříž
Označení DUM Fa - DUM Autor Příjmení a jméno: Fichna Josef, Mgr. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Hydrosféra oceánská voda
Norsko a Švédsko Z_120_Evropa_Norsko a Švédsko
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy moří, světovým oceánem a.
NORSKÉ KRÁLOVSTVÍ.
obrázek je licencován za podmínek public domain
Norsko, Švédsko III2-Z7-III-11
Autor: Mgr. Jana Kalandrová
poloha, rozloha, členitost
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Severní Evropa Z_119_Evropa_Severní Evropa
PETRA horňáková PREZENTACE PRO 9. TŘÍDU ZÁKLADNÍ ŠKOLY ZEMĚPIS
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_HA_1_13.
Evropa – Pojmy k severní Evropě
New York New York je nejlidnatější město Spojených států. Socha svobody je americký symbol.
Světadíly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Rudická. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
JIŽNÍ ASIE Indický subkontinent.
EVROPA – ÚVOD A RAGIONÁLNÍ GEOGRAFIE I.
EVROPA – ÚVOD, REGIONÁLNÍ GEOGRAFIE I.
SEVERNÍ EVROPA Více ZDEZDE. Severní Evropa Norsko, Švédsko - Skandinávský poloostrov Finsko Island - ostrov Dánsko - Jutský poloostrov a ostrovy.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_04 N á zev materi.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_03 N á zev materi.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_001_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Severní Evropa Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
VY_32_INOVACE_FI_II_18 NÁZEV SEVERNÍ EVROPA NÁZEV PROJEKTU: OP VK REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/1.4.00/ OP VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno pro : žáky ZŠ na.
N ORSKO Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
NORSKO LEŽÍ NA SEVERU EVROPY BÝVÁ ČASTO NAZÝVÁNO NEJKRÁSNĚJŠÍ ZEMÍ EVROPY. NÁDHERNÁ A ROZMANITÁ KRAJINA STVOŘENÁ K OBJEVOVÁNÍ- HLUBOKÉ LESY - POVĚSTNÉ.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_32_INOVACE_01_EVROPA_SEVERSKÉ STÁTY ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_09_Norsko Téma:
SEVERNÍ EVROPA.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
NORSKO. NORSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Oslo rozloha: km² počet obyvatel: 4 691 849 jazyk: norština náboženství: luteránství (86 %) HDI=0,938.
NORSKO SE ROZKLÁDÁ NA POLOOSTROVĚ
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_11_22_SLOVENSKO.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
NORSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová
Dánsko Vlajka znak.
6. a Severní Západní Jižní Střední Jihovýchodní Východní
ASIE Přírodní podmínky.
VY_52_INOVACE_06_02_Evropa (poloha, členitost, rozloha)
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Transkript prezentace:

Norsko

Něco o Norsku Norsko je je velice řídce osídleno. Většina obyvatelstva, zhruba 70%, žije ve městech. Město s nejvíce obyvateli, a zárověň největší město Norska je Oslo, které je jeho hlavním městem. Převážnou část obyvatelstva tvoří Norové. Ostatní národnosti, jako například Finové a Saamové, jsou v Norsku zastoupeny necelými 10%.

Geografie Norsko se rozkládá v severní Evropě na západní straně Skandinávského poloostrova a na mnoha ostrůvcích v Severním moři, Norském moři, Barentsově moři a Severním ledovém oceánu. Pevninskými ostrovy jsou Lofoty a severněji ležící Vesteraly. K Norsku také patří ostrov Jan Mayen.

Města Oslo Hamar Kristiandsand Stavenger Drammen Bergen Floro Alesund Trondheim Mo Bodo Harstad Narvik Tromso Vardo Hammerfest

Řeky Altaelva Klarälven Lågen Dalälven Namsen Glomma Numedalslågen Gudbrandsdalslågen Vefsna Ångermanälven Tana Klarälven Lågen Namsen Numedalslågen Orkla Otrla Sira

Mapa

Krajina Typická krajina norska Toto jsou menší Norské vesničky

Oslo Toto je hlavní město Oslo To je znak hlavního města Osla