Doprava na kartičkách Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Orofacionální cvičení I Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Advertisements

PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Před, za, pod, nad aktivita
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
C O NEPATŘÍ MEZI OSTATNÍ I. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Třídíme podle dvou kritérií Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
CO CHYBÍ? CO NEPATŘÍ? Varianta 1 – Co chybí?
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Pracovní listy k vytisknutí
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Zelenina a stín Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Základní části obličeje
Sluchová paměť I. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Řekni, proč se tomu směju?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
V ZEMI PÍSMEN Opakování písmen M, m, L, l, S, s, P, p, A, a, O, o, E, e, I, i, U, u s králem Abecedou Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Dělitelnost J. Šiřická Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Sýr a myška Na snímcích 2, 3, 4 a 5 jsou kartičky určené k vystřižení a zalaminování. Dítě pracuje dle pokynů: Podej mi myšku, která je vedle sýra atd.
Vyber, co na obrázek nepatří, a řekni proč.
Interaktivní třídění domovního odpadu.
Pracovní listy pro prezentaci DOPRAVA
Doprava na kartičkách Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Ovoce hrou Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
POVRCH KVÁDRU - VÝPOČET
Poznávačka - sudokopytníci a lichokopytníci
What Time Is It? – Part 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Třídíme podle dvou kritérií
Kartičky k opakování slovní zásoby k vytisknutí a pracovní list
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
ZÁKLADNÍ TVARY Zopakuj si:
Grafické i matematické řešení příkladu na pohybující se tělesa proti sobě. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2012
Barvy a tvary logické řady
Najdi dva stejné obrázky
Název učebního materiálu
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Pořadí obrázků – drak Postup práce:
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
VE MĚSTĚ Popiš, co vidíš na následujícím obrázku.
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
VYJMENOVANÁ SLOVA Z Popis hry:
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Orofacionální cvičení III.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Už to umím ! ZÁKLADNÍ TVARY Zopakuj si:
Transkript prezentace:

Doprava na kartičkách Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

1. ÚKOL Děti si opakováním a vyhledáváním příslušných karet upevňují názvy dopravních prostředků.

AUTO

AUTOBUS

NÁKLADNÍ AUTO

MOTORKA

VLAK

LOĎKA

PARNÍK

LETADLO

BALON

VRTULNÍK

2. ÚKOL Děti dle instrukcí doplňují pracovní listy. Správnost jejich vyplnění si kontrolují na obrazovce v příslušné animaci.

Vybarvi šedivou pastelkou autíčku cestu a barevně vyznač, kudy má jet.

JEDE

Vlak ke své jízdě potřebuje koleje, první jsou hotové, je na tobě, abys dokreslil ostatní.

JEDE

Vezmi si tužku a všechny čárkované vlnky obkresli.

PLUJE

Pozorně sleduj letadlo, jak letí. Pokus se na papír zaznamenat dráhu jeho letu. Pozor, letadlo smí letět pouze okolo mráčků, ne skrz ně.

LETÍ

3. ÚKOL Jednotlivé karty symbolizují pohyb (slovesa). Pomocí kartiček dopravních prostředků a kartiček symbolizujících pohyb, děti tvoří jednoduché věty. LETÍPLUJE JEDE

AUTO JEDE AUTO

JEDE NÁKLADNÍ AUTO

JEDE AUTOBUS

JEDE MOTORKA

JEDE MOTORKA VLAK

JEDE VLAK AUTO NÁKLADNÍ AUTO AUTOBUS MOTORKA VLAK

PLUJE PARNÍK

PLUJE PARNÍK LOĎKA

PLUJE PARNÍK LOĎKA

LETÍ LETADLO

LETÍ VRTULNÍK

LETÍ BALON

LETÍ BALONLETADLO VRTULNÍK

4. ÚKOL Dítě popíše pomocí kartiček děj probíhající na monitoru (obrázku). Správnost zkontroluje pomocí hlasového výstupu.

5. ÚKOL Dítě se seznámí s novými dopravními prostředky. Následně sleduje animaci obrazovky, podle ní pak přiřadí dopravní prostředky ke kartě symbolizující pohyb, který vykonávají. Správnost zkontroluje na obrazovce.

AMBULANCE

VLAK

VZDUCHOLOĎ

MOTOROVÝ ČLUN

RAFT

DRAK

KOLO

RAKETA

LOĎKA

PLUJE JEDE KOLOAMBULANCEVLAK

LETÍ VZDUCHOLOĎDRAKRAKETA

PLUJE MOTOROVÝ ČLUN RAFTLOĎKA

K O N E C NÁKLADNÍ AUTO

Autor ostatních obrázků a zvuků © Věra Gošová Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public Domain – na Uveřejněný odkaz [cit ]. Dostupné pod licencí Creative Commons – na