Analýza kvantitativních dat I. Vstupní test ze znalostí designu kvantitativního sociologického výzkumu Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz poslední aktualizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cíle a postupy empirického výzkumu
Advertisements

METODY A TECHNIKY VÝZKUMU
Analýza kvantitativních dat I./II. Typy dat Jiří Šafr jiri.safr(AT)seznam.cz Poslední aktualizace 26/2/2012 UK FHS Historická sociologie, Řízení a supervize.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi PRAKTIKUM 4b. část Jiří Šafr UK FHS Řízení a supervize v sociálních a zdravotnických organizacích.
Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz
Design kvantitativního výzkumu
Sociologie – metody a techniky sociologického výzkumu
Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz
Analýza kvantitativních dat: 1. úvod do SPSS Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz vytvořeno , poslední aktualizace UK FHS Historická.
Co má obsahovat prezentace
Metody psychologie PhDr. Eva Tomešová, PhD.. Jak psychologové dospějí k závěrům o neznámém?  Používají VĚDECKOU METODU: IDENTIFIKACE VĚDECKÉ OTÁZKY FORMULACE.
Výzkum (pedagogického zhodnocení) volného času
Etapy práce na sociologickém výzkumu. 2 I. Formulace problému II. Rozhodnutí o populaci a vzorku III. Pilotní studie IV. Rozhodnutí o technice sběru dat.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi PRAKTIKUM
Varianty výzkumu Kroky výzkumu Výběrový soubor
Hypotézy ve výzkumu.
Analýza kvantitativních dat I.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi (KMVP) 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2013 (2011) poslední aktualizace Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz.
Sociologický výzkum.
Řízení a supervize v sociálních a zdravotnických organizacích
Analýza kvantitativních dat II. / Praktikum Vícenásobné výběrové otázky (Multiple response) Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz poslední aktualizace.
Metodologické základy výzkumu veřejného mínění
Úvod: Vytvoření datové matice a pořízení dat Výzkum TV & knihy Jiří Šafr FHS UK, HiSo a ŘS Analýza kvantitativních dat AKD I. (II.) / Praktikum LS 2011,
Lineární regresní analýza
Biostatistika 6. přednáška
Další spojitá rozdělení pravděpodobnosti
Biostatistika 7. přednáška
- Pojmy - SPSS Statistické zpracování kvantitativních šetření.
Ekonometrie „ … ekonometrie je kvantitativní ekonomická disciplína, která se zabývá především měřením v ekonomice na základě analýzy reálných statistických.
DKV část 31 Design kvantitativního výzkumu 4. část ( ) Jiří Šafr UK FHS Historická sociologie (LS 2010)
Kvantitativní metody výzkumu v praxi PRAKTIKUM
Design kvantitativního výzkumu 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2011 poslední aktualizace Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz UK FHS.
Analýza kvantitativních dat I. Vztahy mezi 3 znaky v kontingenční tabulce - úvod Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz poslední aktualizace
Analýza kvantitativních dat I.,II.,III. Mezinárodní komparativní výzkumné projekty: data pro sekundární analýzu UK FHS Historická sociologie (LS 2014+)
Analýza kvantitativních dat II. TEST 1 (v LS 2012) Aktualizované verze jsou k dispozici na Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz.
Praktikum elementární analýzy dat Třídění 2. a 3. stupně UK FHS Řízení a supervize (LS 2012) Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz poslední aktualizace.
Normální rozdělení a ověření normality dat
TECHNIKY SBĚRU DAT KVANTITATIVNÍ KVALITATIVNÍ VÝZKUM VÝZKUM
Biostatistika 8. přednáška
Kvantitativní metody výzkumu v praxi
Biostatistika 1. přednáška Aneta Hybšová
Marketingový průzkum Milan Mrázek Matematika & Business
Analýza kvantitativních dat AKD I. Vstupní test 22/2/2011 Jiří Šafr, FHS UK, HiSo.
Úlohy pro rozvoj přírodovědné gramotnosti
Úvod: Vytvoření datové matice a pořízení dat Výzkum TV & knihy Jiří Šafr FHS UK, HiSo a ŘS Analýza kvantitativních dat AKD I. (II.) / Praktikum LS 2011,
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
Mgr. Karla Hrbáčková Metodologie pedagogického výzkumu
HYPOTÉZY Hypotéza je tvrzení (výrok) vyjařující vztah mezi proměnnými
HYPOTÉZY „Hypotéza není ničím jiným než podmíněným výrokem o vztazích mezi dvěma nebo více proměnnými. Na rozdíl od problému, který je formulován v.
HYPOTÉZY ● Hypotéza je tvrzrní (výrok) vyjařující vztah mezi proměnnými ● Hypotézy vychází z výzkumného problému. ● Hypotézy se stanoví na začátku výzkumu.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Školské systémy, vzdělanost a ekonomická výkonnost
BIOSTATISTIKA LS 2016 Garant předmětu: Ing. Martina Litschmannová, Ph.D. Přednášející: Ing. Martina Litschmannová, Ph.D. Cvičící: Ing. Martina Litschmannová,
Základy pedagogické metodologie Kateřina Vlčková Katedra pedagogiky PdF MU PS 2015.
Stratifikační výzkum Úvodní informace ke kurzu v ZS 2015
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Varianty výzkumu Kroky výzkumu Výběrový soubor
Jiří Šafr jiri.safr(AT)seznam.cz Poslední aktualizace 22/2/2017
KONTROLNÍ PRÁCE ..
Regresní analýza výsledkem regresní analýzy je matematický model vztahu mezi dvěma nebo více proměnnými snažíme se z jedné proměnné nebo lineární kombinace.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi PRAKTIKUM
Sociologický výzkum II.
Název vědeckého projektu
Školní vědecký projekt
Jiří Šafr jiri.safr(AT)seznam.cz Poslední aktualizace 21/2/2018
Metody sociologického výzkumu kvantitativní. MSV-KVANT Výuka v LS 2018
Název vědeckého projektu
Sociální a kulturní ekologie, FHS UK
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Transkript prezentace:

Analýza kvantitativních dat I. Vstupní test ze znalostí designu kvantitativního sociologického výzkumu Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz poslední aktualizace UK FHS Historická sociologie (LS 2015+)

Postup Odpovědi pište pouze velmi stručně v bodech A to do textového dokumentu ve wordu (doc) Záhlaví dokumentu: AKD1kombi: Vstupní test z DKV, JMENO, datum Název souboru: AKD1DKVts1_Jmeno.doc Pošlete na V Předmětu u uveďte: AKD1kombi: Vstupní test z DKV; vaše jméno

1.Co znamená, že závěry empirického výzkumu mají „pravděpodobnostní charakter“? 2.Co je to hypotéza? V čem spočívá princip testování hypotéz? Popište postup verifikace hypotézy se znaky X a Y. Uveďte na příkladu. 3.Co je to operacionalizace. Uveďte příklad. 4.Jaké znáte typy proměnných (z hlediska úrovně měření). 5.Za jakých podmínek můžeme tvrdit, že existuje kauzální vztah mezi dvěma proměnnými? 6.Popište stručně princip stratifikovaného náhodného výběru. 7.Operacionalizujete, pro výzkum typu survey: - „vzdělání“. - „zájem o politiku“.