BudíkBudík Budík je volně šiřitelný osobní organizér. Slouží pro osobní organizaci času, úkolů, kontaktů, poznámek a obecně údajů uživatele, které uchovává.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Advertisements

Pro Windows Vista/XP/9x/2000
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Microsoft Office OneNote
Internetový (webový) prohlížeč. Druhy prohlížečů 1. byl v roce 1993 NCSA Mosaic Následovaly další … Netscape 1.0 Netscape 2.0 Netscape 3 Gold Zdroj:
Software – aplikace, programy
SOFTWARE operační systémy
Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Nástroj pro prezentace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.11 Téma: Windows Číslo projektu:
Vytvoření nového účtu na Gmail. Odeslání u na konkrétní ovou adresu.
Základy práce s počítačem – lekce I. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Architektura systému Windows
Jednoduché aplikace ve Windows Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_aplikace_widows Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Microsoft ® Lync ™ 2010 Školení k delegování. Cíle V tomto kurzu se dozvíte, jak provádět následující akce: Nastavení přístupu delegáta v aplikaci Outlook.
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
Představujeme službu Samepage
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
Práce se šablonami v MS Word 2007
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
Ventrilo.  Ventrilo je:  - Nezávislý hlasový komunikační program  Slouží:  - Pro lepší domluvu při hraní her.  - Pro normální pokec lidí.
S O F T W A R E Šablona 32 VY_32_INOVACE_6_5_Operační systémy.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
2OP381 Manažerská informatika 1
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
MS Word Hromadná korespondence v MS Word 2007.
Operační systémy. Operační systémy Operační systém je základním programovým vybavením nezbytně nutným pro provoz počítače. Poznámka: Operační systém.
U072 Microsoft Office OneNote 2007
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
Operační systémy Název a adresa školy
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Konfigurace Windows VY_32_INOVACE_10_1_05_AP.
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Databáze MS ACCESS 2010.
1 TaHoma – Interaktivní prezentace Michal Tichý, 4. srpna 2015.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Operační systém (OS) Základní funkce operačního systému: – Zajištění komunikace s okolím. – Řízení a zpracování programů. – Údržba informací na externích.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Řešení inventarizace hmotného majetku
SOFTWARE Operační systémy.
Bezpečnostní technologie I
Operační systém Windows
Operační systém Windows
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Windows 7.
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Nástroje podpory uživatelů
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Školení IS - 7 Rozvrh, Záložky.
Program Software602 Form Filler
Transkript prezentace:

BudíkBudík Budík je volně šiřitelný osobní organizér. Slouží pro osobní organizaci času, úkolů, kontaktů, poznámek a obecně údajů uživatele, které uchovává v uživatelském diáři.

Jeho hlavní náplní je organizování vašeho času. Konkrétně se jedná o psaní všech možných poznámek a činností, které si můžete přehledně uspořádat do kalendáře podle nejrůznějších priorit. Budík vás na ně pak v průběhu dne, týdne či několika měsíců upozorňuje vámi vybranými zvukovými signály, textem apod.

Vlastnosti Kalendář - denní, týdenní, měsíční a roční přehled Akce, schůzky, události a výročí s možností opakování a připomínání Seznam úkolů - zpožděné, současné, budoucí a dokončené úkoly Poznámky - přehledné řazení do složek Kontakty - údaje osob a skupin, základní a volitelné položky Pro rychlé přepínání mezi jednotlivými stránkami programu slouží pracovní lišta Důležitost a bezpečnost dat - priority a stupně utajení, možnost aktivace hesla Hlídací režim - ukrytí programu a běh na pozadí Možnosti automatické aktivace připomenutí a deaktivace při nečinnosti Budík je primárně určen pro operační systémy Windows 95 a 98, bez větších potíží však pracuje i v novějších systémech (Windows NT, 2000, XP).

Program je určen pro středně náročné uživatele, kteří se nespokojí s pouhými utilitami pro nastavení alarmu nebo s nálepkami na ploše, ale na druhou stranu zase nechtějí zápasit s rozsáhlými aplikacemi typu MS Outlook. Budík je osobní organizér, proto nepodporuje sdílení dat více uživateli (tzv. pracovní skupiny). O to více dbá o bezpečnost osobních dat. Hlavními cílovými skupinami uživatelů tedy budou patrně studenti, zaměstnanci malých firem a lidé používající počítač v domácnosti. Budík je k dispozici pouze v české verzi, a je tedy určen pro české uživatele. Slovenští uživatelé mohou v současnosti používat lokalizované slovenské svátky. (Používat ho mohou samozřejmě také lidé z jiných zemí, ovšem v některých případech si budou muset zvyknout například na odlišné uspořádání týdne či jiný formát reprezentace času apod.) Budík však rozhodně není kopií některé z těchto aplikací, ale snaží se řešit organizaci osobních dat vlastním způsobem a z ostatních aplikací přebírá pouze osvědčené a mezi uživateli oblíbené prvky a funkce (např. dělení dat na akce, úkoly, poznámky a kontakty, zobrazování časových přehledů, připomínání,...). Hlavní výhodou oproti zahraničním programům je bezproblémové použití v českém prostředí. V současné době vzniká nová verze programu, nazvaná Budiik. Hlavními novinkami by měly být nejrůznější možnosti sdílení a práce v rámci skupin (client-server), synchronizace dat, snadná lokalizace a větší provázanost s operačním systémem při zachování jednoduchosti, rychlosti a uživatelské přívětivosti. Více informací naleznete na stránkách