Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Předběžná příprava potravin Téma: Předběžná příprava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
autor Mgr. Alena Marková
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Přílohy k hlavním pokrmům Číslo DUM: VY_52_INOVACE_118_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů.
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Rozdělení zeleniny Kód VM:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Ovoce a zelenina Svět kolem nás
Předběžná příprava potravin a surovin
VY_32_INOVACE_10_ čtení slov 2 (SADA ČÍSLO 1). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Mgr. Lenka Červinková Datum (období), ve kterém.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Vaření rostlinných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Milena.
VY_32_INOVACE_29_ Prvouka 3.ročník Zelenina
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_298 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_295 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_520 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_513 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_505 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_501 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_514 Ročník: 2.
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_511 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_508 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor: H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Předběžná příprava potravin Téma: Zpracování.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_516 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_282 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_504 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_512 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_517 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_506 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor: H/01 Kuchař - číšník Předmět: Nauka o výživě Tematický okruh: Maso. Téma: Hovězí vnitřnosti Jméno autora:Roman Rumler.
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Nauka o výživě Tematický okruh:Maso. Téma:Charakteristika a složení vepřového masa Jméno autora:Roman.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_300 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_293 Ročník: 2.
LIST.
Poznej druhy zeleniny Mgr. Heppnerová Eva – ZŠ Nádražní 683, Horní Slavkov VY_32_INOVACE_74_ Poznej druhy zeleniny Šablona III/2.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
Zelenina Vypracoval: Lukáš Karlík
Potraviny a výživa - Zelenina
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm CZ.1.07/1.4.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
VY_32_INOVACE_54_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
AUTOR: Mgr. Marcela Veisová
Bobulové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Předběžná příprava surovin
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A09Prv2_Zelenina
Věcné učení pro nižší stupeň ZŠS
ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)
VY_32_INOVACE_56_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VY_32_INOVACE_55_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Transkript prezentace:

Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Předběžná příprava potravin Téma: Předběžná příprava potravin rostlinného původu - mokrým způsobem Jméno autora:Roman Rumler Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žáci si osvojí znalosti s předběžnou přípravou potravin - rostlinného původu, ovoce, zelenina, brambory… ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_TPP_502

Opracování potravin rostlinného původu mokrým způsobem 2) Mokrý způsob:  máčení - uvolnění hlíny a nečistot z brambor, ředkviček. Zelí a květák namáčíme ve vlažné osolené vodě. Křehké ovoce - rybíz, hroznové víno vložíme do cedníku a ponoříme do vody.  oplachování pod tekoucí vodou - oloupané brambory, zelená fazolka a hrášek  sprchování - křehké druhy ovoce a zeleniny (jahody, maliny, hlávkový salát )  proudem vody - natě, zelí, kapusta  výměnou vody - omýváme špenát (listy), houby a podobné suroviny tak dlouho, až na dně nádoby nezůstávají zrnka nečistot Omytí potravin je nutno provádět v čisté, pitné a studené vodě a co nejkratší dobu, abychom předešly zbytečném vyluhování živin. 2) Mokrý způsob:  máčení - uvolnění hlíny a nečistot z brambor, ředkviček. Zelí a květák namáčíme ve vlažné osolené vodě. Křehké ovoce - rybíz, hroznové víno vložíme do cedníku a ponoříme do vody.  oplachování pod tekoucí vodou - oloupané brambory, zelená fazolka a hrášek  sprchování - křehké druhy ovoce a zeleniny (jahody, maliny, hlávkový salát )  proudem vody - natě, zelí, kapusta  výměnou vody - omýváme špenát (listy), houby a podobné suroviny tak dlouho, až na dně nádoby nezůstávají zrnka nečistot Omytí potravin je nutno provádět v čisté, pitné a studené vodě a co nejkratší dobu, abychom předešly zbytečném vyluhování živin.

VY_32_INOVACE_TPP_502_pracovní_list K obrázkům přiřaď způsob čištění: _______________ ______________ ________________ ______________ _________________ ______________

VY_32_INOVACE_TPP_502_pracovní_list_řešení K obrázkům přiřaď způsob čištění: máčením oplachování sprchování máčení oplachování proudem vody sprchování máčením

Použité zdroje. Obrázky ovoce - A_csCZ483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=lKI3UZmaM5HMsgbzjo C4DQ&sqi=2&ved=0CCsQsAQ&biw=1366&bih=540 Obrázky zeleniny - DFA_csCZ483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=IKU3UdXoKcXOswb uzoD4DQ&sqi=2&ved=0CCsQsAQ&biw=1366&bih=540 Obrázek brambor - 8&rlz=1T4ADFA_csCZ483CZ488&q=obr%c3%a1zek+brambor