KAPRADINY VALÉRIE75. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dryopteris_filix-mas_001.jpg>.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kapraďrosty (Pteridophyta) VY_32_INOVACE_3.1.Bi1.15/Li
Advertisements

ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Kapraďorosty – Plavuně, Přesličky a Kapradiny
LIŠEJNÍKY - MECHY - KAPRADINY PLAVUNĚ A PŘESLIČKY
KAPRAĎOROSTY Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
KAPRADINY.
 Jsou středně velké rostliny  Semenné rostliny  Zelené, fotosyntetizují  Obývaly naši Zemi už před 350 mil. lety  V té době – stromovitý vzrůst –
KAPRAĎOROSTY VY_52_INOVACE_B1 – 32 AUTOR: Mgr. Iveta Bartošová
Opakování výtrusné rostliny
MECHOROSTY Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslav Navrátil. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Majerčáková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR. Autor.
Vyšší rostliny, kormus, rodozměna, gametofyt, stélka, sporofyt
Kapradiny 6. třída Mgr. Zuzana Holemá Skřivánková
Elektronická učebnice - II
KAPRAĎOROSTY.
VÝTRUSNÉ ROSTLINY MECHOROSTY a KAPRAĎOROSTY
rostliny, které se rozmnožují výtrusy, jsou zelené, nekvetou
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.11 Anotace: Prezentace seznamuje s výtrusnými rostlinami, životním cyklem, zástupci. Vzdělávací oblast: Třídění rostlin, výtrusné.
Anotace: Soubor se skládá z teoretického příspěvku, který je námětem
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Kapradiny 6. třída Mgr. Zuzana Holemá Skřivánková
Plavuně /Lycopodiophyta/
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
Oddělení: Kapraďorosty
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
MLÁĎATA ZVÍŘAT KVARTETO
LISTNATÉ STROMY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
MECHOROSTY Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslav Navrátil. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Plavuně, přesličky Botanika vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
LISTNATÉ STROMY PEXESO
Vyšší rostliny (Cormobionta)
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování učiva.
Výtrusné rostliny - kapradiny
Kapraďorosty – kapradiny
Kapraďorosty.
KAPRADINY VALÉRIE75. [cit ]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: .
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
Přesličky, plavuně.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu
Kapradiny.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Kapraďorosty – plavuně, přesličky
Mechy a kapradiny. Mechy  na vlhkých místech bez vrstvy listí  mechové polštáře – tvořené jednotlivými rostlinami  chrání půdu před vysycháním  žije.
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO PODPORA PRO VÝUKU
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
Kapraďorosty.
Na které písmenko začíná obrázek?
PLAVUNĚ Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslav Navrátil. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Transkript prezentace:

KAPRADINY VALÉRIE75. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dryopteris_filix-mas_001.jpg>. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Tomáš Sobotka. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Stavba kapradiny list mladý list oddenek kořeny [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Koeh-202.jpg>.

Stavba kapradiny Na listech jsou výtrusnice s výtrusy (pomocí nichž se kapradiny rozmnožují). DANIELCD. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:SoriDicksonia.jpg>. VINCENTZ, Frank. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dryopteris_filix-mas4_ies.jpg>.

Život kapradiny výtrusnice výtrusy prokel samičí pohlavní orgán oplození samčí pohlavní orgán

Život kapradiny Některé kapradiny se rozmnožují vegetativně (pomocí oddenku). oddenek [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pteridium_aquilinum_nf.jpg>.

Zástupci kapradin v naší přírodě Hasivka orličí - naše největší kapradina - roste na písčitých půdách v borových lesích RASBAK. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Adelaarsvaren_plant_Pteridium_aquilinum.jpg>. XEMENENDURA. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pteridium_aquilinum.JPG>.

Kapraď samec Roste ve vlhkých stinných lesích WILLOW. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Unknown_001.jpg>.

Papratka samičí Má ráda vlhké stinné lesy. MPF. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Athyrium_filix-femina0.jpg>.

Osladič obecný Stinná místa, skály, trouchnivějící kmeny Nasládlý oddenek [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:DSCN3854_resize.JPG>.

Stromové kapradiny V dnešní době výskyt v tropických lesích, např. Austrálie, Nový Zéland, Indonésie, Filipíny atd. V období prvohor všude NEPGROWER. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cloud_forest_mount_kinabalu.jpg>.

PŘESLIČKY [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Equisetum_arvense_nf.jpg>.

PŘESLIČKY Plazivé oddenky Stonky jsou duté, přeslenitě větvené. Výtrusnicové klasy s výtrusy Rozmnožují se výtrusy i vegetativně (rozrůstáním oddenků).

Přeslička rolní Jarní lodyha KROPSOQ. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Equisetum_arvense_2005_spring_002.jpg>.

Přeslička rolní Letní (zelená) lodyha MPF. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Equisetum_arvense_foliage.jpg>.

Přeslička lesní CIRCEUS. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Equisetum_sylvaticum.jpg>.

PLAVUNĚ Stonek nečlánkovaný, hustě porostlý drobnými čárkovitými listy Na konci stonků výtrusnicové klasy s výtrusy RASBAK. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lycopodium_clavatum.jpg>.

Plavuň vidlačka [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Koeh-219.jpg>. BERNDH. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lycopodium_clavatum_151207.jpg>.

Vranec jedlový PLEPLE2000. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lycopodiophyta_pl.jpg>. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lycopodium_selago_nf.jpg>.

Černé uhlí Vzniklo zuhelnatěním prvohorních stromovitých kapradin, přesliček a plavuní. POWERHAUER. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Handvoll_Gold.jpg>.

Opakování − popiš stavbu těla kapradiny list mladý list oddenek kořen [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Koeh-202.jpg>.

Zodpověz otázky Co to znamená, když řekneme, že se některé kapradiny rozmnožují vegetativně? Jak se rozmnožují kapradiny? Jak se jmenuje naše největší kapradina? Kde dnes můžeš najít stromové kapradiny? Jak se rozmnožují přesličky? Jmenuj některého zástupce plavuní.

Pokus se pojmenovat… Osladič obecný Hasivka orličí [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:DSCN3854_resize.JPG>. Osladič obecný Hasivka orličí RASBAK. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Adelaarsvaren_plant_Pteridium_aquilinum.jpg>.

Přeslička rolní Stromové kapradiny MPF. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Equisetum_arvense_foliage.jpg>. Stromové kapradiny NEPGROWER. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cloud_forest_mount_kinabalu.jpg>.

Vranec jedlový PLEPLE2000. [cit. 2011-04-05]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lycopodiophyta_pl.jpg>.