Vítejte na farmě KLIKEJ!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kamila Kopecká Denisa Brusová DOMÁCÍ ZVÍŘATA. Kamila Kopecká Denisa Brusová DOMÁCÍ ZVÍŘATA.
Advertisements

EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Pracovní listy zvířata
V jakém smyslu můžeme tato slova používat?
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem B, b Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Zelenina a stín Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem A, a
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem I, i
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem V, v Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
MLÁĎATA ZVÍŘAT KVARTETO
Řekni, proč se tomu směju?
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Z, z
VYBER, CO NA OBRÁZEK NEPATŘÍ. ŘEKNI PROČ.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Y, y
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Pec pod Sněžkou, okres Trutnov Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum: 24.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
VY_32_INOVACE_36_Domácí zvířata Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Žaneta Fiebigerová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem N, n
Vyber, co na obrázek nepatří, a řekni proč.
Interaktivní třídění domovního odpadu.
SUDÁ A LICHÁ ČÍSLA Pojďte si se mnou procvičit, co jsou sudá a lichá čísla. Autorem materiálu a všech jeho částí, není - li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra.
V jakém smyslu můžeme tato slova používat?
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem T, t
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
PRASE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Třídíme podle dvou kritérií
Řekni, proč se tomu směju?
PŘIŘAZOVACÍ KARTY K VYTISKNUTÍ
Kartičky k opakování slovní zásoby k vytisknutí a pracovní list
Řekni, kde je koťátko! Klikej !
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem O, o
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem J, j
PEXESO NAŠE ZVÍŘATA francouzsky
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Kartičky k opakování slovní zásoby k vytisknutí a pracovní list
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Jak se řekne… zvířátka Postup práce:
Černý Petr naše zvířata - francouzsky
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
Černý Petr naše zvířata − rusky
Vítejte v Písmenkově − seznamte se s písmenkem D, d
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
PEXESO NAŠE ZVÍŘATA ruský jazyk
Letní bouřka Klikej! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem P, p
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO PODPORA PRO VÝUKU
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Řekni, kde je koťátko! Klikej !
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Co jí králíček Ušáček nejraději?
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
Ruský obrázkový slovník III Naše zvířata − Наших животных
PEXESO NAŠE ZVÍŘATA anglicky
Černý Petr naše zvířata − anglicky
MLÁĎATA ZVÍŘAT PREZENTACE
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Transkript prezentace:

Vítejte na farmě KLIKEJ! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. KLIKEJ!

Poznávejte zvířátka, říkejte, jaké dělají zvuky, kde žijí anebo čím se živí. Haf Haf

Znáte písničku o pejskovi? Skákal pes, přes oves, přes zelenou louku, šel za ním myslivec,  pero na klobouku...

ga ga ga

Znáte písničku o husách? Když jsem husy pásala... Maličká su, husy pasu... Andulko šafářova, husičky nemáš doma...

mňaau

A co písnička o kočce? nebo říkadlo: Kočka leze dírou, pes oknem... Naše kočka strakatá, měla čtyři koťata. Jedno mourek, druhé bílé, třetí žluté, roztomilé. A to čtvrté strakaté, po mamince okaté.

Buuu

Také kravičky se objevily v písničkách: Dú kravičky, dú, z pastvy dědinú. Co to ale značí, že se tuze mračí, dneska k večeru, dneska k večeru.

káč káč

Možná znáte tuto písničku celou: Když jsem já sloužil to druhé léto, vysloužil jsem si kachničku za to. A ta kačka bláto tlačká, a to kuře krákoře, běhá po dvoře, má panenka pláče doma v komoře.

Mééé, mééé

Lidové říkadlo o koze: Naše koza strakatá měla pěkná kůzlata. Sousedova vedlejší, měla ještě pěknější.

Íháááá

Také o koníčkách bylo složeno mnoho písniček: Když jsem já ty koně pásal... Okolo Třeboně... Až já pojedu přes ten les, jen ty mě koníčku pěkně nes...

Chro Chro

Také prasátko se objevilo v písničce Když jsem já sloužil... Když jsem já sloužil to čtvrté léto, vysloužil jsem si vepříka za to. A ten vepř jako pepř, a ta husa chodí bosa, a ta kačka bláto tlačká, a to kuře krákoře, běhá po dvoře, má panenka pláče doma v komoře.

Bee-e

Ovečka v lidových písních: Běžela ovečka hore do kopečka a za ní beránek žalovat na zámek...

Kokodák Ki-ki-ri-kíí

Lidové říkadlo o kohoutu: Kde je kohout? Na dvoře. Kde je myš? V komoře. Pejsek je v předsíni, kočička v kuchyni, krávy jsou ve stádě, kozy jsou v zahradě.

Všem těmto zvířátkům se říká hospodářská nebo také domácí zvířata Všem těmto zvířátkům se říká hospodářská nebo také domácí zvířata. Je to proto, že člověku poskytují užitek. Dokážete podle obrázků určit, které zvířátko nám poskytuje tyto věci?

Znali jste zvířátka? Tak co třeba malá odměna?

Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit. 2011-03-05]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Pes: <http://www.clker.com/clipart-63951.html> Pes s kostí: <http://www.clker.com/clipart-23275.html> Pelíšek: <http://www.clker.com/clipart-11723.html> Kočka: <http://www.clker.com/clipart-6990.html> Myš: <http://www.clker.com/clipart-10111.html> Mléko: <http://www.clker.com/clipart-3921.html> <http://www.clker.com/clipart-14863.html> Kráva: <http://www.clker.com/clipart-11670.html> Kůň: <http://www.clker.com/clipart-6999.html> Prase: <http://www.clker.com/clipart-13631.html> Ovce: <http://www.clker.com/clipart-11663.html> Kachna: <http://www.clker.com/clipart-4605.html> Kohout: <http://www.clker.com/clipart-3320.html> Husa: <http://www.clker.com/clipart-goose.html> Husa: <http://www.clker.com/clipart-goose-4.html> <http://www.clker.com/clipart-goose-bird.html> Kachně: <http://www.clker.com/clipart-40442.html> Kachna: <http://www.clker.com/clipart-3069.html> Smajlík: <http://www.clker.com/clipart-4256.html> Koza: <http://www.clker.com/clipart-11795.html> <http://www.clker.com/clipart-3448.html> Prase2: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sow_with_piglet.jpg> Ovce: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flock_of_sheep.jpg> Kráva: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cesky_strakaty_krava.jpg> Psí bouda: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:DogHouse_Dash_President_Harrison.jpg> Rybník: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bezdrev_in_October.jpg> Sýr: <http://www.clker.com/clipart-12558.html> Vejce: <http://www.clker.com/clipart-4066.html> Šunka: <http://www.clker.com/clipart-10022.html> Pečené kuře: <http://www.clker.com/clipart-3283.html> Pečená kachna: <http://www.clker.com/clipart-11197.html> Peří: <http://www.clker.com/clipart-26250.html> Zloděj: <http://www.clker.com/clipart-burgular-robber-theif.html> Vlna: <http://www.clker.com/clipart-2549.html> Kmeny: <http://www.clker.com/clipart-25040.html> Uveřejněné odkazy [cit. 2011-03-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: LUDEK. Pole2: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pole_v_Cesku_lan_bez_mezi.jpg> PENG. Hnůj: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Misthaufen16.JPG> ERVÍN POSPÍŠIL. Slepice: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Hen_with_chickens_in_native_breeding.jpg> FLICKRLICKR. Tráva: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Grass-JW.jpg> MAREK SILARSKI. Kůň: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:%C5%B9rebak_1.jpg> JERZY OPIOŁA. Salaš: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Podska%C5%82y_a6.jpg> ADRIAN.BENKO. Pšenice: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Wheat_field.jpg> PACKA. Rybník: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Prague_Hrncire_Smatlik.jpg> TOMASZ KURAN. Stodola: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Barn_in_Poland01.jpg>