ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, vzhledem a využitím lípy srdčité. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák se seznámí s lípou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor seznamuje žáky s pověstí o vzniku názvu vesnice.
Advertisements

ANOTACE Žáci se seznamují s německými názvy zvířátek na fotografiích a své znalosti si ověřují přiřazováním názvů k obrázkům o odpověďmi na jednoduché.
Plody Přírodopis VY_32_INOVACE_179, 9. sada, Př3 ANOTACE
Rostliny 1.třída.
Kyselost a zásaditost, indikátory
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s nevyčerpatelnými a obnovitelnými.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozdílem mezi obsahem a obvodem a zjistí jak vyvodit vzorec pro výpočet. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy.
Lišejníky Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
VY_32_INOVACE_418, 21. sada, Přírodověda
Významné nekovy 1 Chemie VY_32_INOVACE_225, 12. sada, CH ANOTACE
Tundry a polární oblasti
Krajinná sféra a její části
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s vlastnostmi a využitím stříbra,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky se společnými vlastnostmi kovů a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s vlastnostmi a využitím železa,
VY_32_INOVACE_407, 21. sada, Přírodověda
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vlastnostmi a vznikem usazených.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem a využitím oxidu vápenatého,
VY_32_INOVACE_439, 22. sada, Prvouka
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
Listnaté lesy Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.23
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
Rostliny nahosemenné Přírodopis VY_32_INOVACE_213, 11. sada, Př
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky jednoděložných.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s nejznámějšími karboxylovými kyselinami,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s výrobou, různými typy a využitím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s tuky, jejich získáváním, tříděním,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy vodních nádrží, ať už přirozených,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se stavbou květů a s funkcí jednotlivých.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy moří, světovým oceánem a.
VY_32_INOVACE_414, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s některými biologickými vědami a.
Listy Přírodopis VY_32_INOVACE_175, 9. sada, Př3 ANOTACE
Hydrosféra – ledovce a podzemní vody
Druhy čar VY_32_INOVACE_382, 20.sada, M2 Matematika ANOTACE
Povrch Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_452, 23. sada, Z3
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s významem lesů v našich podmínkách,
VY_32_INOVACE_401, 21. sada, Přírodověda
Podnebí Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_455, 23. sada, Z3
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními znaky a systematickým.
Násobilka 9 VY_32_INOVACE_093, 5. sada, M ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci říkají abecedu a hledají písmena na ploše. Určují, která.
Krytosemenné rostliny
VY_32_INOVACE_404, 21. sada, Přírodověda
Významné čeledi dvouděložných 1
Květenství a plodenství
Austrálie - rostlinstvo a živočišstvo
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, zástupci a typickými.
Násobilka 6 VY_32_INOVACE_089, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 2 VY_32_INOVACE_084, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 5 VY_32_INOVACE_088, 5. sada, M ANOTACE
Vodstvo Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_453, 23. sada, Z3
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky čeledi miříkovitých,
VY_32_INOVACE_04- Lípa srdčitá Přírodověda - 5. ročník Miloslava Bucharová, Základní škola a Mateřská škola Jivina Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze.
Lesy a jejich význam Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_17_LESY A JEJICH VÝZNAM_HULEJOVÁ Člověk.
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského v Novém Strašecí Komenského nám. 209, Nové Strašecí tel , ,
Ekosystém les Stromy Přírodověda 4. ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
LISTNATÉ STROMY A JEJICH PLODY
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Společenstva lesů - stromy
LISTNATÉ DŘEVINY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_12- Buk lesní Přírodověda - 4. ročník
STROM, KEŘ, BYLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
TÉMA: Listnaté stromy (bez ovocných)
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_06_Listnaté stromy
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Transkript prezentace:

ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, vzhledem a využitím lípy srdčité. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák se seznámí s lípou srdčitou a jejím využitím. Rozliší lípu od dubu a buku. Pro koho je materiál určen žák ZŠ, 4. ročník Autor Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Lípa srdčitá Přírodověda, 4. ročník VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda

Lípa srdčitá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Dlouhověký strom ( 300 – 400 let) – pamětní strom. plody lípy

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Hluboký kůlovitý kořen, srdčité listy, vonný květ. srdčité listy lípy

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Lipový med. Dřevo – k vyřezávání, výroba tužek.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Stoletá lípa je vysoká asi 25 m.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Obvod kmene starých lip je m.

Přiřaď : Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková buklípa dub

Fotografický materiál: soukromý archiv Moniky Chudárkové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Použité zdroje: