Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů
Word – Zásady psaní textu
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů Co jsou textové editory? Textový editor WriterSpuštění editoru Okno programu Writer.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
INFORMATIKA 7 Úprava dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Kreslíme vektorovou grafiku (6) Práce s textem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (3)
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME: 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma Dostupné z Metodického portálu.
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/17.
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Lokální úpravy Autor: Mgr. Aleš Kozák.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Lineární funkce VY_32_INOVACE_056_Lineární funkce
Kreslíme vektorovou grafiku (1) v programu Zoner Callisto
wordart wordart wordart wordart wordart wordart
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Formátování dokumentu
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Kreslíme vektorovou grafiku (6)
WORDPAD Textový dokument.
Grafická úprava formuláře
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
KŘESŤANSTVÍ AKTIVITY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Vkládání grafických objektů
WordArt, SmartArt, Tvary
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Interaktivní procvičování barev a paměti na tvary těles.
Ovoce hrou Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
FORMÁTOVÁNÍ DOKUMENTU
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ZNALOST IKON VE WORDu Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
Formátování dokumentu
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
Zakresli dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Dělení desetinného čísla desetinným číslem
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Barvy a tvary logické řady
Najdi dva stejné obrázky
Název učebního materiálu
Pořadí obrázků – drak Postup práce:
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Orofacionální cvičení III.
Pracovní list 1) Do které kategorie jazyků se řadí španělština?
Transkript prezentace:

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Formátování dokumentu Co je formátování Formátovací panel Některé zásady pro formátování Formát písma Formát odstavce

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Formátování Formátováním měníme vzhled textu. Chceme zvýraznit vše podstatné a důležité. Přidáváme obrázky, tabulky či grafy, aby se dokument stal názornějším, přehlednějším, přitažlivějším. Nesmí to ovšem být na úkor přehlednosti a srozumitelnosti.

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Co můžeme formátovat Můžeme měnit vzhled celého dokumentu, odstavce, věty, slova nebo jen písmene.

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Formátovací panel Pro formátování textu používáme formátovací panel, ve kterém měníme druh a tvar písma, jeho velikost, řez písma, barvu písma, zvýraznění či barvu pozadí. druh a tvar písma velikost písma řez písma (tučné, kurzíva, podtržené) formát odstavce barva písma zvýraznění barva pozadí

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Některé zásady pro formátování Nepoužíváme příliš druhů písma různých velikostí a barev. S množstvím vkládaných obrázků to nepřeháníme. Každým textem chceme něco sdělit. Rozvážíme nejprve co a komu. Poté tomu přizpůsobíme styl. Máme-li text již napsaný, musíme při úpravě formátu nejprve vybrat a označit část dokumentu, který chceme upravit. Velmi záleží na správném pravopisu napsaného textu, to je důležitější než sebelepší formát.

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Formát písma 1) Druh a tvar písma 2) Velikost písma 3) Řez písma 4) Barva písma

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Formát odstavce Každému odstavci v textovém dokumentu zadáme určitý vzhled (vlastnost): 1) Zarovnání odstavce k levému okraji k pravému okraji na střed stránky do bloku

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Formátujeme odstavce 2) Odrážky a číslování Číslování nebo odrážky (symboly) vkládáme do seznamů. Tvar odrážek si můžeme zvolit.

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Formátujeme odstavce 3) Odsazení odstavce Pro větší přehlednost někdy použijeme odsazení. Odsazujeme pomocí zarážek na pravítku. Můžeme si je přesunout tažením myši. Kliknutím si vložíme další zarážky. Navíc můžeme v odstavci odsadit nebo předsadit první řádek.

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Vyzkoušejte si samostatně Na počítači spusťte textový editor a seznamte se s formátovacím panelem. Využijte nápovědu. Vyučujícího požádejte o pracovní list věnovaný formátování dokumentu. Podle pracovního listu plňte postupně všechny zadané úkoly. Hotovou práci předveďte ostatním spolužákům a poté vyučujícímu.