E-learning v ISu Kontakt na e-technika:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Řízení lidských zdrojů
Mgr. Miroslav Kučera Mgr. Miroslav Kučera;
Mgr. Miroslav Kučera; Miroslav Kučera.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
IS MU krůček po krůčku.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Tutorujeme pomocí Moodle
Využití programu Learning Space při přípravě výukové jednotky pro distanční vzdělávání Kateřina Kostolányová.
Didaktické prostředky
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
Školení IS Rozpisy studentů, závěrečné práce. Rozpisy Studium → Přehled balíků s tématy/variantami Balíky : byly vytvořeny - s názvem katedry, zvlášť.
Praha, 23. ledna  Zahájení (Štěpán Blahůšek)  Studijní opory a jejich závazná osnova (Vladimír Kaucký)  Přestávka  Editace interaktivní osnovy.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
1.1. Podpora prodeje TUTORIAL Ing. Vilém Kunz,Ph.D.
Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Office I. Miroslav Lorenc.
Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)
Distanční vzdělávání na VŠFS
2OP484 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP484 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Kombinovaná forma studia Východiska k realizaci. Kombinovaná forma studia Podle VŠ zákona – kombinace prezenční a distanční formy Obsahuje tedy prvky.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
DRMS Forum září 2009 Elektronický vzdělávací systém Jan Pavlica.
Tvorba e-learningových kurzů v LMS Moodle
CZ.1.07/2.2.00/ Centrum interaktivních a multimediálních studijních opor pro inovaci výuky a efektivní učení Těší mě, já jsem IS, Informační systém.
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“ doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. šéf CVT, jeden z tvůrců systému Informační systém Masarykovy.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Fyzická geografie Podzim 2014 Z0026/2 – čtvrtek 18 – 18.50, Z4 Z0026/3 – čtvrtek 19 – 19.50, Z4 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej.
Fyzická geografie Podzim 2013 Z0026/4 – pondělí 13 – 13.50, Z3 Z0026/5 – pondělí 12 – 12.50, Z3 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2011/2012. Struktura a plán semestru 8 hodin 8 hodin 2x2h (6h) 2x2h (6h) 1x80min(2h) 1x80min(2h) 1. Úvod, organizace.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2008/2009. Struktura a design IS MU Jedinečný Informační systém v ČR Jedinečný Informační systém v ČR Desetitisíce uživatelů.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Organizační formy vzdělávání Anotace: Výukový materiál je určen pro učitele jako osnova při výkladu učiva ORGANIZAČNÍ FORMY VZDĚLÁVÁNÍ. V prezentaci je.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
2OP863 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP863 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Jak na IS Informační systém Masarykovy univerzity is.muni.cz Julie Haladová IS-technička PrF 2013.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Důležité aplikace v IS MU
Didaktické prostředky
Nástroje podpory uživatelů
Možnosti audio-vizuálních aplikací v IS MU Mgr. Jitka Daňková
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Důležité aplikace v IS MU
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Editace interaktivních osnov etech schůzka
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Potravinářské zbožíznalství
Možnosti e-learningu v IS MU a ukázky tvorby multimediálních učebnic
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Transkript prezentace:

E-learning v ISu Kontakt na e-technika:

Počítače ve výuce kombinované studium celoživotní vzdělávání podpora prezenčního studia:  posílení vysokoškolského charakteru studia  kurzy s velkým počtem studentů  kladné reakce ze strany studentů

Studijní materiály texty (Word, html,.pdf, prezentace v power pointu atd.) obrázky, mapky naskenované materiály (např. ze zahr. publikací, staré tisky atd.) odkazy do internetu hudební nahrávky třídění materiálů do složek podle témat apod.

Nový vzhled studijních materiálů studijní materiály budou mít novou grafikunovou grafiku složka i soubor se otevírají kliknutím na název nové materiály se vkládají přes „operace” nebo pomocí ikonek pod ikonkou klíče (možná změna ikony) jsou podrobné informace je možné pracovat s několika objekty zároveň (smazat, přesunout apod.)

Sbírání úkolů (odevzdávárny) studenti Vám vloží svoje referáty, seminární práce apod. do složky, kterou k tomu určíte možnost nastavit termín odevzdání výhodnější než (větší soubory, antivir, přehlednost)

Přihlašování se na referáty tzv. Rozpisy studentůRozpisy studentů nastavení termínů přihlašování stejné podmínky pro všechny možnost podmínit výběr referátu Vaším souhlasem přehled o zadaných úkolech

Poznámkové bloky průběžné hodnocení student vidí pouze svůj výsledek je možné blok studentům nezveřejnit (vlastní poznámky) možnost automatického i jedno- rázového sčítání více blokůautomatického využití informací z bloků k hodnocení

Sylabus přednášek tzv. Interaktivní osnovaInteraktivní osnova kromě klasického sylabu umožňuje i odkazovat na studijní materiály v ISu i na webové stránky přehlednost (zejména při větším počtu materiálů) lze tam zveřejnit i pokyny pro výuku při přemístění studijního materiálu je třeba změnit odkaz!

Diskusní fóra organizační záležitosti (studenti vidí odpověď spolužákovi, neptají se mailem na stejnou věc) kladení problematizujících otázek studentům, diskuse na témata související s výukou moderování může být náročné

Procvičování, testování tzv. sady otázek a odpovědníky různé typy otázek (1 možnost správně, více možností správně, přiřazování, výběr z odpovědí, doplňování textu nebo čísla, uspořádání slovosledu vytváření volné odpovědi) různé typy otázek výkladový text prokládaný otázkamiprokládaný otázkami vzorové řešení (klíč)klíč různé nastavení (možnost opakovaně odpovídat apod.) propojení s pozn. bloky (přenos bodů) ankety, průzkumy apod. ankety

Procvičování, testování vhodné např. pro výuku jazyků, pro testo- vání znalostí typu osobnosti, letopočty apod. možnost zkoušení „na ostro” u počítačeu počítače možnost omezit, kdy a z jakých počítačů se může test psát automatické vyhodnocení u testových otázek i možnost skenování písemek a automatické opravy (scannery?)

Rozsáhlé kurzy IS umožňuje i tvorbu rozsáhlých e- learningových kurzů časově náročné nutné dobře promyslet realizaci a výstavbu kurzu možnost využití v budoucnosti: distanční a celoživotní vzdělávání

Pomoc e-technika školení (individuální, skupinové, „klikací˝ u počítače) vyškolení „pomocných sil˝ praktická pomoc s obtížnými operacemi konzultace osobní (na Vašem pracovišti) i prostřednictvím u: navržení vhodného postupu kontaktování vývojového týmu při problémech více viz Nápověda → E-learning → K čemu je e-technik?K čemu je e-technik

Nápověda a ukázky nápověda v ISu: odkaz „Nápověda” v pravém sloupečku v záznamníku učitele „Studium” v pravém sloupečku → e-learning: zde jsou i ukázky otázek a odpovědníků materiály ze školení: IS MU → „Lidé” → „Jana Mikulová” → odkaz „studijní materiály pro e-learning” v dolní části stránkyv dolní části stránky ukázky dalších studijních materiálů: odkaz „ukázky studijních materiálů” tamtéž

Děkuji za pozornost a těším se na spolupráci. ☺ Jana Mikulová