Tvorba internetových stránek David Šmehlík, FlareWare.cz Předpoklady -dobrý nápad, předem musíte vědět, o čem chcete vytvořit stránku -dostatek podkladů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inovace výuky CAD na naší škole
Advertisements

Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
Systém Drupal a nejen školní weby
Tvorba webových stránek
Martin Holý.  HTML  xHTML  CSS  JavaScript  PHP.
Technologie pro publikování na webu 1 Cvičení 3 Nadpisy a základní formátovací elementy.
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
Optimalizace online prezentací v závislosti na vlastnostech produktů David Novák.
Podpora PR oddělení fakulty moderními ICT
Vedoucí:Dr.Ing.Bronislava Horáková Řešitel:Bc.Ondra Richard.
Sleanded.
Adobe Dreamweaver CS4 Ing. Martin Dosedla.
Tvorba webových aplikací
ENCYKLOPEDIE FORMULE 1 Stanislav Kolman 4.B 2013/
Týmová spolupráce s využitím Google Code
Systém MISYS a jeho podpora Instalace MISYS – obce a města.
Veronika Hladíková. V dnešní době se dají webové stránky zhotovit mnoha způsoby, ale zdaleka ne všechny jsou ty správné. V následující prezentaci se Vám.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.10 Téma: PowerPoint Číslo.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES. 2 PHP JE SKRIPTOVACÍ JAZYK PRO TVORBU DYNAMICKÉHO WEBU A JEHO POČÁTKY SPADAJÍ DO ROKU HISTORIE PAN RASMUS.
WWW stránky – Struktura, adresování, hosting Mgr. Lenka Švancarová.
Moderní formy tvorby webových stránek Martin Šebela, 9.A vedoucí práce: Mgr. Jan Kříž.
FTP – přenos souborů Tato služba se používá pro přenos souborů pomocí přenosového protokolu FTP. Pro tuto službu existují speciální klienti, kteří se dokáží.
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Tomáš Janda
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
Aktualizace obsahu a redakční systémy Miroslav Knápek PAREXPO.
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
aneb zásady správné tvorby webových stránek Informatika Milan Šimek
GNU /Linux Jakub Konečný Simona Bartková. CO nabízí? moderní koncepce stabilní systém svoboda použití žádné viry žádný spyware ohromná základna aplikací.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Webová prezentace základní školy
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 2 Překlad URL na fyzickou adresu stránky Editor Macromedia Homesite „Hello world“ v XHTML (úvod do.
Petr Kolář, VTI. Vytvořit dynamickou webovou prezentaci základní kynologické organizace Písek s administrátorským rozhraním. PHP, XHTML, MySQL, CSS, Javascript,
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
Tvorba statických stránek Mgr. Lenka Švancarová. Tvorba statické stránky Volba Uložit jako XHTML Editor Vizuální Frontpage Nevizuální PSPad Poznámkový.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Tvorba videoserveru Zdeněk Špulák. Obsah co je to videoserver cíle projektu použité technologie a programy použité kodeky splnění cílů závěr.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES INCLUDE. 2 PŘÍKAZ INCLUDE SLOUŽÍ K VLOŽENÍ SOUBORU DOVNITŘ PHP SKRIPTU. PŘÍKAZ INCLUDE PŘEDSTAVTE SI TŘEBA, ŽE.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: Internetová stránka.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
TVORBA WEBOVÝCH APLIKACÍ S VYUŽITÍM OPEN SOURCE CMS Autor: Lukáš Dubina Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa Jihočeská Univerzita České Budějovice 2010 Prezentace.
INTERNETOVÉ ŘEŠENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU Vedoucí práce: doc. RNDr. Vít Voženílek, CSc. Univerzita Palackého v Olomouci Přírodovědecká.
Kurz Adobe Dreamweaver CS6 v LMS Moodle
Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka. Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení.
Katedra počítačů ČVUT FEL Program STM Obor Web a Multimédia (garant oboru: prof. Jiří Žára)
WEBOVÝ PORTÁL O POČÍTAČOVÝCH HRÁCH ROMAN POSPĚCH.
Kurz pro studenty oboru Informační studia a knihovnictví 2. Úvod do problematiky Martin Krčál Brno, FF MU,
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Jak se dělá firemní image Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
Webdesign prakticky Jak probíhá tvorba webu pro střední a velké společnosti?
as4u advanced system for you
Bitmapový grafický editor
Efektivní programování V CAM software
iMUNIS Portálové řešení pro obce
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Informatika pro ekonomy I LS 2009/2010
Transkript prezentace:

Tvorba internetových stránek David Šmehlík, FlareWare.cz Předpoklady -dobrý nápad, předem musíte vědět, o čem chcete vytvořit stránku -dostatek podkladů ( například informací o Vaší oblíbené hudební skupině ) -základní znalosti některého z mnoha programovacích jazyků ( o těch budeme hovořit dále ) -základní znalost práce s grafikou a některým z grafických editorů -nadšení a volný čas ( tento bod nepodceňujte, jedná se skutečně o důležitou část ) -poskytování kvalitních ( v případě zpravodajství ověřených ) informací

Tvorba internetových stránek David Šmehlík, FlareWare.cz Technika tvorby -WISIWYG editace -nejhorší způsob tvorby stránek, velmi neprofesionální a odsuzovaný, na druhou stranu nejjednodušší -přímá editace zdrojového kódu -statické programování -technologie typu HTML, XHTML -dynamické programování -serverové skripty PHP, ASP, ASP.NET, JSP -klientské skripty JavaScript, VBScript, ActionScript ( Flash )

Tvorba internetových stránek David Šmehlík, FlareWare.cz Základy HTML -nejedná se o klasický programovací jazyk, ale jazyk formátovací -všechny prvky jsou definovány tzv.tagy: Moje první stránka Mé jméno je David Šmehlík a všechny vás zdravím.

Tvorba internetových stránek David Šmehlík, FlareWare.cz Grafické zpracování -dávejte pozor na ostré barvy a jejich agresivní kombinace -při tvorbě grafiky je třeba klást důraz na uživatelskou přívětivost, na což mladí tvůrci často zapomínají -existuje velké množství kvalitních grafických editorů ( GIMP, Photoshop, Paint Shop Pro atp. ), některé jsou ovšem placené -dávejte pozor na datově objemné stránky, pamatujte na uživatele využívající vytáčené připojení skrze modem -hledejte kvalitní návrhy na internetu ( pozor, nekopírujte cizí design ) -nepodceňujte technologii CSS, dají se s ní provádět skutečně „psí kusy“

Tvorba internetových stránek David Šmehlík, FlareWare.cz Hosting -ve chvíli, kdy máte své stránky připravené, je potřeba je umístit do veřejného internetu -je potřeba volit adresu, která vystihuje obsah vašich stránek ( například redhotchilipeppers.cz ) -existuje možnost volby mezi placeným hostingem a freehostingem -nejznámějšími zástupci freehostingu jsou například webzdarma.cz, případně pipni.cz

Tvorba internetových stránek David Šmehlík, FlareWare.cz Hledejte informace -na internetu existuje velké množství serverů zabývajících se tvorbou internetových stránek – získáte na nich cenné informace Servery o programování: ( věnovaný jazyku PHP ) Blogy:

Tvorba internetových stránek David Šmehlík, FlareWare.cz Hotové systémy -chcete-li vytvořit nějakou obecně používanou aplikaci ( redakční systém, fotoalbum, diskusní fórum, blog atp. ), buďte si jisti, že to udělal už někdo před vámi -počítejte ale s problémem v oblasti upravování podobných systémů Content management systémy: Fotogalerie: gallery.sourceforge.netgallery.sourceforge.net Diskusní fórum: Blogy:

Tvorba internetových stránek David Šmehlík, FlareWare.cz Shrnutí -zvolte cílovou kategorii Vašich stránek -zvolte vhodný programovací a formátovací jazyk -vytvořte vhodnou grafiku -vyberte si Vám vyhovující hosting -v případě nutnosti hledejte informace na fundovaných internetových stránkách -nezapomínejte, že Váš problém už jistě řešil někdo před Vámi, nechte se inspirovat -užijte si to :-) internet je dost veliký pro každého

Tvorba internetových stránek David Šmehlík, FlareWare.cz Závěr Děkuji Vám za pozornost, v případě zájmu navštivte stránky našeho webdesignového studia FlareWare.cz ( ), kde najdete kupříkladu cenné informace o moderních používaných technologiích. David Šmehlík project manager FlareWare.cz