Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka. Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba webových stránek
Advertisements

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
Systémový software Aplikační software
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.10 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - tagy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
SPECIFIKA VÝUKY POČÍTAČOVÝCH KURZŮ UNIVERZITY TŘETÍHO VĚKU Michal Vojkůvka.
Tvorba webových aplikací
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_258 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
E-learning ve výuce na SŠ
UMĚNÍ UČIT SE Mgr. Michal Oblouk. UČENÍ  měli bychom: a)zjistit, jaký způsob učení nám nejvíce vyhovuje a používat ho b)uvědomit si, že je důležité procvičování.
Databázové systémy Přednáška č. 6 Proces návrhu databáze.
S oftware – programové vybavení počítače. Operační systém. „Základní program“
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C19 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
JAK UČIT OCHRANU POČÍTAČE Vypracoval: Martin Rais P03466 Předmět:KVD/DIDI2 Studijní program: MT - VT - ZŠ Akademický rok: 2006/2007 Datum:
Jak psát a editovat text
WWW – hypertextový informační systém
E-LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ TVŮRCŮ A UŽIVATELŮ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Jak učit tvorbu textového dokumentu Milan Purkart.
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
Vzdělávání na Univerzitách třetího věku v ČR Zlín, 26. –
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.05 Téma: Nabídka příslušenství.
Konference škol vyučujících IT a IE
Tvorba statických stránek Mgr. Lenka Švancarová. Tvorba statické stránky Volba Uložit jako XHTML Editor Vizuální Frontpage Nevizuální PSPad Poznámkový.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B17 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření Duben 2013.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Moduly ECDL M3_Word - prostředí
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Jak učit databáze v tabulkovém procesoru. Učit vlastně databáze na ZŠ ??? Pro: Práce s velkými objemy dat je jedním z hlavních z hlavních využití PC.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Jak učit tvorbu www stránek Navarová Adéla. Proč učit tvorbu www stránek? Prezentace na internetu (Výrobky, firmy, celebrity, kluby…)
Výuka databází v tabulkovém procesoru Martin Kubát.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Jak učit tvorbu www stránek na zš? ?. Co by žáci měli zvládat.  Základy s textovým editorem (Word, pspad) – základní úpravy textu, kopírování, formátování..
Jak učit práci s grafikou
Jiří Simmer Pedagogická Fakulta, ZČU
Jak učit tvorbu textových dokumentů
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Jak vyhledávat informace na Internetu Vypracoval: Petr Boula VT-Te.
Generování 3D modelů budov pro potřeby vizualizace v prostředí Internetu Michal Kramář, G562 Diplomová práce.
Tvorba webu Zdeněk Malý.
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Počítačové laboratoře bez tajemství aneb naučme se učit algoritmizaci a programování s využitím robotů CZ.1.07/1.3.12/ „Tento projekt je spolufinancován.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_033.ICT.34 Tvorba webových stránek – MS Visual Studio.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Algoritmizace a programování Algoritmy 5 – Myšlenkové mapy.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_17_uvod_do_html TEMA:Multimédia a grafika.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Dotazník. Dotazník Může být v písemné nebo elektronické podobě Může být předán osobně Může být součástí balení výrobku, v obchodě, příloha novin, časopisů.
BEZPEČNĚ NA INTERNETU VY_32_INOVACE_13
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
PRÁCE SE SLOŽKOU VY_32_INOVACE_09
KOPÍROVÁNÍ obrázku a textu z webu DO WORDU VY_32_INOVACE_15
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Informatika pro ekonomy I LS 2009/2010
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Transkript prezentace:

Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka

Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení bychom si měli klást za cíl. Psaní kódu HTML „ručně“ je tendenční záležitostí posledních let, která je v současnosti opouštěna a která především neučí programovat. Při psaní HTML se žák seznamuje s novým symbolickým jazykem.

Před začátkem výuky Žáci měli zvládat pracovat se základními programy ve Windows, např. s Wordem => psaní, kopírování atd.. Dále by žáci měli zvládat základní ovládání prohlížečů internetu a vyhledávání.

Cíl výuky Důležitá věc, kterou si musíme uvědomit před začátkem výuky tvorby www stránek je cíl výuky. Pokud si učitel vybere pro své vyučování www stránky, měli by být žáci schopni po ukončení výuky sestrojit jednoduché smysluplné www stránky a ne pouze paběrkovat s útržky znalostí.

Nástroje k výuce Programy s ručním psaním kódu Programy založené na grafickém návrhu www stránek Výuková prostředí Úprava blogů na internetu

Ukázky nástrojů k výuce

Jak učit Při výkladu je nutné používat datový projektor, při procvičování je důležité radit jednotlivě žákům dle jejich potřeb. Velmi důležitá je názornost, je třeba soustředěnost žáků, proto jsou důležité zajímavé úkoly. Velmi dobrá a motivující úloha je vytvoření osobní www stránky.

Příklad osobní stránky

Vlastní výuka Začít učit bychom měli od úplných počátků = pochopení prostředí v kterém budeme vyučovat, zobrazením zdrojového kódu a orientace v něm. Pokračovat od první jednoduché stránky s jednoduchým textem až po ukončení výuky. Důležitá je návaznost výuky, každá další vyložená látka musí zapadat a směřovat k cíli.

Závěrem Po absolvované výuce by měl žák umět vytvořit smysluplnou www stránku a zvládat její obsluhu.

Použitá literatura VRBÍK, Václav, Programování v aplikacích[online] [cit. 4. listopadu 2006] Dostupný z WWW: VANÍČEK, Jiří, Přednášky z didaktiky informatiky a výpočetní techniky – přednáška 7. programování[online] [cit. 4. listopadu 2006] Dostupný z WWW: BRABEC, Daniel, Brabo-online[online] [cit. 5. listopadu 2006] Dostupný z WWW: /