Jihočeský kraj = poznávací soutěž = Pravidla soutěže Pravidla soutěže START! Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!
Advertisements

Jihočeský kraj C.
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37,
Jihočeský kraj - procvičování
Cestujeme po jižních Čechách
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Jihočeský kraj.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Před, za, pod, nad aktivita
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Zelenina a stín Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Řekni, proč se tomu směju?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Klikni na správnou řeku nebo vodní nádrž
Karel Čapek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ladislava Drnková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VODSTVO ČR Vodopády, jezera, rybníky a přehrady na území Česka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Graclík. Dostupné.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vodopády, jezera, rybníky a přehrady na území Česka
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Sýr a myška Na snímcích 2, 3, 4 a 5 jsou kartičky určené k vystřižení a zalaminování. Dítě pracuje dle pokynů: Podej mi myšku, která je vedle sýra atd.
Interaktivní třídění domovního odpadu.
Jezera, bažiny a rybníky
Královéhradecký kraj-opakování
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!
VY_52_INOVACE_16_02_Jihočeský kraj
Zakresli dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Třídíme podle dvou kritérií
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Barvy a tvary logické řady
Najdi dva stejné obrázky
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Farben Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
Pořadí obrázků – drak Postup práce:
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Orofacionální cvičení III.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Černý Petr 1−10 Pomůcka se skládá z 21 karet. Na deseti kartách jsou čísla od 1 do 10, na deseti kartách jsou odpovídající skupiny teček a na poslední.
Transkript prezentace:

Jihočeský kraj = poznávací soutěž = Pravidla soutěže Pravidla soutěže START! Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

 Doplňte názvy sousedních krajů / státu c) a) b) d) e)

a) nejvyšší vrchol m n. m. b) nejvyšší vrchol na české straně m n. m. 

 Nejstarší kamenný most v Čechách Soutok Křemelné a Vydry Název řeky

 Řeka známá jako Mekka vodáků…

 Jihočeské pánve a) rybník Rožmberk, pánev... b) Rybník Bezdrev, pánev...

 Největší vodní nádrž v Jihočeském kraji a v ČR

 …..… elektrárna …….. doplň

 Malše Vltava Město …

 Volyňka Otava Město …

 Pomník Jakuba Krčína na hrázi rybníka Svět Lázeňské město uprostřed rozsáhlé rybniční pánve…

Konec prezentace Zpět na úvodní stranu Na stránku „správná řešení“ (jen pro učitele) The END

Použité zdroje: Číslo snímku, zdroj: (1) Znak kraje: obrázek dostupný pod licencí public domain na www: (2) Mapa: obrázek dostupný pod licencí public domain na www: (3) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: a (4) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: a (5) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www:, od_Lu%C5%BEnice_na_Star%C3%A9_m%C4%9Bsto.jpg obr.: autor (6) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www:, Klip: (7) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www:, (8) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www:, (9) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www:, (10) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: ahttp://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Zasn%C4%9B%C5%BEen%C3%BD_st%C5%99ed_Strakonic.jpg, (11) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www:,

Pracovní list SnímekPísm. Řešení SnímekPísm. Řešení 1a)4 b)5a) c)b) d)6 e)7 2a)8 b)9 310

Pracovní list – správné řešení pouze pro učitele!!! SnímekPísm. Řešení SnímekPísm. Řešení 1a)Plzeňský4Lužnice b)Středočeský5a) Třeboňská pánev c)Vysočinab) Českobudějovická pánev d)Jihomoravský6Lipno e)Rakousko7 Jaderná el. Temelín 2a)Velký Javor8 České Budějovice b)Plechý9Strakonice 3Otava10Třeboň Zpět na úvodní stranu

Pravidla soutěže Formou soutěže se opakuje téma: Jihoč. kraj Soutěž se skládá z 10 snímků Časování … automaticky po vteřinách podle náročnosti zápisu Žáci zapisují výsledky do pracovního listupracovního listu Doporučené hodnocení: 8 a více správně …1 (motivační hodnocení) Řešení – po ukončení prezentace pustí učitel prezentaci znovu a seznámí žáky se správným řešením u každého snímkusprávným řešením Zpět na úvodní stranu