VY_32_INOVACE_B3 – 04 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CZ / GE / Březen 2008 GE Consumer & Industrial. CZ / GE / Březen 2008 GE Consumer & Industrial.
Advertisements

Elektrolýza VY_32_INOVACE_CH1 – 20 AUTOR: Mgr. Jana Krajinová
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 04.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 02.
Další průmyslové kovy – měď, hliník
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Elektronika Koncový zesilovač třídy AB EL21 Ing. Petr Kaisler ELEKTROTECHNIKA.
Elektrický proud ve vakuu
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 03.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
TERMOEMISE ELEKTRONŮ.
Razimová Jana 01/2009 Obrazová elektronka. Nejrozšířenějším zařízením, které využívá katodové paprsky je obrazová elektronka – obrazovka. V obrazovce.
Elektrolýza Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Tato prezentace byla vytvořena
ELEKTRICKÝ PROUD V PLYNECH
Elektrotechnika v hodinách anglického jazyka
28. Elektrický proud v polovodičích
Tranzistor je polovodičová součástka se dvěma přechody P-N.
Měření měrného náboje elektronu
Tato prezentace byla vytvořena
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_B3 – 07.
Polovodičová dioda a její zapojení
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Elektronika Reproduktory (EL22) Ing. Petr Kaisler ELEKTROTECHNIKA.
Usměrňovače Usměrňovače Ing. Jaroslav Bernkopf Elektronika.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_B3 – 09.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 10.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Vznik přechodu P- N Přechod P- N vznikne spojením krystalů polovodiče typu P a polovodiče typu N: “díra“ elektron.
4. DISPLEJE.
Tato prezentace byla vytvořena
Výstupní elektronické zařízení Výstupní elektronické zařízení Slouží k zobrazování textových a grafických informací Slouží k zobrazování textových a grafických.
PRVKY ELEKTRONICKÝCH OBVODŮ
Cvičení z techniky a technického vzdělávání
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Elektronika Koncový zesilovač třídy AB (EL21) Ing. Petr Kaisler ELEKTROTECHNIKA.
VY_32_INOVACE_B3 – 01 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_CH2 – 19.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Tato prezentace byla vytvořena
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 14.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 01.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. VY_32_INOVACE_D2 – 12.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_B3 – 06.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_B3 – 02.

Elektronické zesilovače VY_32_INOVACE_rypkova_ Zesilovače - rozdělení Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
ELEKTRONIKA Název školy
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_B3 – 05.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 08.
Elektronické zesilovače VY_32_INOVACE_rypkova_ Důležité jevy v polovodičích Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELI AKTIVNÍ SOUČÁSTKY.
Základní pojmy v automatizační technice
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 10.
DVOUKANÁLOVÉ OSCILOSKOPY
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Elektrické měřící přístroje
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_B3 – 16 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Vedení elektrického proudu v kapalině
Elektrické měřící přístroje
TERMOEMISE ELEKTRONŮ.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Elektronika – POLOVODIČOVÉ SOUČÁSTKY
Elektronika – POLOVODIČOVÉ SOUČÁSTKY
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_B3 – 04 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Počátky elektroniky © Petr Špína, 2011 VY_32_INOVACE_B3 - 04 ZÁKLADY ELEKTRONIKY Počátky elektroniky © Petr Špína, 2011

Elektrotechnika Elektronika Poznatky o elektřině a magnetismu Elektrotechnika Zajištění energie Přenos signálu Elektronika Zpracování informací, řízení

Elektronka - © J. A. Fleming 1904 vakuová trubice („lampa“) s elektrodami dioda trioda tetroda pentoda Elektronka JJ Tubes ECC83S / 12AX7 www.guitarpark.cz

Vakuová trioda . Pokovená čepička Mřížka Žhavení Katoda Anoda

wikipedia Elektrické pole mřížky ………… elektrony. Proud mezi katodou a anodou je ……... Slabé + - + wikipedia

Katoda -, anoda + na mřížce + - mřížka elektrony přitahuje odpuzuje pole elektrony urychluje brzdí proud zesiluje zeslabuje Elektronka = zesilovač signálu

Dnes: vysílače vysokého výkonu obrazovky zvuková technika Výhody chlazení využití „náběhu“ Nevýhody rozměrná křehká drahá pomalá Dnes: vysílače vysokého výkonu obrazovky zvuková technika

♫ Vysílačka, rozhlas TV Počítač Radar, sonar Řídící systémy v průmyslu Lékařské přístroje Zesilovače ♫ Fender Stratocaster foto alexim.cz

foto www.aktualne.cz , gitaartabs.nutijdvoor.nl, reuters

katodová trubice (wikipedia) TV obrazovka + Žhavená katoda Zaostřující a urychlující elektroda Vychylující destičky Stínítko + Dráha elektronu Vakuová trubice - -