Tvorba webu Zdeněk Malý.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Advertisements

Způsob zápisu JavaScriptu do dokumentu  JavaScript se do webové stránky dá zapsat třemi způsoby:  Pomocí značek do proudu dokumentu  Pomocí značek s.
2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák.
WWW stránky.
Tvorba WWW stránek ÚVOD
Martin Holý.  HTML  xHTML  CSS  JavaScript  PHP.
HTML Formuláře.
Formuláře jsou důležitou součástí stránek, slouží:  k přihlašování k některým stránkám (eshopy, bakaláři, diskuze na webu apod.)  k odeslání údajů do.
Formuláře Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Použití formulářů: Použití formulářů: Blog Blog Uživatelské.
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
CSS a HTML 5. HTML 5 HTML5 je nová verze specifikace značkovacího jazyka HTML, která přináší podstatné změny v technologiích webových stránek. HTML5 umožňuje.
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základy html pro úplné začátečníky.
ÚVOD DO HTML Jak vytvořit stránky. Jak vytvořit www-stránky 1) Vytvořit soubor *.htm, nebo *.html 2) Nahrát soubor na server =>dát na internet.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
PHP Zpracování formuláře v PHP - 11 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.10 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - tagy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
PHP – vkládání souborů a html 5
Veronika Hladíková. V dnešní době se dají webové stránky zhotovit mnoha způsoby, ale zdaleka ne všechny jsou ty správné. V následující prezentaci se Vám.
Moderní formy tvorby webových stránek Martin Šebela, 9.A vedoucí práce: Mgr. Jan Kříž.
Skladba HTML dokumentu
PHP – Základy programování
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
Návrh a tvorba WWW Cvičení 4
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
DHTML Jan Felger. Kapitola 0: Základní tagy Základy HTML © Jan Felger 2005 Úvod Tato prezentace zobrazuje pouze zcela základní minimum znalostí, které.
Příkaz "echo" Příkaz "echo" Příkaz "echo" se používá pro zobrazení daných informací na monitoru. Příkaz "echo" se používá pro zobrazení daných informací.
HTML editory HTML editory se dělí na dva základní typy:
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
PHP Vytváření formuláře.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE.
Základy syntaxe jazyka PHP PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. Typický PHP skript obsahuje: Typický PHP skript.
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
PHP PHP - úvod - 02 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Tvorba statických stránek Mgr. Lenka Švancarová. Tvorba statické stránky Volba Uložit jako XHTML Editor Vizuální Frontpage Nevizuální PSPad Poznámkový.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Formuláře Formuláře uzavíráme do elementů Formuláře uzavíráme do elementů a a Tyto elementy jsou součástí jazyka XHTML, to znamená, že při použití v PHP.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: Internetová stránka.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Jak učit tvorbu www stránek na zš? ?. Co by žáci měli zvládat.  Základy s textovým editorem (Word, pspad) – základní úpravy textu, kopírování, formátování..
PREZENTACE JAK NA TO?.
ÚVOD DO HTML Pavlína Hladišová. O BSAH : HTML - Co je to? Princip zobrazení Tagy Obsah HTML dokumentu Rady při tvorbě HTML Zdroje.
Tvorba www stránek.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE + PODMÍNKY + SWITCH.
Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka. Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení.
JavaScript úvod. Jazyky webového vývojáře Dynamická stránka  aktivně mění svůj obsah v reakci na činnost uživatele  zpracování na straně serveru (PHP,
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Tvorba WWW stránek. Hyperlink Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Reaguje na událost myši – Reaguje.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_17_uvod_do_html TEMA:Multimédia a grafika.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
1 Kurz XHTML a CSS Část 1: Náš první XTHML dokument a jeho publikace na internetu.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Základy tvorby www stránky v HTML kódu.
Bc. Vladimír Holubec Bc. Nikola Němcová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
HTML Vojtěch novotný 9.a.
Tvorba webových stránek
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Transkript prezentace:

Tvorba webu Zdeněk Malý

Co je potřeba? Mozek Počítač Prohlížeč Nápad

Dva důležité kroky: Napsání stánky – vytvoření souborů html Vystavení souborů na internet – zkopírování na server

Soubory html – co to je? Internetová stránka je soubor s příponou htm nebo html. Je to skoro obyčejný textový soubor obohacený o značky jazyka HTML (tagy).

Soubory html – jak je tvoříme? V HTML editoru -> pro začátečníky Ručně napsat zdroj v HTML jazyce -> pro pokročilejší

HTML editory Pro začátečníky jsou použitelné zejména wysiwyg editory, ve kterých píšete rovnou text a kódem html se nezabýváte. Mnoho druhů : Dreamweaver, FrontPage, Golden HTML editor

Psaní zdroje Stačí napsat v NotePadu či ve Wordu a uložit ve formátu *.htm Lepší při složitějších úkonech Pro zobrazení zdroje již existujících stránek klikneme pravým tlačítkem a stisknem „zobrazit zdrojový kód“

Příklady HTML tagů TAG Význam Párový html Začátek dokumentu ano head Hlavička dokumentu body Tělo dokumentu i Kurzíva b Tučné písmo font Formát písma p Odstavec nepovinně br Řádkový zlom ne h1 Nadpis první úrovně a Odkaz, záložka img Obrázek table Tabulka …a mnoho dalších. Přehled na http://www.jakpsatweb.cz/html/

Poučné video pro zájemce Zde se můžete v angličtině podívat jak dělat stránky:

Zlatá střední cesta pro naučení se tvořit webové stránky tvořit soubory v nějakém wysiwyg editoru prohlížet si zdrojové kódy, které ten program generuje případně je trochu pozměnit a sledovat, co se stane

Ukázka stránky v HTML

Zdroj: http://www.gop.pilsedu.cz/vt/vt21/sipek/

Příklad dalších jazyků na tvorbu webu PHP - je skriptovací programovací jazyk, určený především pro programování dynamických internetových stránek. Příklad V PHP je tvořena např. www.wikipedia.com // odešlu formulář metodou POST, kde do pole s názvem jmeno vepíšu 'Tom‚ echo $jmeno; // vrátí 'Tom', funguje pouze v případě povolených globálních proměnných echo $_POST['jmeno']; // vrátí 'Tom', superglobální proměnné fungují i při vypnutých globálních proměnných echo $_GET['jmeno']; // vypíše se chybové hlášení o neexistenci proměnné a vrátí NULL // NULL je zvláštní hodnota libovolného typu proměnných pro stav 'nedefinováno'

JavaScript: Nyní se zpravidla používá jako interpretovaný programovací jazyk pro WWW stránky, často vkládaný přímo do HTML kódu stránky. Jsou jím obvykle ovládány různé interaktivní prvky GUI (tlačítka, textová políčka) nebo tvořeny animace a efekty obrázků. Př: Výsledek předchozího skriptu: http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/zmena-pozadi.html <span id="text" onmouseover="document.body.style.backgroundColor='red'" onmouseout="document.body.style.backgroundColor='white'">Ahoj Yuhu</span>

Zdroje a návody na tvorbu webu http://www.jakpsatweb.cz http://www.golden-html.com http://www.youtube.com http://www.wikipedia.cz http://www.tvorba-webu.cz/ http://www.jaknaweb.com/

Děkuji za pozornost  dindas@seznam.cz 322520@mail.muni.cz <- na začátek

Bonus Budoár staré dámy – V sobotu i v neděli Něco pro pohlazení na duši: