ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Správní právo Pojem správního práva.
Advertisements

ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING X. Environmentální informační systémy.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
Registr dlužníků státu
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Specializovaná elektronická média pro veřejnou správu, Projekt Matra – Solón Solón Matra.
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Právo na informace Tereza Danielisová,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Sdílení dat a registry VS Ing. Vladimír Hořejší Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
SOLÓN elektronická publikace pro pracovníky veřejné správy a návštěvníky knihoven Vydavatel: Triada, spol. s r. o. Ing. Barbora.
Standard ISVS a weby KrÚ a MěÚ Jaroslav Svoboda Ministerstvo vnitra ČR.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Technické řešení PostSignum QCA
Novelizace zákona č. 365/2000 Sb., o ISVS Hradec
MIDAS v kontextu veřejné správy a návaznost na standardy ISVS v oblasti metadat Bronislava Horáková vedoucí projektu MIDAS ISSS 2003 Sdružené pracoviště.
ISSS 2005 Spolupráce projektu PVS a ePUSA Konference ISSS 2005 Autor:Jan Ježek MARBES CONSULTING s.r.o. Palackého nám Plzeň.
Vnitřní správa M. Horáková 1..
Portál veřejné správy Prezentační část
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Elektronický identifikátor jako průkaz pojištěnce zdravotního pojištění Ing. Radek Papp vedoucí projektu EI Informace o projektu.
Veřejné informační služby a Standardy ISVS
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Specializovaná elektronická média pro veřejnou správu Solón Deník veřejné správy.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Interaktivní personální portál
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Telekomunikační a informační infrastruktura
Informační zdroje české veřejné správy
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa snazší přístup k právu a k informacím o jeho změnách pro podnikatele JUDr. Vít Šťastný a Mgr. Aleš Gola Ministerstvo.
Transkript prezentace:

ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy Cílem projektu Portál veřejné správy je vytvoření jednotného přístupového místa k zaručeným informacím a elektronickým službám veřejné správy pro občany, podnikatelské subjekty i orgány a organizace veřejné správy Povinnost vytvářet a spravovat portál veřejné správy je uložena Ministerstvu informatiky zákonem č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Z historie projektu Projekt byl zahájen již v roce 2001 tehdejším Úřadem pro veřejné informační systémy analýzou informačních potřeb analýzou možností technického zabezpečení projektu Portálu veřejné správy přípravou strategie projektu

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Aktivity Ministerstva informatiky navázalo na předchozí analytickou činnost vytvořilo pracovní skupiny pro přípravu jednotlivých částí projektu vytvořilo meziresortní koordinační skupinu stanovilo hlavní zásady projektu

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Hlavní zásady projektu maximálně využít existujících datových zdrojů především v oblasti státní správy a samosprávy maximálně využít existující řešení a na stávající řešení co nejúčelněji navázat data pořízená v rámci jednoho z projektů jsou k dispozici všem ostatním data pro potřeby portálu veřejné správy se budou pořizovat pouze jednou portál bude budován postupně

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Návaznost na existující projekty Projekty Ministerstva vnitra – Phare ePUSA Portál Businessinfo Elektronická vlídná administrativa - EVA Města a obce online

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Postup prací na projektu Konceptuální model Transakční část Obsahová struktura portálu veřejné správy Adresář úřadů Zapojování existujících projektů Katalog životních situací

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 První funkce portálu veřejné správy Adresář statní správy a samosprávy Postupy pro řešení životních situací občana Zveřejňování platného znění zákonů včetně směrnic a předpisů Evropské unie Katalog elektronických informačních zdrojů Ostatní služby portálu (ankety, fóra, monitorovací systém MONIS) Dostupnost agend s dálkovým přístupem – MF, MPSV

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Legislativní rámec Zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Standard ISVS pro zveřejňování vybraných informací ve veřejné správě způsobem umožňujícím dálkový přístup, uveřejněný ve Věstníku ÚVIS č. 7/2001

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Legislativní rámec Usnesení vlády č. 1259/2002, které stanoví metodiku pro sjednocení analýzy veřejných služeb Usnesení vlády č. 875/2000, které stanoví základní principy jednotného postupu Nařízení vlády č. 364/1999 Sb., kterým se upravuje součinnost orgánů státní správy s obcemi při zajišťování povinností obcí podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Širší legislativní rámec Zákon č. 101/1999 Sb., o ochraně osobních údajů Zákon č. 121/2000 Sb., o právu autorském Zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech Zákon č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu Zákon č. 365/2000 Sb., informačních systémech veřejné správy Návrh Standardu ISVS 024/01.01 pro popis informačních zdrojů ve veřejné správě (DCMI)

ISSS 2003 PARTNER PROJEKTU PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY

ISSS Správce a provozovatel: Dodavatel služby: Hlavní řešitelé: Partneři projektu:

ISSS 2003 Děkuji Vám za pozornost Ing. Dana Bérová