Motivační prvky ve výuce fyziky Miroslav Burda a studenti SPŠ a VOŠ technická Sokolská 1, Brno fyzika.unas.cz

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŘÍDÍCÍ STRUKTURY - PODMÍNKY
Advertisements

VŠB – Technická univerzita Ostrava
DATOVÝ TYP POLE.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Evidence hodnocení studentů aneb jak nepočítat se vším Ing. Tomáš Langer VŠE Praha, VOŠ Publicistiky.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
PHP PHP – základy syntaxe (část 1) - 03 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Střední škola gastronomie a hotelnictví Mladá Boleslav, s.r.o.
Tvorba webových aplikací
9. Strategické forum 8. – Spokojený a motivovaný tým jako základ výjimečného společenství Roman Vacho Generální ředitel Grandhotel.
Statistika Vypracoval: Mgr. Lukáš Bičík
Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš. Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové.
3MA381 – Manažerská informatika Lucie Bjačková. Co je to LaTeX?  Systém určený k sazbě vědeckých a matematických dokumentů  Postaven na typografickém.
Varianty výzkumu Kroky výzkumu Výběrový soubor
Cvičení Podle předlohy vytvoř tabulku pro přehled známek.
STANOVENÍ NEJISTOT PŘI VÝPOŠTU KONTAMINACE ZASAŽENÉHO ÚZEMÍ
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
Fyzikou a chemií k technice
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
BRVKA. BRVKA ZKOUŠKA  ZÁPOČET:  aktivní účast na cvičeních (max. 3 absence)  úspěšně zvládnutý test na 6. a 13. cvičení (aspoň 40%) (bude 5 příkladů.
Motivace ve výuce přírodopisu
Ústav technických zařízení budov MĚŘENÍ A REGULACE Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2003/
PHP Souhrnné cvičení Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Klasifikace FYZIKA 2.pol. - elmg.jevy (výroba elektřiny) - seznámíme se s elmg. vlnami - „projdeme“ se sluneční soustavou Do konce roku budeme ještě několik.
Maturity – jaro 2014.
Klasifikace FYZIKA 2.pol. - dokončíme elmg.jevy - seznámíme se s elmg. vlnami - „projdeme“ se sluneční soustavou Do konce roku budeme ještě několik nových.
1.1. Podpora prodeje TUTORIAL Ing. Vilém Kunz,Ph.D.
Průměr Maximum Minimum
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Vážený pane učiteli, dovolte mi, abych Vám popřál k Vašim narozeninám vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v osobním životě. Také Vám přeju.
Pokračující aktivity Soutěžní přehlídka
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor CVIČENÍ APLIKACE FRONT + HO … - i pro.
Ing. Lenka Randýsková Ing. Petr Konečný
Přijímací řízení 2010 Gymnázium Ostrov.
Výuka jaderné chemie a chemie f-prvků na středních školách Ing. Petr Distler 4. října 2013, Tábor, Veletrh nápadů učitelů chemie Přírodovědecká fakulta,
S krtkem do vesmíru Průvodce světem techniky CZ.1.07/1.3.00/ S Krtkem do vesmíru.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_10.
Základy informatiky Přednášející: Ing. Jana Krutišová Cvičící: Ing. Jan Štěbeták.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Uživatelský software 1./2 A4 kabinet Aut – suterén / 15 cvičení (4 témata) - na konci.
Solidworks. Solidworks Uplatnění strojního programování: výroba složitějších součástí pomocí klasického programování se postupně stávala neefektivní a.
Freeware pro výuku fyziky aneb co se fyzikáři nebo fyzikářce může hodit Mgr. Miroslav Burda SPŠ a VOŠ technická Sokolská 1, BRNO fyzika.unas.cz/vlachovice.
Metody hodnocení veřejných projektů Jana Soukopová
© Ing. Pavel Hrzina 2005 X13PES CVIČENÍ 10 Pravidla pro tvorbu dokumentace 1. část.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM Laboratorní práce.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM Laboratorní práce 2 Nejistoty měření.
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
UKONČOVÁNÍ STUDIA NA SŠ
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Varianty výzkumu Kroky výzkumu Výběrový soubor
Inf Cykly ve vývojových diagramech
Digitální učební materiál
Finanční matematika 3. (finanční gramotnost) Jednoduché úrokování
Orbis pictus 21. století Přenosové schéma
Klasifikace FYZIKA 2.pol
Inf Tabulkový procesor
1. kolo přijímacího řízení
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Úvodní hodina Bc. Zdeněk Staroba
Digitální učební materiál
Logický výraz VY_32_INOVACE_08_153
Maturity 2018/2019 listopad 2018 L. Jíša.
Volba povolání / střední školy
MATEMATIKA Obsah přednášky. Opakování, motivační příklady Funkce.
Transkript prezentace:

Motivační prvky ve výuce fyziky Miroslav Burda a studenti SPŠ a VOŠ technická Sokolská 1, Brno fyzika.unas.cz

Obory na škole Strojírenství 2+3 (blíží se spíše učebním oborům)‏ Technické lyceum (blíží se spíše gymnáziím)‏ v oboru TL se navíc zadává ročníková práce (3.ročník) a dlouhodobá maturitní práce (4. ročník)‏

Napájeni sluncem solární vozítka co nejrychleji projet danou vzdálenost jednoduchá výroba

Fyzikální cirkus raketa na stlačenou vodu a vzduch maximální doba letu vozítko poháněné pastičkou na myši co nejrychleji projet danou dráhu po písku

Eurobot junior - hřiště a pravidla

Jak studenty zapojit? hodně možností (loni 8 nabízených soutěží)‏ „efekt sněhové koule“ (která průběžně taje) neúspěch jako výzva do budoucna účast a výsledky jsou štědře známkově hodnoceny vlastní nadšení (co to dá) a znalosti (aspoň trochu)‏

Vlastní nadšení – kde ho vzít? příklady táhnou: Piskač, Polák, Vácha, Heuréka v Náchodě, sborník z Veletrhů nápadů odreagování od tristních výsledků některých studentů zpětná vazba – motivovaní studenti opět motivují vás vaši práci mohou ocenit kolegové a vedení

Exkurze Ústav přístrojové techniky Slévárna Feramo – ing. Neterder JE Dukovany + VE Dalešice (včasná rezervace!!)‏ Experimenty na půdě Př.f. Technická muzea – Brno, Vídeň, Mnichov

Klasifikační systém vážený aritmetický průměr (VAP)‏ hranice známek 1: 1,00-1,70; 2: 2,00-2,35; 3: 2,65-3,35; 4: 3,65-4,00; 5: 4,30-5,00 dobrovoné známky se započítají, až když povinné známky tvoří VAP menší než 3,8 u referátů požaduji zdroje informací

Klasifikační systém II Výhody: každý vždy ví, co mu vychází za známku student ví, jak „velkou“ známku dostal Nevýhoda: musíte to počítat (ručně, Excel, Turbo Pascal, MySQL a PHP)

Program pro generování písemek (PSM)‏ zdrojový kód příkladů v LaTeXu + proměnné a vzorce v mém osobním kódování (zadání i řešení)‏ z daného seznamu souborů vybere PSM příklady do písemky, doplní hodnoty proměnných a dopočítá výsledky, výsledkem jsou soubory *.tex přeložíme pomocí pdfcslatex, získáme soubory ve formátu *.pdf

PSM II Výhody: generuje písemky (téměř) neomezeně sazba vzorců všeho druhu jak je to jednou udělané, je to velmi rychlé Nevýhody: výroba zcela nové písemky je dost pracná nutná znalost základů LaTeXu LaTeX se moc nemusí s grafikou ovládání z příkazového řádku vize: předělat PSM do PHP a MySQL

Písemkový systém Nehlášené písemky pouze malé, pouze teorie a spíše výjimečně Hlášené písemky (týden předem): cvičné - písemky na webu ostré - mám pro každého jinou (omezení opisování), lze samozřejmě pouze A, B opravné - pouze mimo výuku, pokud je z nich známka 1 nebo 2, maže se předchozí známka prospěchové DÚ - podle známky

Jak přimět studenty, aby se učili? y rodičům prospěchové DÚ

Děkuji Vám za pozornost