Španělsko Lacinová Andrea.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jan Větrovský Jsem juniorský reprezentant České republiky ve vodním slalomu. Tento sport dělám již 9 let. Trénuji 6 dní v týdnu v Pražské Troji. Trénuji.
Advertisements

GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Španělsko oficiálně : Španělské království
Španělsko Referát 5.B.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
EU peníze školám VY_32_INOVACE_Z_MACV_11
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
Program Leonardo da Vinci - projekt mobility „Evropské trendy ve slu ž bách“ Tomáš Kasárník, CR –
Identifikátor: VY_32_INOVACE_Z.7.329
(Španělské království)
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Španělské království Geografie Mgr. Zdeněk Kříž
Program Leonardo da Vinci – projekt mobility
Umělecké slohy a moderní umění 6. Moderní a současné umění
RYCHLOBRUSLENÍ.
Španělsko a Portugalsko
vypracoval :Adam Lašák a Kuba Holuša
Nejznámější klub ve Španělsku!
Španělsko Sarah Beránková.
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
Španělské království Reino de Espaňa.
Zastupitelský úřad ČR v Madridu Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR Možnosti průzkumu, těžby a zpracování nerostných surovin.
JIŽNÍ EVROPA.
ŠPANĚLSKO.
! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !
Oblast: Jižní Evropa Španělsko
Španělské království.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Španělsko.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
Peter Gabaĺ – 5.A.
Španělsko hymna.
Region – Jižní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
STÁTY PYRENEJSKÉHO POLOOSTROVA
Evropa – Jižní Evropa Španělsko Andorra. Španělsko – obecně Rozloha: km 2  velká evropská země Obyvatelstvo: 41,2 mil. (2002)  lidnatá země.
Máte se na co těšit.. Moje první prezentace
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
Španělsko (Jižní Evropa) Autor: Mgr. Marian Solčanský Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , leden.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_345.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Pablo Picasso Busta Ženy s kloboukem Dora „kubismus”
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Jiří.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_261 _Španělsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Státy Evropy1 Ověření ve výuce: Třída:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Španělské království Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Š PANĚLSK O Vypracoval Tomáš Ptáčník. Š PANĚLSKO Španělské Království km² Katolické náboženství.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Španělsko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ŠPANĚLSKO ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_19 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce a procvičování zeměpisu na základní škole. Zeměpis –
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Kubismus v malířství Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Prezentace Kristek Jakub
UNIVERSIDAD REY JUAN CARLOS
KUBISMUS Metelková Surov.
Kubismus Název školy: Zš Karla klíče Hostinné
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Španělsko Učivo 8. ročníku Název školy
Plavecký klub Děčín.
Projekt Já, Evropa ZŠ Protivín Španělsko Vojtěch Branštýl
Severní Západní 8. a Jižní Střední Jihovýchodní Východní
Předmět: Zeměpis Ročník: 8.
Španělsko Turza lubor 4.a.
Co jsme si odnesli z Evropy ?
Transkript prezentace:

Španělsko Lacinová Andrea

Informace Hlavní město: Madrid Mateřský jazyk: španělština Hory: Pico de Teide, Mulhacén… Nížiny: Andulská nížina, Tektonická sníženina… Řeky: Tajo, Ebro, Duero… města: Barcelona, Valencia, Sevilla…

Zaragoza Costa de la Luz Kanárské ostrovy Andalusie Mallorca

Typické věci Jídlo: Tortilla de patatas, Gazpacho, Tapas… Folklor: flamenco, bolero, sarabanda…… Květina: karafiát hymna

Osobnosti Spisovatelé: Juana Marsé, Camilo José Cela….. Hudebníci: Paco de Lucía, Grammy Tomatio.. sport : fotbal Real Madrid - Vítězství v Primera División 2008

Daniel "Dani" Pedrosa Ramal Javier Fernández Daniel "Dani" Pedrosa Ramal španělský motocyklový závodník soutěžící v Mistrovství světa silničních motocyklů. Je historicky nejmladší mistr světa v kategorii 250 kubických centimetrů. Mistrem světa se stal třikrát, jednou v kategorii 125cc, dvakrát v kategorii 250cc. španělský krasobruslař, který vyhrál Mistrovství Evropy v letech 2013 a 2014. Aktuálně žije a trénuje v kanadském Torontu pod taktovkou Briana Orsena a Tracy Wilson.

Pablo Picasso Rafael Nadal Je jednou z nejvýznamnějších osobností umění 20. století. Společně s Georgesem Braquem je považován za zakladatele kubismu. Odhaduje se, že Picasso vytvořil asi 13 500 obrazů a skic, 100 000 rytin a tisků, 34 000 ilustrací a 300 skulptur a keramických děl.  španělský profesionální tenista, jeden z nejlepších antukářů historie tenisu. Pro své úspěchy na antuce  je přezdíván „antukový král“. Spolu s Andre Agassim je držitelem tzv. Zlatého Slamu, všech čtyř grandslamových titulů a olympijského zlata.