ASOCIACE AKREDITOVANÝCH A AUTORIZOVANÝCH ORGANIZACÍ ® Přidaná hodnota posuzování shody třetími stranami 2013-10-22 Ing. Tomáš Hruška

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti Centra technické normalizace ČIA
Advertisements

Úřad vlády České republiky Modernizace elektronických knihoven Informačního systému ODok Úřadu vlády Úřad vlády České republiky.
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Revize Nového přístupu
Spotřebitelský poradní výbor a spotřebitelské organizace
Boj proti korupci a lichvě
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Aarhuská úmluva a požadavky na účast veřejnosti Zuzana Drhová, Zelený kruh.
S bojem proti korupci to myslím vážně! Ing. Martin Pecina, MBA ministr vnitra.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
„NOVÁ REGULACE EU PRO UVÁDĚNÍ VÝROBKŮ NA TRH - VÝZVA PRO ZAJIŠTĚNÍ IMPLEMENTACE“ 15.května 2008 Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, Sněmovní 1, Praha 1,
Ing. Jaroslav Prachař Dětská obuv a značka kvality CZECH MADE.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Úvod do systémů řízení. Co to je Systém managementu jakosti Stanovení souboru zásad a pravidel pro koordinování všech vzájemně souvisejících činností.
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Zelený kruh – střešní organizace českých ekologických NNO Alena Dodoková Kateřina Ptáčková.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
SDRUŽENÍ PRO DOPRAVNÍ TELEMATIKU ČR Platební karty ve veřejné dopravě Doc. Dr. Ing. Miroslav Svítek President SDT ČR.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Akreditační systém v ČR a v EU
VZOR PREZENTACE – ZDŮVODNĚNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE PRO ZASTUPITELE Příloha č. 2 k problémovému okruhu PO2 – Koncepční rozvojový dokument obce MANAŽERSKÝ.
Informace o Sekci veřejné správy ČIIA Ing. Šárka Kavková.
P13 MARKETING MĚST A OBCÍ Demokratická společnost by měla dát lidem příležitost spolupodílet se na rozhodnutích týkajících se jejích obce, města, regionu.
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Pozitivní lobbying pro růst průmyslu Bc. Vladimír Šiška tajemník Hospodářské komory ČR.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
INSPIRE směrnice 2007/2/ES Transpozice směrnice INSPIRE v České republice Enviro – i – Forum, Zvolen,
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Den ÚNMZ 10. února 2010 Ing. Karol Ružička.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
„AUTORIZACE METROLOGICKÝCH STŘEDISEK K OVĚŘOVÁNÍ TACHOGRAFŮ – SPOLUPRÁCE ÚNMZ A ČKS“ Ing. Jiří Kuba Úřad pro technickou normalizaci, metrologii.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Poslanecká sněmovna PČR Praha Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu.
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
15 let akreditace v ČR Ing. Jiří Růžička, MBA Ing. Jiří Růžička, MBA Historie akreditace a Českého institutu pro akreditaci 1988 – 1991 Prapočátky.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP Název školy SPŠ.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Seminář „Jak dál v přípravě zákona pro nelékařská zdravotnická povolání“ Výstupy z pracovní skupiny pro nelékařská zdravotnická povolání – směřování, cíl.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Nová koncepce systému odměňování za výkon funkce členů zastupitelstev ÚSC Ing. Tomáš Pösl Vedoucí oddělení kontroly Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly.
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
Interní postupy MAS Brdy
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
člen Asociace občanských poraden
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
PODNIKATELSKÁ RADA 23. zasedání
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Transkript prezentace:

ASOCIACE AKREDITOVANÝCH A AUTORIZOVANÝCH ORGANIZACÍ ® Přidaná hodnota posuzování shody třetími stranami Ing. Tomáš Hruška Odborný seminář AAAO

2 ASOCIACE AKREDITOVANÝCH A AUTORIZOVANÝCH ORGANIZACÍ ® PD zajišťuje/podporuje transparentnost a důvěryhodnost AAAO jako asociace navenek PD utváří tvář asociace navenek PD je „politické“ prohlášení asociace, která zastupuje své členy Poziční dokumenty (PD) AAAO

3 ASOCIACE AKREDITOVANÝCH A AUTORIZOVANÝCH ORGANIZACÍ ® Poziční dokumenty AAAO Co jsou PD AAAO: -reagují na problém/aktivitu, která zajímá většinu členů -jsou veřejně vyjádřeným názorem/postojem členů -je dokumentem, na který je konsensus většiny členů -je dokument, se kterým pracují zástupci AAAO při aktivitách vně asociace -pokud je PD přijat a člen jedná jménem AAAO, řídí se jím. Co nejsou PD AAAO: -dokument, který zastupuje názor/zájem jen části členů -dokument, který se vyjadřuje k detailním problémům -není mandatorní/povinný dokument.

4 ASOCIACE AKREDITOVANÝCH A AUTORIZOVANÝCH ORGANIZACÍ ® Pravidla tvorby PD AAAO jednání per-rollam o zahájení zpracování PD na konkrétní téma může požádat každý člen AAAO organizaci zpracování zajišťuje, ve spolupráci s asociačním radou, člen AAAO, který požádal o zahájení zpracování PD pravidla rozhodování pro zahájení zpracování PD a poté jejich vydání = pokud získá podporu 2/3 členů a žádný člen nevznese zásadní připomínku cílem je konsensus členů s textem PD AAAO

5 ASOCIACE AKREDITOVANÝCH A AUTORIZOVANÝCH ORGANIZACÍ ® PD AAAO 1/2013 PŘIDANÁ HODNOTA POSUZOVÁNÍ SHODY TŘETÍMI STRANAMI S tvorbou PD souhlasilo více jak 2/3 členů Připomínkování se zúčastnilo 8 členů AAAO Celkem bylo vznešeno 63 připomínek, z toho 3 zásadní

6 ASOCIACE AKREDITOVANÝCH A AUTORIZOVANÝCH ORGANIZACÍ ® Přidaná hodnota třetí strany

7 ASOCIACE AKREDITOVANÝCH A AUTORIZOVANÝCH ORGANIZACÍ ® Přidaná hodnota třetí strany Nezávislá třetí strana Odbornost, nestrannost, nezávislost a objektivita

8 ASOCIACE AKREDITOVANÝCH A AUTORIZOVANÝCH ORGANIZACÍ ® Přidaná hodnota třetí strany Zákonodárci: 3. strany podporují při plnění poslání chránit občany účinný nástroj pro prosazování legislativy zeštíhlení celého procesu Hospodářské subjekty: sníží náklady, zvýší konkurenceschopnost posiluje důvěru ve výrobek nebo službu nákladově efektivní způsob jak dostát požadavkům marketingový nástroj

9 ASOCIACE AKREDITOVANÝCH A AUTORIZOVANÝCH ORGANIZACÍ ® Přidaná hodnota třetí strany

10 ASOCIACE AKREDITOVANÝCH A AUTORIZOVANÝCH ORGANIZACÍ ® Přidaná hodnota třetí strany PREZENTACE PD 1/2013: Zákonodárci, úřady, orgány veřejné správy, MPO, ÚNMZ, ČIA, ČOI, MD, MMR, MZd, SÚKL, TAČR, HK,... Hospodářské subjekty: Asociace, sdružení, jednotliví výrobci,... Spotřebitelé: Spotřebitelské asociace a sdružení,... PR aktivity

ASOCIACE AKREDITOVANÝCH A AUTORIZOVANÝCH ORGANIZACÍ ® Děkuji za pozornost Ing. Tomáš Hruška člen prezidia AAAO mobil: