Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropa: přírodní podmínky
Advertisements

Evropa-jeden ze světadílů
Evropská nej….
Itálie.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
SLOVINSKO.
Francie.
Francie 9.A.
Oblast: Západní Evropa Nizozemsko
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Francie.
Francie Francie.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
Polsko Eliška Pokorná.
FRANCIE Geografické údaje.
Oficiální název: Nizozemské království Rozloha: km² Počet obyvatel:16,491,461 Hl. m. Amsterdam Úřední jazyk: nizozemština, fríština Státní.
Francie 19. října Francie země vyhlášené kuchyně, módy, kosmetiky země vyhlášené kuchyně, módy, kosmetiky hospodářsky jedna hospodářsky jedna z.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
SLOVENSKO.
Světadíly Materiál byl vytvořen v rámci projektu
FRANCIE Jan Dušek.
Monako.
Evropa – poloha, povrch 5. ročník
Francie Petra Kovaříková 8.A
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE ZUZANA ŠTĚPÁNKOVÁ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Finsko Suomen tasavalta.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:7. ročník Klíčová slova:Evropa, západní Evropa,
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
RUMUNSKO.
EVROPSKÁ UNIE NEJVĚTŠÍ politická a HOSPODÁŘSKÁ INTEGRACE
Polská republika je stát ležící ve střední Evropě.
Velká Británie a Francie Vlastivěda – 5. ročník
Německo.
Francie Miroslav Chmelka.
Nejmocnější státy Evropy
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
Francie (Západní Evropa)
Rakousko Hlavní město Vídeň Rozloha km²(112. Na světě) Počet obyvatel (1.ledna 2011) Rakousko(oficiální název Rakouská Republika)je vnitrozemská.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Francouzská republika Téma: Česká republika jako součást Evropy.
ZÁPADNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme mezi státy západní Evropy?
Západní Evropa – Velká Británie, Irsko VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS_západní Evropa – Velká Británie, Irsko Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých.
A jeho krásy.  Polsko je stát ležící ve střední Evropě.  Hraničí s: Německem  Českem  Slovenskem  Ukrajinou  Běloruskem  Litvou  Ruskem  Ze severu.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ZEMĚPIS Téma: Německo Ročník: 8. Číslo projektu:
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_280_Slovinsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
FRANCIE Země galského kohouta Autor prezentace: Mgr. Iva Roubalíková.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Velká Británie.
NĚMECKO
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Občanem Evropské unie.
Autor prezentace: Mgr. Iva Roubalíková
Švédsko Open Presentation.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Poloha České republiky
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Střední Evropa.
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
zpracovaný v rámci projektu
Spolková republika Německo
Transkript prezentace:

Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází v západní Evropě. Součástí Francouzské republiky jsou také zámořské departementy a zámořská území v Karibiku, Severní a Jižní Americe, v Indickém oceánu a Oceánii. Francouzi metropolitní Francii kvůli jejímu geografickému tvaru často přezdívají šestiúhelník.

To hlavní Hlavní město: Paříž Rok vstupu do EU: zakládající člen (1952) Měna: euro Úřední jazyk: francouzština Politický systém: republika Rozloha: 550 000 km² Počet obyvatel: 64,3 milionu

Něco o ní Je členskou zemí Severoatlantické aliance (NATO) a je jedním ze zakládajících členů Evropské unie (EU). Dále je Francie jedním ze zakládajících členů Spojených národů. Je jedním z pěti stálých členů Rady bezpečnosti OSN s právem veta, jednou z osmi uznaných nukleárních mocností a členem sdružení sedmi nejvyspělejších států světa a Ruska - G8. Spolu se Spojeným královstvím je Francie jedinou doposud existující koloniální supervelmocí.

Geografie Francie je největší zemí EU a rozprostírá se od Severního až po Středozemní moře. Její krajina je různorodá. Na východě a na jihu jsou hory – kromě jiných i alpský vrchol Mont Blanc (4 810 m), který je nejvyšší horou západní Evropy. Francouzské nížiny jsou tvořeny povodími čtyř řek – Seiny na severu, Loiry a Garonny, které tečou směrem na západ, a Rhóny, která teče z Ženevského jezera do Středozemního moře.

Hospodářství a zemědělství Francie má vyspělé průmyslové hospodářství a silné zemědělství. Nejdůležitějšími odvětvími jsou výroba automobilů, letecký průmysl, informační technologie, elektronika, odvětví chemických a farmaceutických látek a módní průmysl.

Konec Děkuji za pozornost