Pracovní náplň českých stáží Petra Bernardová, Ivana Dočkalová, Barbora Haltofová, Kristýna Rusňaková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Profil HR poradce a školitele
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
NSK2 KONFERENCE PRO AUTORIZOVANÉ OSOBY
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
1 Pracovní náplň českých stáží. Stáže 1. Krajská agentura pro zemědělství a venkov MZe ČR Kraj Vysočina 2. Odbor mezinárodních vztahů,
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Příprava stáže, kontaktování institucí Tereza Řehořová. Štěpánka Silná
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Srovnání české a francouzské stáže - obsah. Lenka Handschuhová Česká praxe: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Francouzská praxe: Univerzita.
1 PRŮBĚH STÁŽE Spolupráce s tutorem, přístup instituce Kamila Kouřilová, Lucie Morávková, Veronika Němcová, Jana Vitáková.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
CZ / /0213 Praxe v technických oborech - součást výuky Integrovaná střední škola energetická, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
VII. Setkání koordinační skupiny , Hospodářská komora Mistelbach 2011: Společně na trhu práce Vysočina – Dolní Rakousko, reg. č. M00190.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Koncept praxí a stáží1 Úvodní setkání pro studenty PSY 415 Praxe a stáže (psychologie práce)
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Projekt Centra společných služeb(CSS) realizovaný Svazem měst a obcí ČR Projekt Centra společných služeb č. CZ /0.0/0.0/15_019/ Operační.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Rozvoj výuky cizích jazyků
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
Závěrečná konference projektu
Pavel Burda Roman Vaníček
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Cesta k uplatnění na trhu práce
Kariérové poradenství a podnikavost
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Transkript prezentace:

Pracovní náplň českých stáží Petra Bernardová, Ivana Dočkalová, Barbora Haltofová, Kristýna Rusňaková

Stáže 1. Krajská pobočka ÚP ČR v Brně – Referát zprostředkování a poradenství 2. Francouzsko-česká obchodní komora 3. Krajský úřad Moravskoslezského kraje – Odbor životního prostředí a zemědělství 4. Ministerstvo zemědělství – Oddělení ekologického zemědělství Zápatí prezentace

Krajská pobočka ÚP ČR v Brně – Referát zprostředkování a poradenství Výběr instituce na základě tématu DP Proškolení mentorem, studium legislativních předpisů Vyhodnocování podkladů při přípravě rekvalifikačních kurzů, běžné administrativní úkony, integrovaný portál MPSV Nedostatek aktivit v terénu, konference Prohloubení teoretických znalostí, představa o fungování instituce, zorientování se v problematice týkající se DP, spolupráce do budoucna Zápatí prezentace

Francouzsko-česká obchodní komora Výběr na základě zájmu o danou problematiku Seznámení se zaměstnanci, s chodem kanceláře Poskytování informací francouzským firmám Administrativní podpora při přípravě na MSV Překlad propagačních i jiných materiálů Vyhledávání obchodních partnerů francouzské potravinářské firmě na českém trhu Zápatí prezentace

Krajský úřad Moravskoslezského kraje – Odbor životního prostředí a zemědělství Výběr stáže na základě tématu DP Úvodní konzultace s mentorem, školení o BOZP Seznámení se s chodem odboru a se zaměstnanci Administrativní práce, archivování Zpracování dokumentace – dotační program „ekologizace kotlů na tuhá paliva“ Studium legislativy, POH Kontakty, konzultace s odborníky ohledně DP

Ministerstvo zemědělství – oddělení ekologického zemědělství Náplň praxe i možnosti docházení – po domluvě Teoretická část: Seznámení s ekologickým zemědělství a prací jednotlivých zaměstnanců odd. EZ Praktická číst: Práce s registry EZ Udělování výjimek z EZ Vyplňování dovozních zmocnění Reorganizace dokumentace Zápatí prezentace

Doporučení Nejdůležitější je správný výběr stáže – na základě DP, zájmu, budoucího povolání Zjistit si náplň práce před konečným rozhodnutím Včasné dohodnutí stáže Domluvení náplně stáže před nastoupením Nebát se říci, co chcete/nechcete dělat Aktivní přístup – komunikovat, projevit zájem o obor a snažit se „vytěžit co nejvíc“ Zápatí prezentace

Děkujeme za pozornost. Zápatí prezentace