Počítače v chemii - úvod. Podmínky zápočtu Účast ve výuce, povoleny 3 absence Získání nejméně 60 % bodů z testů – Písemné : typografie chemická informatika.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Shift, Caps Lock Ctrl, Alt VY_32_šablony_INOVACE_č.DUM 296 [CZ.1.07/1.4.00/ ]
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Klávesové zkratky pro práci s okny
Procvičování – ÚVOD DO INFORMATIKY, KLÁVESNICE
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Operační systém MS Windows xp
Zásady při pořizování rukopisů. Obecná pravidla  Používat znakové a odstavcové styly.  Zapnout automatickou kontrolu pravopisu.  Vypnout automatické.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_10_ Operační systémy, formáty souborů Téma: Operační.
Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
ZÁKLADNÍ TYPOGRAFICKÁ PRAVIDLA
Školení autorů distančních opor Inovace kombinovaného studia.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Zpracování a využití informací
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Word Textový editor.
Základy ovládání operačního systému III
Makroekonomie - podmínky Přednášky, cvičení: Mgr. Hana Grzegorzová Kontakt: Cvičení: Ing. Hana Tichá – info.
Aplikační software 1 Hana Hoffmannová. Kontakt učebna M-11 2.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: duben.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Textový procesor (MS Word)
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
T1: Základy práce s počítačem
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_382_Word AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 4. ročník,
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Jak psát a editovat text
Internet– přenos dat Bohumil Bareš. Přenos dat – pomocí E-meilu 2 Jak vidíte k e-meilu můžete přiložit různé soubory, jako je obrázek, pdf soubor, prezentaci.
INFORMATIKA 7 Ukládání dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Identifikátor materiálu: EU
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Textový editor.  Sada formátování, pomocí které lze rychle změnit vzhled textu, tabulek, …  Základ pro tvorbu rozsáhlých dokumentů  Důležité pro tvorbu.
Základy psaní textu Interpunkční znaménka tečka(.), čárka(,)
Základy práce s počítačem – lekce III. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ PC A INTERNETU
Textový editor.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Základy informatiky Přednášející: Ing. Jana Krutišová Cvičící: Ing. Jan Štěbeták.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_9A_19B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:9. Tematický okruh,
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Pokyny ke zkoušce z biologie 2008/2009
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
KIV/ZD cvičení 1 Tomáš Potužák.
Word – textový editor.
VY_32_INOVACE_03_Klávesnice
Informatika 1 (IN1, INN1)
Požadavky na studenta, Literatura
Struktura a plán semestru
Režim počítačové učebny
INFORMATIKA – složky a soubory
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

Počítače v chemii - úvod

Podmínky zápočtu Účast ve výuce, povoleny 3 absence Získání nejméně 60 % bodů z testů – Písemné : typografie chemická informatika – Praktické : Word – psaní, práce s velkými soubory Excel – grafy a spojnice trendu, opakované výpočty ChemSketch

Studijní literatura Teorie: Eliška Cvingráfová: Bakalářská práce (viz IS MU) Cvičení: Eliška Cvingráfová: Diplomová práce (viz IS MU)

Pravidla práce v učebně 28 –včasné příchody –zákaz instalace vlastního software –data lze po dobu jedné vyučovací lekce uložit na plochu, soubor označit svým příjmením, po skončení lekce data odstranit –data, která mají být uchována, ukládat na konci lekce na flash disk, odesílat si je do úschovny apod. –po ukončení práce se odhlásit, nevypínat –pracovat vždy u stejného počítače (případné mírné odlišnosti hardware i software)

Na začátku hodiny si na hard disk uložit práci do souboru, pravidelně ji během hodiny ukládat IS – předmět Počítače v chemii - studijní materiály - odevzdávárny Najít správnou odevzdávárnu dle názvu Odeslat práci do odevzdávárny Při zcela nejhorším lze ve výuce zaslat práci do soukromého mailu předmět „test“ Do svého osobního mailu si poslat kopii práce (zkontrolovat předem velikost brány a limit schránky) – důležité! Velmi objemná data lze uložit na Nespoléhejte na to, že Váš soubor zůstane v učebně uložen na PC do příští hodiny. Odesílání testů

Word-typografie Netisknutelné znaky

Ruční dělení slov Minus, Dlouhá pomlčka, Krátká pomlčka Horní index Dolní index

Normální mezera mezerník Oddělitelná mezera ctrl shift mezerník Výpustek Tečkování Stupeň Apostrof Minuta vteřina

Konec odstavce enter Konec odstavce shift enter

Chemická šipka 

Krystalová voda CuSO 4  5H 2 O

Řecká písmena Další speciální symboly – např. z programu ChemSketch, Malování aj.

Předefinování kláves (záznam makra – karta Vývojář) Editor rovnic Přenos z programu ChemSketch

Díky, to je pro dnešek vše.