Hnojiva, pesticidy Materiál byl vytvořen v rámci projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Na zahrádce s chemií.
Advertisements

VY_32_INOVACE_ 04 - Znečišťování vod
Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
Významné soli Mgr. Helena Roubalová
PESTICIDY Pesticidy jsou chemické prostředky, které se užívají k zamezení ztrát na kulturních rostlinách, zásobách potravin i krmiv. Podle biologické účinnosti.
geneticky modifikované rostliny
Mechanizační prostředky na ochranu rostlin
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Hnojiva anorganická Kód VM:
Spotřeba pesticidů v ČR
Didaktické testy pro ověřování znalostí
PEDOSFÉRA PŮDA NA ZEMI.
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Hnojiva organická Kód VM:
Plevele polí a luk Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.18
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI614 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
Ekologie a životní prostředí- Ochrana sladkých vod
Magisterské studijní programy FVL a FVHE
Krajina a životní prostředí
Hnojiva David Folwarczný.
SÓJA LUŠTINATÁ (Glycine max).
Kovy 1 Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
Nekovy 1 Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
Plasty Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Ochrana plodin proti škodlivým činitelům
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_481_Př7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:
VLIV ZEMĚDĚLSTVÍ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Pěstování trav na semeno
Ing. Eliška Kotíková Kokořínsko,
Východní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Postřiky proti škůdcům Kód VM:VY_52_INOVACE_64_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin Tematická oblast:Škůdci.
Chemie pro člověka.
Austrálie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Ekologické zemědělství Pavlína Šrámková. Ekologické zemědělství Nařízení Rady (ES) 834/2007 – od nahrazuje Nařízení Rady 2092/1991 Zákon č.
Pěstování trav na semeno
Soli Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Kovy 2 Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
PEDOLOGIE A OCHRANA PŮDY
Kryštof Kolumbus – objevení Ameriky
Uhlí, ropa, zemní plyn Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Kyseliny Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
VÝCHOVA SPOTŘEBITELE EKOLOGICKY ŠETRNÉ POTRAVINY.
Jižní Afrika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Vlastnosti látek Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková.
Tuky Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
Hydroxidy Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:Pě8 - 3 Datum ověření ve výuce: Téma: Výživa půdy - kompost Tématický okruh: Půda Vzdělávací obor: Pěstitelství.
K čemu jsou soli užitečné – hnojiva, keramika, pesticidy, prací prostředky Chemie 9. ročník Základní škola Benešov, Jiráskova 888 Ing. Jitka Moosová.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě Datum ověření ve výuce: Ročník:9.
Ch_074_Pesticidy Ch_074_Detergenty a pesticidy_Pesticidy Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.

Čistota vody je obecný pojem, vyjadřující obsah cizích látek ve vodě Skutečně chemicky čistou vodu H 2 O lze připravit pouze laboratorně!H 2 O.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Hydroponie Vypracoval: Lukáš Karlík.
Hnojiva aneb přikrmování rostlin. Rozdělení hnojiv a) podle skupenství pevná hnojiva kapalná hnojiva b) podle působení na rostliny přímá hnojiva – obsahují.
Pesticidy Obr.2 Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
záznam o odběru vzorku Anotace: Prezentace slouží k přehledu tématu rozbory vod – anionty ve vodách Je určena pro výuku ekologie a monitorování životního.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Průmyslová hnojiva. s rozvojem zemědělství postupně přestalo postačovat použití statkových hnojiv => rozvoj výroby průmyslových hnojiv dodávají do půdy.
Šablona 32.  Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové učivo  Autor: Mgr. Lenka Kajabová  Předmět: Chemie  Očekávaný výstup: propojení teoretické.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
PEDOSFÉRA VY_32_INOVACE_23_464
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Luštěniny Vypracoval: Lukáš Karlík
Ch_074_Detergenty a pesticidy_Pesticidy Autor: Ing. Mariana Mrázková
Vzduch Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Ochrana přírody a životního prostředí.
CHEMIE - Pesticidy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Pesticidy Obr.2 Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Ochrana přírody a životního prostředí.
Bc. Ivana Francová, SOU Liběchov Chemická ochrana rostlin Chemická ochrana rostlin je dnes nejrozšířenější, využívá velkého množství ochranných látek zvaných.
Transkript prezentace:

Hnojiva, pesticidy Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/21.3311 Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická a ZŠ speciální Liberec, Orlí 140/7

Hnojiva, pesticidy

Průmyslová hnojiva Jsou průmyslově vyráběné látky, používané k obohacování zemědělské půdy živinami Obsahují: dusík, fosfor, draslík, vápník, hořčík

Průmyslová hnojiva - nevýhody Při dlouhodobém nebo nadměrném používání může dojít naopak ke snížení kvality půdy. Přebytek hnojiv může být spláchnut do řek a rybníků a dále znečišťovat podzemní vody. Proto je důležité používání průmyslových hnojiv omezit.

Pesticidy Jsou průmyslově vyráběné látky, používané k ochraně zemědělským plodin. Jsou to látky používané na hubení plevelů, hub, plísní, hmyzu a dalších živočišných škůdců. Zničený plevel

Pesticidy - nevýhody Pesticidy jsou jedy – při práci s nimi se musí dodržovat příslušná ochranná opatření Nesmí se používat nadměrně, protože by mohli způsobit znečištění půdy a vody Jejich škodlivost spočívá v tom, že se v těle mohou hromadit a tak působit jako dlouhodobé jedy.

Shrnutí Jak jsou pesticidy a hnojiva vyráběné? K čemu se hnojivě používají? K čemu se používají pesticidy? Na co je nutné dávat pozor při používání pesticidů?

https://upload. wikimedia https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cd/Pole_v_Cesku_lan_bez_mezi.jpg/220px-Pole_v_Cesku_lan_bez_mezi.jpg https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5e/Cropduster_spraying_pesticides.jpg/200px-Cropduster_spraying_pesticides.jpg https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/46/Fotothek_df_n-14_0000106.jpg/200px-Fotothek_df_n-14_0000106.jpg https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2f/Post%C5%99ikova%C4%8D_na_poli.JPG/308px-Post%C5%99ikova%C4%8D_na_poli.JPG https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c0/LoadingCmelak.jpg/120px-LoadingCmelak.jpg https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/43/Sprayed_weeds.jpg/220px-Sprayed_weeds.jpg https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1e/Doppeldecker_01_KMJ.jpg/220px-Doppeldecker_01_KMJ.jpg