Skutečná role komunity v komunitních službách

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Advertisements

Poslání Intervenčního centra
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Předsednictví ČR v Radě EU Gita Vašíčková Úřad vlády ČR Odbor koordinace evropských politik.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Případová studie k možnému využití ITI a k diskuzi o roli měst po roce 2013 Praha, Řízení rozvoje Hradecko-pardubické aglomerace ve vztahu.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Plánovaný rozvoj služeb
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
NÁRODNÍ JAZYK jazyk, který používají příslušníci jednoho národa
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
SOCIOLOGIE 10 Náboženství
Dobrovolnictví v komunitě jako cesta k sociální soudržnosti Jiří Tošner Na Poříčí 1041/12, Praha 1 tel.:
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
1 Modernizace veřejné správy (Praha ) Zkušenosti se zaváděním modelu CAF z pohledu regionálního manažera kvality Osnova prezentace:
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Vznik sociálního podniku
Je dnes dětství bezpečné. (Subjektivní zkušenost dět
Oblastní charita Strakonice Dům klidného stáří sv. Anny Sousedovice.
Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o. Ekonomika a marketing I. ročník Vyučující PhDr. Jan Sinkule Činitelé uspokojující potřeby:  Statky.
Dělba práce Pavel Šuranský.
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ metoda Komunitní plánování je metoda metoda – jak zpracovávat rozvojové materiály pro různé.
Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice
Cíle sociální politiky „Základní“ cíle (sociální), obecně: Dimenze ochrany před riziky: –Ochrana před chudobou –Ochrana navyklého životního standardu –Přesun.
MALÉ SOCIÁLNÍ SKUPINY.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Petr Gandalovič Zemědělství a rozvoj venkova v barvách ODS.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Ing. Petr Horský, Předseda Rady České parkovací asociace z.s.p.o.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Problematika QOL – Quality of Life M. Lejska AUDIO-Fon centr. Brno.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Role obcí v procesu transformace Radka Soukupová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Jedna z rolí, kterou člověk v životě splňuje – ROLE KONZUMENTA – na základě toho se očekává SPOTŘEBNÍ CHOVÁNÍ. - základem spotřebního chování – ROZHODOVÁNÍ.
Domácí násilí ©Manová Pavla, Bc.. Domácí násilí je fyzické, psychické anebo sexuální násilí mezi blízkými osobami, ke kterému dochází opakovaně v jejich.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Mgr. Petr Hanuš KOORDINÁTOR ODBORNÝCH SEKCÍ ASOCIACE POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR ŘEDITEL SEKCE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB UNIE ZAMĚSTNAVATELSKÝCH SVAZŮ ČR.
Překročili jsme Rubikon? Jsme již nezvratně na cestě od ústavů k poskytování služeb v běžné komunitě? 1.března 2011 Hradec Králové Individuální projekt.
Principy KPSS Zlín Co KPSS přineslo do procesu plánování důraz na aktivní roli uživatelů sociálních služeb a zastoupení jejich zájmů v procesu.
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb - konference MPSV Radka Soukupová Transformace a deinstitucionalizace prizmatem sociálních reforem.
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
Kvalita v sociálních službách jako proces
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Veřejné opatrovnictví: Zkušenosti a pohled obcí
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Sociologie pro SPP/SPR/VPL
Subjekty a objekty veřejných politik
Život ve veřejném prostoru a veřejný prostor v našem životě
RODINA A JEJÍ POSTAVENÍ VE SPOLEČNOSTI
Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
TÉMA: Církev mluví srozumitelně a je misijně otevřená
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Třinecká obchodní akademie
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Skutečná role komunity v komunitních službách

Komunita a její skutečná role v systému komunitních služeb Co je to komunita? Jaké role má komunita směrem ke komunitním službám? V jaké je komunita kondici? Kdo mluví za komunitu? Jaká je budoucnost komunity?

Co je to komunita? Komunita (z lat. cum – spolu, mezi sebou a munere – darovat) je společenství osob, které sdílejí určitou oblast (prostor, zájmy apod). Je lidská společnost, stát, kraj, město, ves - komunita? Je virtuální komunita komunitou? Každá skutečná lidská komunita je vždy založena na vzájemném fyzickém styku více živých lidí.

Jaké role má komunita směrem ke komunitním službám? Zadavatelská role (závazná objednávka) Konzumentská role (skutečná spotřeba služeb) Kontrolní role (zpětná vazba) Zřizovatelská (uspokojování svépomocí) Financující (přerozdělení v rámci komunity)

V jaké je komunita kondici? Upadá spolkový život Upadá společenská angažovanost Zapomínáme na lidi ve svém okolí Krize klasických hodnot – relativizace práva V jaké je tedy komunita kondici? Změny lidského společenství Zánik komunitního ducha Krize rodiny Krize osobních hodnot

Politická reprezentace Spolková reprezentace Odborná reprezentace Kdo mluví za komunitu? Politická reprezentace Spolková reprezentace Odborná reprezentace Úřední reprezentace …. Je to ale skutečná reprezentace komunity?

Jaká je budoucnost komunity? Aby byla nějaká budoucnost komunity nesmíme přestat: Hledat ztracené přátele Hledat ztracené společné zájmy Hledat ztracený společný čas Hledat ztracenou jednoduchost života Hledat posilu pro nejslabší Hledat témata správy území své komunity a být aktivní.

Jaká je tedy skutečná role komunity pro komunitní služby?

Děkuji za pozornost… Mgr. Petr Hanuš Unie zaměstnavatelských svazů České republiky petr.hanus@uzs.cz, www.uzs.cz tel. 608 227 367 Na Pankráci 1618/30 140 00 Praha 4